Videot

Video: Oilersin ylivoima pieksi M-Teamin – tästä tilanteesta vihellettiin punainen kortti

21.10.
2015
22 Kommenttia
3
Videot
Oilersin Patrick Wardi (maassa) koki kovia M-Teamia vastaan. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Oilersin Patrick Wardi (maassa) koki kovia M-Teamia vastaan. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

M-Team isännöi sunnuntaina Esport Oilersia miesten Salibandyliigassa. Oilers oli tyly vieras vieden voiton lukemin 10-2. Ottelun maalikooste on nyt katsottavissa.

Ottelun avauserän jälkeen tilanne oli 3-2 Oilersille ja jäähytkin tasan 1-1. Tämän jälkeen tasapaino muuttui täysin, sillä Oilers voitti toisen erän 3-0 ja kolmannen 4-0. Pahiten Öljymiehet kurittivat kotijoukkuetta ylivoimalla, sillä he iskivät ottelussa kaikkiaan kuusi ylivoimaosumaa. M-Team istui koko ottelun aikana seitsemän kaksiminuuttista ja yhden 5+20 minuutin rangaistuksen. Punainen kortti tuomittiin päätöserässä Jami Sjöblomille väkivaltaisuudesta. Oilersille vihellettiin vain yksi jäähy.

M-Team-leirissä ei jäähysumaa sulatettu nielemättä.

– Kyllä kaveri oli muutenkin parempi, mutta se täytyy sanoa, että 20 vuotta tässä hommassa mukana olleena, niin kyllä tämän päivän tuomarityö on yksi heikompia. Vetää vähän sanattomaksi. Totta kai meidän pelaajat siellä vähän provosoitui, mutta sielläkin on vaan ihmisiä ja jos tuntee, että vääryyttä tulee koko ajan lisää enemmän ja enemmän, niin sitä on vaikeampi niellä, M-Teamin valmentaja Mika Heinonen kommentoi seuran sivuilla.

Tehomiehinä häärivät Esport Oilersin puolelta 2+3-tehot tehnyt Markus Bollström, maalin vähemmän iskenyt Casper Pfitzner sekä neljä osumaa paukuttanut Sylvester Raikamo. M-Teamin maaleista vastasi Antti Itkonen, Riku Reunamäen syötettyä molemmat.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Fyt
21/10/2015
Oilersin meno on kyllä vakuuttavaa tällä hetkellä. Vihdoinkin tuo ryhmä pelaa potentiaalinsa tasolla. Viimeiset neljä peliä ja 7 (!!) päästettyä maalia, Kaltiaisen torjunta% säbään käsittämätön päälle 92%!! Pääkallo missä otsikot tästä?
MUFA
21/10/2015
Oilers oli sunnuntaina vakuuttava, mutta ottelun suurin tähti oli Manu Marttinen:D Missä liiton toimet? Kaverihan pitäisi hyllyttää? Oliko noista yksikään jäähyn arvoinen? Mistä näitä jätkiä löydetään? Samaan kategoriaan voidaan laittaa muuan Lund ja tämä tarkkailija Parviainen!
Masa
21/10/2015
En ollut paikan päällä, mutta koosteen perusteella tuomar(e)illa ei mennyt tuo peli putkeen. Käsittämättömiä vihellyksiä.
Katsoja
21/10/2015
Marttinen on kaikista näkemästäni tuomareista selvästi erikoisin, hakee aina itselleen näkevää roolia viheltämällä turhaan.
Varmasti osa jääheistä johtui Marttisen tarpeesta tulla esille omilla tulkinnoillaan.
Toisaalta joukkueiden tasoero oli niin näkyvä että M- teamin pojat eivät saaneet Öljymiehiä kiinni muuten kuin rikkomalla, eli osa jäähyistä oli kyllä oikein vihelletty.
Joosef
21/10/2015
Siis toi vaaleahiuksinen dumari tuntuu olevan joka pelissä ihan hukassa, lisäksi se roolinhakeminen näyttää aivan sairaan typerältä..
dum-ari
21/10/2015
Tuo punainen korttihan oli ainakin päivänselvä. Aivan puhdas sikailu, vastustajaa lujaa alakroppaan mailalla.
erikoista
21/10/2015
Neljä ensimmäistä videon jäähyä oli aivan älyttömiä vihellyksiä, viidennestä penalty oli oikea kun osui mailalla arkaan paikkaan- joskaan ei tuo tahalliselta vaikuttanut
Katsoja
21/10/2015
Aivan käsittämätöntä lässytystä tuomarilinjasta M-Teamiltä. Häpeällistä laittaa jäähytilanteet MAALIKOOSTEESEEN ja siten itkeä että "kattokaa nyt tekin jotka ette olleet paikalla kuinka helppoja jäähyjä!". Ookoo tuomiot ei mennyt ihan tasan, mutta aina ei mene, ja itse ottelun paikan päältä nähneenä voin sanoa että aihetta jäähyihin oli. M-Team oli koko ajan jäljessä ja rikkoi koko ajan enemmän. Ainakin kaksi ja todennäköisesti useampikin jäähy tuli toistuvasta rikkomisesta (jota ei siis nykypäivänä voi laittaa syykoodiksi), mikä ei tästä videokoosteesta käy ilmi. Varoituksia M-Team sai monta kertaa ja ihan tarpeeksi. M-Teamillä ei nyt vain kasetti kestä jatkuvaa pataan ottamista viime kauden menestyksen jälkeen. Niin yksinkertaista tämä on.
LINJATONTA
21/10/2015
Tällaisia nämä tämän kauden pääsarjatason pelit ikävä kyllä ovat olleet.. En tiedä millaisia teemoja tai eväitä tuomareille on alkaneelle kaudelle annettu, mutta fakta on, että vihkoon menee. Ehkä ohjeet eivät ole olleet tarpeeksi selvät ja selkeät? Liikaa tulkinnan varaa?

