Liigat

VeikkausTV-ennakko: Oilers ja Erä pääkaupunkiseudun hegemoniaottelussa perjantaina

01.10.
2015
5 Kommenttia
6
Liigat
Oilers hakee perjantaina kauden ensimmäistä voittoaan. Kuva: Salibandyliiga

Oilers hakee perjantaina kauden ensimmäistä voittoaan. Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on paikalla, kun Oilers ja Erä kohtaavat miesten Salibandyliigassa perjantai-iltana. Oilers hakee kauden ensimmäistä voittoaan, ja Erä taasen haluaa jatkaa voittoputkensa kolmeen. Kamppailu käynnistyy Tapiolassa klo 18.30.

Lähtöasetelmat:

Oilersin kausi käynnistyi toissa viikolla vierastappiolla Classicille ja kotitasapelillä Happeeta vastaan. Tampereella oma pää ei pitänyt, mutta toisaalta öljymiehille tyypilliseen tapaan joukkue kykeni tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Happee-ottelu oli taas osoitus siitä, että Akseli Ahtiaisen suojatit osaavat suojella myös omaa päätään sille päälle sattuessaan, ja myös maalivahti Tomi Ikonen nosti tasoaan reippaasti toiseen otteluun. Oilers on hyvällä tiellä, vaikka voittotili ei olekaan vielä auennut.

Jyri Korsmanin valmennukseen siirtynyt Erä on nakutellut kahdessa kotiottelussaan M-Teamia ja Indiansia vastaan peräti 20 maalia, joten palikat ovat siltä osin hyvin paikoillaan. Tosin täytyy huomioida, että vastustajat eivät ole olleet kärkipäätä, ja etenkin Indians antoi luokattomalla maalivahti- ja puolustuspelillään jo avauserässä Erälle viiden maalin kaulan. Erän ensimmäinen todellinen testi on nyt, kun se haastaa avausvoittoa hamuavan Oilersin sen kotipyhätössä.

Molemmat joukkueet povattiin kauden alla oletetun kärkinelikon haastajiksi, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpi pääkaupunkiseudun porukoista ottaa keskinäisessä ottelussa hallinnan pisteet itselleen. Kauden alulle tyypillisesti puolustuspäässä virheitä on piisannut, ja molemmat haluavat varmasti pitää perjantain maalimäärän pienenä omassa päässä puolustamalla kurinalaisesti.

Kuumat ja kylmät:

Oilersin Sylvester Raikamon lopullista läpimurtoa aivan liigan terävimpään kärkeen on odoteltu, ja avauspelin 2+1 näytti osviittaa siitä, että nyt se voisi olla tulossa. Tomi Ikosen odotetaan palaavan tällä kaudella jälleen toissa kauden huipputasolle, ja Happee-pelissä tolppien välissä nähtiin erittäin varmaotteinen Ikonen.

Ykkössentteri Niko Raunio on vielä ilman tehopisteitä, joita häneltä epäilemättä Casper Pfitznerin ja Perttu Pajukosken välissä odotetaan. Pallollista osaamista löytyy, mutta viime vuodet ovat olleet hankalia loukkaantumisten ja oikean roolin puutteen vuoksi.

Erään Josbasta siirtynyt Perttu Puska on ollut pitelemätön kahdessa ensimmäisessä pelissä, ja hän on nakutellut jo 9 (5+4) pistettä. Maisemanvaihdos on tehnyt hyvää, ja nyt hän on toimivassa organisaatiossa pelkästään pelaajan roolissa, eikä hänen tarvitse murehtia seuran murheita, kuten Joensuussa männävuosina. Myös uraansa jatkanut Tommi Rosendahl on onnistunut Puskan rinnalla toistaiseksi erinomaisesti tehopistein 2+5.

Erä tarvitsee onnistumisia ykkösen lisäksi myös muilta ketjuilta, ja sen tietävät esimerkiksi tulosvastuuta kantavat Mikko Pasanen (1+0, -1) ja Mikko Jolma (0+0, 0).

