Liigat

Video: Ruotsin kohupelaajalta törkeä taklaus – vastustaja paareilla pois kentältä

15.10.
2015
14 Kommenttia
3
Liigat
David Gillek pääsi jälleen otsikoihin kyseenalaisella taklauksellaan. Kuva: Per Wiklund.

David Gillek pääsi jälleen otsikoihin kyseenalaisella taklauksellaan. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsin Superliigan Mullsjössä pelaava David Gillek pääsi jälleen otsikoihin. Tällä kertaa hän taklasi keskialueen kamppailutilanteessa Karlstadin Christian Perssonia siihen malliin, että Persson jouduttiin kantamaan paareilla ulos kentältä.

Tilanteessa Persson taistelee pallosta Mullsjön Kasper Hedlundin kanssa, kunnes Gillek tulee tilanteeseen ja hänen olkapäänsä osuu Karlstad-kipparia päähän. Tilanteesta ei vihelletty edes rangaistusta.

– Kun tietää, kuka tilanteessa oli, olen lähes sataprosenttisen varma, että kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus. Menetimme tilanteessa ykköspakkimme, emmekä saaneet kuin vapaalyönnin keskialueelta, Karlstadin Tom Colling kommentoi asiaa Värmlands Folkbladille.

– Näin, että hän (Persson) ja Kasper Hedlund taistelivat pallosta ja ajattelin, että nyt on täydellinen aika minun tulla kolmantena tilanteeseen ja voittaa pallo. Menin ottamaan palloa ja hän kääntyi ja minun olkäpääni osui häneen. Todella harmillinen vahinko, toivottavasti hän ei loukkaantunut sen vakavammin, Gillek kommentoi asiaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
fyt
15/10/2015
jännä, että näitä ns vahinkoja sattuu aina vain näille samoille kavereille gillek, savolainen, savukoski jnejne
Kova
15/10/2015
Luulisi katsovan palloa jos se kiinnostaisi viedä...
S7
15/10/2015
joopajoo. Puuntakaa ja selvästi. Ei oo vahinkoa nähnytkään!!
Sami
16/10/2015
Ihan identtinen Savolaisen toilailuihin. Ei sitä edes kiinnosta pallo, vaan lähdetään hakemaan osumaa pelaajaan, tai tässä tapauksessa pientä pikku-sika-hipaisua.
DUMARI
16/10/2015
Kun kattoo ketä tuomareina, niin ei tarvi ihmetellä!

Itsellä ei siis hajuakaan ketä tuomareina ko. matsissa oli, mutta tällainen kommentti (nimimerkin tulee kanssa viitatata tuomareihin) tuntuu kuuluvan kiinteänä osana vastaavan kaltaisiin juttuihin...
Michigan9mm
16/10/2015
,...No eihän se edes osu. Ja voitti vielä pallonkin
juuso
16/10/2015
Ei edes katso palloa. Olisi halutessaan voinut pallonkin ottaa, mutta päätti taklata. Ei osunut kroppaan vaan päähän. Pelikieltoa ehdottomasti.
TT
16/10/2015
Kaveri koittaa taklata olkapäähän mutta ei osu, vaan tööttää ohi, jolloin jalat kolahtavat toisiinsa. Hyökkäävä heppu kompastuu ja lyö päänsä pahasti lattiaan. Joten vammat tuskin ovat tulleet mistään päähän kohdistuneesta taklauksesta.
2 minuuttia kamppaamisesta ja pallo liikkeelle.
Kyllästynyt
16/10/2015
Oisko kommentin laittajilla ensin luettava salibandyn säännöt, koska lajissa EI SAA taklata millään tavalla mitenkään tai mihinkään. Olkapää olkapäätä vasten saa nojata, mutta EI taklata. Tuomarit, sarjoissa kuin sarjoissa, voisivat myöskin lukea tarkemmin säännöt ja viheltää nämä "olkapäätaklaajat" penkille.
Ylemmissä sarjoissa annetaan pelaajien tulla liian kovaa tilanteessa, jolloin ryntäyksen/taklauksen raja ylittyy, eikä tuomarit välitä sen osuessa olkapäähän. Ihan älytöntä.
Siitä sit medianäkyvyyttä amatööreille ja kohta kaivetaan hampaita laidan reunoilta joka sarjassa, kun näin annetaan pelata muuallakin.
Videotuomari
16/10/2015
Ei selvästikkään ole edes tarkoitus pelata palloa, punastalappua ja ovea kohti!
Pelailija
16/10/2015
Aivan käsittämätön perseily nyt taas Gillekiltä. Sehän ois päässy todella hyvään vastahyökkäykseen jos se ois ottanu vaan sen pallon, mutta tärkeintä on näköjään vastustajan vahingoittaminen. Ei muuta ku parikymmentä peliä pelikieltoa niin saahaan savustettua tuommoset kusipäät pois tän hienon lajin parista.
Toinen kyllästynyt
17/10/2015
Ensimmäinen kyllästynyt voisi nyt vaikka lainata tähän sen kohdan säännöistä, jossa määritellään ja kielletään taklaaminen. Ai ei löydykään?
Niinpä
18/10/2015
Kaveri ei todellakana edes yritä tavoitella palloa vaan juokse kohti, osuu ja ohi. Ei tuossa ole yritystäkään riistää palloa vaan niitata vastustaja. Ottelukieltoa ja paljon!
nulikka
20/10/2015
Tuolta pelisäännöistähän se löytyy:

605 Kahden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä

6) Pelaaja taklaa vastapelaajaa tai kamppaa vastapelaajan. (909)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.