Liigat

Alkukauden hurjastelleelle Classicille kauden ensimmäinen kotitappio – Tiitu mainiossa iskussa

23.11.
2015
11 Kommenttia
4
Liigat
Tero Tiitu oli Classicille vaikea pideltävä maanantai-illan huippuottelussa Tampereella. Arkistokuva: Jari Turunen.

Tero Tiitu oli Classicille vaikea pideltävä maanantai-illan huippuottelussa Tampereella. Arkistokuva: Jari Turunen.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin tänään kärkipään kamppailu, kun Tampereen Classic isännöi Viikinkejä. Alkukaudesta hurjastellut Classic koki tänään Viikingit paremmakseen lukemin 7-5.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina ottelun puoliväliin saakka. Sen jälkeen Janne Hyvönen, Tero Tiitu ja Miko Kailiala osuivat Viikingeille ja veivät helsinkiläiset kolmen maalin karkumatkalle. Toisen erän loppupuolella tamperelaiset tulivat vielä kahden maalin päähän, mutta lähemmäs Classic ei enää päässyt. Kolmannen erän alussa nimittäin Kailiala iski illan toisensa ja puoli minuuttia ennen päätössummeria Mikko Leikkanen kavensi loppulukemiksi 7-5 ilman maalivahtia.

Viikinkien tehomiehenä toimi ykkösketjun Tero Tiitu pistein 1+3. Miko Kailialalle merkattiin tehot 2+1 ja Janne Hyvönen osui kahdesti. Classicin tehokkain oli Jussi Piha kolmella maalisyötöllään. Eemeli Salin osui kerran ja antoi yhden maalisyötön.

Tappio oli Classicille kauden toinen, sillä edellisessä liigaottelussa se hävisi niukasti 7-6 Esport Oilersille. Kotikentällä tappio oli Classicille kauden ensimmäinen. Tätä ennen tamperelaiset voittivat liigassa 10 ottelua putkeen. Eilen miesten Suomen Cupissa Classic toki voitti Lappeenrannan NST:n selkein 9-3 -lukemin.

Viikingeille voitto oli tärkeä, sillä neljästä edellisestä ottelusta ennen tätä se oli voittanut vain yhden. Viikingit pelasi ottelussa ilman kahta tärkeää pelaajaansa, kun Pasi Laitila ja Harri Forsten olivat sivussa. Classicin kokoonpanosta olivat poissa niin ikään tärkeät pelimiehet Krister Savonen ja Sami Johansson.

Classic jatkaa sarjataulukossa toisena ja Viikingit majailee tällä hetkellä neljäntenä.

Ottelutilastot
Topi Naskalin ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Hyvä lähetys
23/11/2015
Hyvä matsi ja sen selostus Veikkausen sivuilla. Vielä kun "asiantuntijoiksi" saataisiin joitain muita kun kotijoukkueen toiminnassa mukanaolijoita, niin lähetys olisi täydellinen. SPV:n matseissa Helanen ja tänään Classicin Viitanen ovat täysin turhia studiossa. Oman joukkueen lasit on niin vahvasti päässä, että melkein luulis että kaverit ois jossain Vip-aitiossa kommentoimassa omilleen peliä.
hirvi
23/11/2015
Happee ja Oilers vahvimmat juuri nyt, Classicia vastaan osataan nyt paremmin pelata, en usko harmaapäiden tekemiseen tämän päivän salibandyssä, sehän nähtiin Sveitsin majussa.
60100
23/11/2015
"Hyvä lähetys" ei ole tainnut katsoa SPV:n peleistä kuin koosteet? Kyllähän Helanen antaa kehuja ja noottia aivan tasapuolisesti. Tätähän on näilläkin sivuilla useasti kehuttu.
Aksu
23/11/2015
Viiikingint tänään jalalla ja tahtotasolla selkeesti parempia. Ei siinä mitään, parempi voitti taas, pelit jatkuu.
heheh3e
23/11/2015
Fämily on kriisissä :D
kuoma
24/11/2015
Nyt on kyllä KRIISI päällä, Passo hakee hyvää ja kokenutta perheterapeuttia Tampereen suunnalta.
SSU
24/11/2015
Classicilla oli ykköskenttää lukuun ottamatta kovin junnupitoinen joukkue. Ottelusta jäi maalikoosteeen perusteella helposti mielikuva, että Viikkarit vei ja Classic vikisi, mutta onpa jännä nähdä, miten kevätkaudella uusintamatsi päättyy.

Tässä vaiheessa kautta on kolme vahvaa joukkuetta, Happee, Oilers ja Classic Viikkarit sekä SPV ovat haastajan asemassa. Kevään playoffeista on odotettavissa huikea päätös tälle kaudelle. Kausi saisi arvoisensa päätöksen, jos kannu ratkaistaisiin ottelusarjalla.
Hyvä lähetys, vai oliko
24/11/2015
Taisit unohtaa, kuka viikinkinkykomenttaattori oli nimeltään...
jorge
24/11/2015
Classicin sulaminen alkoki jo ennen joulua... :D
S7
24/11/2015
Kyllähän Helanen on just niin objektiivinen, kuin vain pystyy noin syvällä seuran toiminnassa mukana oleva vaan olla!! Tulee hyvää kommenttia suuntaan jos toiseen. Sinänsä nää huutelijat paremmista kommentaattoreista vois eka kattella itekseen tän lajin realiteetit ja tulla sitten huutelee uudestaan. Ja jos mennään noihin muihin lajeihin, niin ihan "yhtä paskoja" jengin mielestä on sielläkin olevat kommenttaattorit. Kaikkihan sen tietää, että paras osaaminen löytyy kotisohvilta;-)
Naama
24/11/2015
Jos halautte esimerkkejä huonoista kommentaattoreista niin ehdotan keskittymään ylen tuottamiin urheilulähetyksiin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.