Erän ykkösketju Kapanen-Rosendahl-Puska on ollut iskussa. Saako Oilers heidät kuriin? Kuva: Salibandyliiga

Erän ykkösketju Kapanen-Rosendahl-Puska on ollut iskussa. Saako Oilers heidät kuriin? Kuva: Salibandyliiga

Yhteinen historia:

Pitkän linjan liigajoukkueet ovat pelanneet vuosien varrella järjestään tasaisia taistoja, joissa Oilers on ollut hieman niskan päällä. Näin oli myös viime vuonna, kun molemmat keskinäiset ottelut kirjattiin espoolaisille lukemin 7-5. Edellinen Erän voitto on kaudelta 2013-2014, kun se kukisti tammikuussa Oilersin Tapiolassa 4-7. Keskinäisissä peleissä on harvemmin nyhjätty vähämaalisia otteluita, mutta myöskään villejä maalikarkeloita ei olla nähty.

Kokoonpanot:

Kokoonpanot päivittyvät perjantai-iltapäivänä tänne.

Taistelupari:

Perttu Pajukoski, Oilers – Perttu Puska, Erä

Perttu P. ja Perttu P. Kaksi kovaa maalintekijää, joiden vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja erityisesti maalin edustalla. Pajukoski on kärsinyt takareisivaivoista, mutta nyt mies vaikuttaisi olevan tikissä ja kunhan yhteistyö uuden sentterin Niko Raunion kanssa hioutuu, digitaalit taululla alkavat vaihtua ripeämpään tahtiin. Puska on silminnähden nauttinut uudesta joukkueesta ja roolista ykkösketjun laidassa, ja Joensuun miehen itseluottamus on tapissa. Kumpikaan tuskin jää pisteittä, mutta enemmän tehoja omilleen iskevän Pertun joukkue lienee vahvoilla.

Arvio:

Erittäin tasainen ja ympäripyöreä lähtöasetelma, ja pienet asiat tulevat ratkaisemaan. Kliseisesti erikoistilanteet, maalivahtipeli ja molempien maalien edustat korostuvat, ja huolellisempi, tarkempi sekä tehokkaampi vie pisteet. Oilers kaipaa pisteitä Erää kipeämmin, ja sen luulisi näkyvän kaukalossa.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy hieman ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja ottelu on live-vedon lisäksi pelattavissa tuttuun tyyliin Pitkävedossa sekä Tulosvedossa.

Juttua päivitetty pe 2.10. klo 10.13.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Espoolainen
01/10/2015
Tätä on odotettu, tiukka matsi tulee mutta Öljymiehet vie 6-4
Karma
01/10/2015
Nuutinen ja Lehtinen ei isoja menetyksiä Erälle? Olisi varmaan hyvä jostain ottaa asioista selvää?
Unohtuiko?
02/10/2015
Viimekaudella Indians oli Espoon Herra molemmissa matseissa. Onko jokin muuttunut!?
Espoolainen
02/10/2015
Totta että Inkkarit vei Espoon heruden viime kaudela mutta Oilers on tänä vuona erillainen joukkue: Ahtiainen toi uuden pelitavan ja Bolle ratkaisuvoimaa jne.
Tiukkaa taistelua tulee pääkaupunkiseudulle Viikinkien, Erän ja Oilerssin kesken, M-team on haastamassa myös tulevaisuudessa.
Katsojan kannalta on riittävästi jännitettävää pääkaupunkiseudun, espoon ja helsingin herruudesta.
Toivotaan että yksi näistä joukkueista on sitten superfinaalissa keväällä.
Junnu#8
02/10/2015
On liian aikaista ennakoida nuin pitkälle. Nautitaan loppusyksyn ja talven peleistä. Ja kevväällä palataan aiheeseen finalisteista:D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.