Esimerkkinä, sama liiga- tai divarijengi saattaa toisessa pelissä saada kymmeniä minuutteja jäähyjä ja toisessa ei lainkaan, vaikka katsomoon itse peli ja sen kovuus ei joukkueella miksikään muutu.

Pelille, pelaajille ja valmentajille tällainen linjattomuus on myrkkyä. Tällä hetkellä joukkue, joka parhaiten osaa mukautua tuomarin päivään ja oikkuihin pärjää...
Pitäisikö asian olla näin? Ei. Ensisijaisesti joukkueiden pitäisi (saada) pelata toisiaan vastaan.
MUFA
21/10/2015
Nyt on "katsoja" (lue=Iiro P) ollut kyllä eri pelissä kuin allekirjoittanut, molempien joukkueiden pelaajat/valmentajat ja muu yleisö. Oilers oli selvästi parempi ja varmasti olisi pelin voittanut ilman Manun tarjoamaa illallistakin. Ottelun voittajasta ei jäänyt jossiteltavaa kenellekkään, tuomaroinnista sitten senkin enemmän! Kun näitä Manuja ym vuosia seuraillu niin todettava on, että tuomarin tehtävä näyttää olevan sama kuin intissä alikessun hommat...entiset koulukiusatut ja muuten vaan huomionkipeät kaverit kärki märkänä ekaa kertaa vallan kahvassa ja vihkoon menee....surullista niin surullista! Salibandyssä on myös onneksi paljon hyviä tuomareita ja niitä ei vaan kukaan muista nimeltä. Hyvä niin, silloin on miehet tehnyt hommansa helvetin hyvin!
Tuomareiden puolesta
21/10/2015
Hahhaa! Kyllä on lapsellisia kommentteja tuomareista ja tuomaroinnista. Kannattaisi kerran kokeilla dumarointia, että kuinka vaikeaa se oikeasti on. Peli on nopeaa ja joka tuomiosta ja päätöksestä joku mussuttaa .
kehu
21/10/2015
mun mielestä alakare on ainakin parempi kuin aiemmin - parissa pelissä mitä olen nähnyt
VASTAUS: TUOMAREIDEN PUOLESTA
21/10/2015
Olet asian ytimessä, peli on nopeaa. Mutta, mutta... Väärällä tavalla. Nopea peli ei ole puolustelu sille, että saman tilanteen näkee eri tavalla kuin esim pelaajat. Kommenttisihan tarkoittaa kärjistetysti sitä, että arvaus on sallittua? Koska peli on nopeaa.

Juuri tuosta kyseisestä syystä, toivoisi näkevän enemmän entisiä pelimiehiä tuomaroimassa. Sellaisia, joilla olisi omakohtaisia kokemuksia niistä nopeista tilanteista. Ja sitä kautta parempi ymmärrys siitä, mitä siellä lootassa oikeasti tapahtuu.
Jeppe
22/10/2015
Millainen on väärällä tavalla nopeaa peliä? Minä haluaisin pelata oikealla tavalla nopeaa peliä.
JZ
22/10/2015
On vähän tuollaisen koomisen säälittävä tapa, että kotijoukkueet liian usein lisäävät _maalikoosteisiin_ näitä (heidän mielestään) virheellisiä tuomioita. Väärä ja pikkumainen tapa purkaa omia tunteitaan liigan julkiseen viestintään.

Mielestäni ottelukoosteformaatti pitäisi olla liigan asettama vakio. Puhtaat maalikoosteet, tai sitten tasapuolisesti kaikki kohokohdat.
Fani, Loviisa
22/10/2015
Näitä ottelukoosteita tekevät yleensä vapaaehtoiset rakkaudesta lajiin, eikä siitä niin kauaa ole kun ei ollut mistään matseista mitään klippejä. Tehkää itte parempia! Täältä suunnalta iso kiitos kaikille kuvaajaohjaajatuottajaroudaajille.
JEPELLE
22/10/2015
Hyvä kielipoliisi Jeppe :)
Pyydän nöyrimmin anteeksi virhettäni. Ajatus eteni nopeammin kuin sormet puhelimen ruudulla. Lauseeni sai tästä syystä väärän merkityksen. Alta löydät korjatun version. Tämä ei tule toistumaan!

