TPS voitti Indiansin Turussa selvin lukemin. Kuva: Jari Turunen.

Westend Indians koki eilen kovia kotonaan, sillä vierasjoukkue TPS kävi tylysti hakemassa pisteet Otahallilta lukemin 8-3.

Ensimmäisen 10-minuuttisen ajan ”Inkkarit” olivat ottelussa askeleen edellä ja johtivat lukemin 3-1, mutta TPS nousi vielä tasoihin ennen erätaukoa Henri Alhon ja Sami Tuomisen maaleilla. Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali ja sen teki TPS. Kolmannessa erässä oli vuorossa Janne Jaanus show, sillä ensin hän teki näyttävän pyörähdyksen ja talletti pallon etukulmasta sisään ja sen jälkeen latoi poikittaissyötöstä turkulaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Lopussa TPS iski vielä kahdesti lukemia kaunistellen.

TPS-luotsi Aki Vilander kritisoi kovin sanoin joukkueen avauserää, sillä sama trendi on jatkunut läpi kauden. Hän painotti ottavansa siitä paljon omaan piikkiinsä, mutta myös pelaajilta turkulaisten päävalmentaja peräsi peiliin katsomista.

– Oltiin kuin jouluaattona hautausmaalla, ihmeteltiin rauhallista tunnelmaa ja annettiin kaverin viedä peliä. Homma korjaantui jälleen kerran erätauolla. Ollaan oltu susipaskoja kaikki ekat erät tällä kaudella. Tänään oltiin kauttaaltaan hyviä pallollisena ja pallottomana toinen erä ja oli mahdollisuuksia lisätä johtoa enemmänkin. Viimeinen erä taisteltiin ja puolustettiin hyvin, Vilander paalutti lehdistötilaisuudessa.