Video: Ruotsin kohupelaajalta törkeä taklaus – vastustaja paareilla pois kentältä

David Gillek pääsi jälleen otsikoihin kyseenalaisella taklauksellaan. Kuva: Per Wiklund.
David Gillek pääsi jälleen otsikoihin kyseenalaisella taklauksellaan. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsin Superliigan Mullsjössä pelaava David Gillek pääsi jälleen otsikoihin. Tällä kertaa hän taklasi keskialueen kamppailutilanteessa Karlstadin Christian Perssonia siihen malliin, että Persson jouduttiin kantamaan paareilla ulos kentältä.

Tilanteessa Persson taistelee pallosta Mullsjön Kasper Hedlundin kanssa, kunnes Gillek tulee tilanteeseen ja hänen olkapäänsä osuu Karlstad-kipparia päähän. Tilanteesta ei vihelletty edes rangaistusta.

– Kun tietää, kuka tilanteessa oli, olen lähes sataprosenttisen varma, että kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus. Menetimme tilanteessa ykköspakkimme, emmekä saaneet kuin vapaalyönnin keskialueelta, Karlstadin Tom Colling kommentoi asiaa Värmlands Folkbladille.

– Näin, että hän (Persson) ja Kasper Hedlund taistelivat pallosta ja ajattelin, että nyt on täydellinen aika minun tulla kolmantena tilanteeseen ja voittaa pallo. Menin ottamaan palloa ja hän kääntyi ja minun olkäpääni osui häneen. Todella harmillinen vahinko, toivottavasti hän ei loukkaantunut sen vakavammin, Gillek kommentoi asiaa.

14 comments

  1. jännä, että näitä ns vahinkoja sattuu aina vain näille samoille kavereille gillek, savolainen, savukoski jnejne

  2. Ihan identtinen Savolaisen toilailuihin. Ei sitä edes kiinnosta pallo, vaan lähdetään hakemaan osumaa pelaajaan, tai tässä tapauksessa pientä pikku-sika-hipaisua.

  3. Kun kattoo ketä tuomareina, niin ei tarvi ihmetellä!

    Itsellä ei siis hajuakaan ketä tuomareina ko. matsissa oli, mutta tällainen kommentti (nimimerkin tulee kanssa viitatata tuomareihin) tuntuu kuuluvan kiinteänä osana vastaavan kaltaisiin juttuihin…

  4. Ei edes katso palloa. Olisi halutessaan voinut pallonkin ottaa, mutta päätti taklata. Ei osunut kroppaan vaan päähän. Pelikieltoa ehdottomasti.

  5. Kaveri koittaa taklata olkapäähän mutta ei osu, vaan tööttää ohi, jolloin jalat kolahtavat toisiinsa. Hyökkäävä heppu kompastuu ja lyö päänsä pahasti lattiaan. Joten vammat tuskin ovat tulleet mistään päähän kohdistuneesta taklauksesta.
    2 minuuttia kamppaamisesta ja pallo liikkeelle.

  6. Oisko kommentin laittajilla ensin luettava salibandyn säännöt, koska lajissa EI SAA taklata millään tavalla mitenkään tai mihinkään. Olkapää olkapäätä vasten saa nojata, mutta EI taklata. Tuomarit, sarjoissa kuin sarjoissa, voisivat myöskin lukea tarkemmin säännöt ja viheltää nämä ”olkapäätaklaajat” penkille.
    Ylemmissä sarjoissa annetaan pelaajien tulla liian kovaa tilanteessa, jolloin ryntäyksen/taklauksen raja ylittyy, eikä tuomarit välitä sen osuessa olkapäähän. Ihan älytöntä.
    Siitä sit medianäkyvyyttä amatööreille ja kohta kaivetaan hampaita laidan reunoilta joka sarjassa, kun näin annetaan pelata muuallakin.

  7. Ei selvästikkään ole edes tarkoitus pelata palloa, punastalappua ja ovea kohti!

  8. Aivan käsittämätön perseily nyt taas Gillekiltä. Sehän ois päässy todella hyvään vastahyökkäykseen jos se ois ottanu vaan sen pallon, mutta tärkeintä on näköjään vastustajan vahingoittaminen. Ei muuta ku parikymmentä peliä pelikieltoa niin saahaan savustettua tuommoset kusipäät pois tän hienon lajin parista.

  9. Ensimmäinen kyllästynyt voisi nyt vaikka lainata tähän sen kohdan säännöistä, jossa määritellään ja kielletään taklaaminen. Ai ei löydykään?

  10. Kaveri ei todellakana edes yritä tavoitella palloa vaan juokse kohti, osuu ja ohi. Ei tuossa ole yritystäkään riistää palloa vaan niitata vastustaja. Ottelukieltoa ja paljon!

  11. Tuolta pelisäännöistähän se löytyy:

    605 Kahden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä

    6) Pelaaja taklaa vastapelaajaa tai kamppaa vastapelaajan. (909)