Liigat

VeikkausTV-ennakko: Viikingit ja Oilers perjantai-illan huippukamppailussa

08.10.
2015
1 Kommentti
3
Liigat
Viime keväänä Oilers jäi jyrän alle pudotuspeleissä Pasilassa, mutta runkosarjassa tuli voitto. Miten käy tällä kertaa? Kuva: Salibandyliiga

Viime keväänä Oilers jäi jyrän alle pudotuspeleissä Pasilassa, mutta runkosarjassa tuli voitto. Miten käy tällä kertaa? Kuva: Salibandyliiga

Perjantai-ilta Pasilassa tarjoaa mielenkiintoisen miesten Salibandyliigan väännön, kun perinteikkäät Viikingit ja Oilers riitelevät sarjapisteistä klo 18 alkaen. Viikingit ei ole vielä Pasilassa hävinnyt, kun taas viime keväänä laulukuoroon silloisen SSV:n toimesta joutunut Oilers hakee kauden toista voittoaan.

Lähtöasetelmat:

Viikinkien kausi on lähtenyt tulosten valossa odotetun vahvasti käyntiin, ja kaikki kolme Pasilassa pelaamaansa ottelua se on voittanut. Ainoa tahra tilastoihin tuli Seinäjoella, kun SPV oli niukasti Mika Ahosen suojatteja parempi numeroin 4-3. Joukkue rallatteli päätöserässä M-Teamin verkkoon peräti 12 maalia, joten lähtökohta Oilersin kohtaamiseen on kohdallaan. Joukkueen koostumukset ovat eläneet hieman, mutta silti joukkue on onnistunut välillä vaisummallakin pelillä, kuten NST:tä vastaan, ottamaan pisteitä. Ensimmäisen voittonsa sunnuntaina ottanut Oilers on mielenkiintoinen haaste Viikingeille tähän paikkaan, sillä toistaiseksi pinnat ovat tulleet lähtökohtaisesti selvästi heikompia joukkueita vastaan.

Oilers treenasi kesällä päävalmentaja Akseli Ahtiaisen johdolla todella kovaa, ja kauden alkuun oli povattavissa pientä alkutukkoisuutta muistaen etenkin, että kolme ensimmäistä vastustajaa olivat kovat Classic, Happee ja Erä. Noista peleistä ei voittoja tippunutkaan, mutta sunnuntaina neljäs peli Oulussa toi vihdoin kaivatun avausvoiton. Saluunan ovet joukkueen alakerrassa ovat olleet liian levällään, mutta OLS:n vieraana joukkue sai peliin tehokkaan startin, ja se malttoi puolustaa nöyrästi ja hyvällä asenteella pisteet kotiin. Saman puolustusasenteen tulee näkyä myös Pasilassa, mikäli öljymiehet mielivät saada pinnoja vietäväksi takaisin Espooseen.

Kuumat ja kylmät:

Viikinkien syömähampaat saivat onnistumisia laajalla rintamalla lauantaina M-Teamia vastaan, kun kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Roni Laasonen ja Tero Tiitu iskivät hattutemput mieheen, ja Miko Kailiala nosti maalimääränsä viiteen osuttuaan neljästi. Kaiken kaikkiaan “Viikkareilla” on hyvä tilanne, joukkue on terveenä ja useampaan kenttään riittää tehokkaita pelaajia.

Oilersin puolella kokoonpanot ovat niin ikään eläneet, mutta Sylvester Raikamo jatkaa tehokkaita otteitaan. Oulussa syntyivät lukemat 1+2. Ykkössentteriksi nostettu nuori ja lupaava Olli Alanen teki liigauransa avausmaalin, ja hänen otteitaan seurataan suurella mielenkiinnolla, mikäli hän paikkansa saa pitää perjantainakin.

Ykkösketjussa kauden aloittaneista Perttu Pajukoski on jälleen sivussa, Casper Pfitznerillä on 7 pinnaa, mutta teholukema -4 ja kolmosen keskellä Oulussa pelanneen Niko Raunion sarake näyttää lukemaa 0+0, -4.

Yhteinen historia:

Viikingit ja Oilers ovat suomalaisessa salibandyssa kiistattomia menestyjäseuroja, joiden kaulaan on ripustettu kultaiset mitalit 2000-luvulla yhteensä 11 kertaa. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat finaaleissa keväällä 2006, ja silloin Espoossa juhlittiin toistaiseksi viimeisintä SM-kultaa.

Viime kaudella Viikingit ei onnistunut voittamaan Oilersia runkosarjassa, vaan espoolaiset olivat parempia Pasilassa 2-4 ja Tapiolassa pinnat jaettiin helmikuussa 7-7. Pudotuspeleissä Oilers jäi vaille mahdollisuuksia, kun Viikingit jyräsi välieriin selvästi voitoin 3-0.

Taistelupari:

Mikael Lax, Viikingit- Ilari Talvitie, Oilers

Kaksi ulottuvaa, isokokoista ja fyysistä rightin puolustajaa, joilla molemmilla on iso ruutu joukkueidensa ykkösketjujen alla. Molemmilla on liigan kärkipäähän kuuluvat hauikset sekä sitä myötä kammottavat laukaukset, jotka ovat maalivahdeille myrkkyä. He ovat vahvoja kaksinkamppailuissa, avaavat peliä hyvin ja ovat erinomaisen käyttökelpoisia työkaluja myös hyökkäyspäässä.

Laxin kauden avausmaali odottaa vielä syntymistään, mutta Talvitien moukari on jo pari kertaa heilahtanut. Kannattaa pistää nämä ukot seurantaan.

Kokoonpanot:

Mika Ahosella on käytettävissään liki pitäen kaikki miehet nyt, kun Roni Laasonenkin palasi kokoonpanoon. Ainoastaan puolustaja Kimmo Kinnunen on puuttunut kauden kaikista otteluista.

Oilersilta puuttui Oulussa muun muassa Tomi Ikonen, Perttu Pajukoski, Oliver Wardi, Ossi Koskinen ja koko kauden huilannut Matias Kaartinen. Flunssassa ollut Ikonen lienee kuntoutunut ainakin jo perjantaiksi.

Kokoonpanot päivittyvät tähän perjantain aikana.

Edelliset ottelut:

3.10. M-Team-Viikingit 4-16

4.10. OLS-Oilers 2-9

Arvio:

Oilersin voiton avain lepää joukkueen puolustuspelaamisessa ja -asenteessa. Jos joukkue saa tukahdutettua Viikinkien rakentelun, peittää huolellisesti ja laukaukset tulevat huonoista sektoreista, mahdollisuus voittoon on eittämättä olemassa. Jos taas vaihdelaatikossa on päällä Classic- ja Erä-peleistä tuttu Hawaiji-merkkinen vaihde ja tilaa löytyy, Viikinkien nälkäiset hyökkääjät kuittaavat armotta pelin itselleen. Maali-ilottelua tuskin nähdään, mutta salibandypelit ovat monesti arvaamattomia.

VeikkausTV:n lähetys Pasilasta käynnistyy hieman ennnen klo 18 alkavaa ottelua, ja kamppailu on live-vedon lisäksi pelattavissa myös Pitkävedossa sekä Tulosvedossa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Jore
09/10/2015
Millä keinolla veikkaus teeveen pelit näkee koko ruudun tilassa?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.