Olet asian ytimessä, peli on nopeaa. Mutta, mutta... Tulkitset sen väärällä tavalla. Nopea peli ei ole puolustelu sille, että saman tilanteen näkee eri tavalla kuin esim pelaajat. Kommenttisihan tarkoittaa kärjistetysti sitä, että arvaus on sallittua, koska peli on nopeaa.
Katsoja
22/10/2015
En voi käsittää miten lajia seuraavat pikkupojat jaksavat koko ajan keskittyä epäolennaisuuksiin. M-Teamin pelissä kotijoukkueen vilttipelaajat huutelivat kommenttejaan läpi ottelun ja kentällä olevat pelaajat säestivät minkä ehtivät. Miksi valmentaja ei pannut keskenkasvuisia pelaajiaan kuriin tai lähettänyt heitä vaihtokoppiin ulisemaan kun kerran pelaaminen ei tuntunut kelpaavan? Pitäisiko joukkueen keskittyä omaan tekemiseensä ja pyrkiä voittamaan peli vai etsiä heikolle suorittamiselle syitä ulkopuolisista. Katsomosta peliä seuratessa peli näytti aivan karmealta.

Elämää ymmärtämätön lapsi voi, että pelaajana toimiminen olisi automaattinen oikotie hyvään erotuomarisuoritukseen. Pääsarjoissa on toiminut vuosien varrella erotuomareina liiga- ja divaritaustaisia henkilöitä useitakin, miesten 2 divarista nyt puhumattakaan. Junnupelaajille tiedoksi, että vuosien varrelta löytyy myös useita juniorisarjojen mitalisteja. Onko seuraava peruste kenties väärässä joukkueessa pelaamien vai se, että mitaleja on liian vähän.

M-tema hävisi pelin koska oli ihan kaikessa vastustajaa huonompi.
S7
22/10/2015
Pikkasen jaksoin netistä kattoa tätä matsia, mutta rehellisesti todella huonoa mainosta liigalle! M-team ei vaan yksinkertaisesti ole liigatason jengi. 3 joukkuetta stadista on yksinkertaisesti liikaa. Ja sitten nää katsojamäärät on täysi vitsi, ja mä sanon tän vaikka kannatan SSV/Viikinkejä mikä ikinä nyt onkaan. Toi nyt on vaan totuus mikä pitää ekaksi hyväksyä ja sitten alkaa tekemään parannuksia. Jos eletään omissa pilvilinnoissa, niin täällä isolla kirkolla ihmetellään katsojamääriä vielä monen vuoden päästä. On sekin totta, että pienemmillä paikkakunnilla ei välttämättä ole samaa kilpailua yleisöstä ja helpompaa luoda se "me" henki säbän ympärille, mutta ei tonkaan taakse voi loputtomiin piiloutua!

Kurre tekee hyvää duunia joukkueen kasaamisessa ja Amu valmennuksessa! Mutta nyt kuka alkaa viemään ottelutapahtumia eteenpäin? Mä nostan hattua Vehkaojalle, äijällä on sitä tarvittavaa munaa sanoa totuus asioista, eikä sitä jatkuvaa piilottelua ja pilvilinnojen rakentamista. En yhtään ihmettele miksi osa ei noita puheita kestä ja alkavat Jounia syyttämään, mutta kenessä silloin onkaan vikaa?

No meni vähän ohi mteamistä, pahoitteluni. Mielipiteeni pysyy, vaikka sekin varmasti monia ärsyttää. Mteam tippuu ja pääse ens kaudella oman tasoisiin peleihin...
MUFA
22/10/2015
Ei se oo iiro kumma, että tarkkaillessa kaikki menee ohi kun näitä sun kirjoituksia täällä lueskelee. Tsemppistä jatkoon!
KATSOJA
22/10/2015
MUFA. Voistiko tuoda keskusteluun lisäarvoa leimaavien puheittesi sijaan. Väittämäsi ovat lähes kaikelta osin pötypuheita. Mitäs jos mielipiteen sijasta tarjoaisit keskusteluun edes jotain faktaa.
JZ
22/10/2015
Loviisan Fani.

Kaikki varmasti ymmärtävät, että lajissa missä valtaosa pelaajistakin vetää vain rakkaudesta lajiin, tehdään nämä videotkin talkoohengellä. Ja tosiaan, koosteiden määrä ja laatu on noussut valtaisalla tahdilla viime kausien aikana. Siitä isot plussat, itsekin oon tätä asiaa kyllä kehunut täällä monesti!

Kuitenkin - minkään ei pitäisi estää kehittymästä yhä edelleen. Laadun parantaminen ja yhtenäistäminen olisi mun mielestä looginen jatkotavoite. Mitä laadukkaampaa ja yhtenäisempää matskua liiga pystyy tuottamaan, sen johdonmukaisemmalta ja tasokkaammalta touhu myös ulospäin vaikuttaa.

Kaikki toiminta viestii jotain.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.