Liigat

Classic kiri kärkipelin kuninkaaksi – ”Valmentajan vinkkelistä katastrofi”

30.11.
2015
17 Kommenttia
3
Liigat
Lopussa juhli Classic. Tamperelaisten huima kiri huipentui Eemeli Salinin jatkoaikaosumaan. Kuva: Esa Jokinen

Lopussa juhli Classic. Tamperelaisten huima kiri huipentui Eemeli Salinin jatkoaikaosumaan. Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Classic aiheutti Happeelle kauden ensimmäisen tappion miesten Salibandyliigassa, kun se kävi ryöstämässä pisteet Eemeli Salinin jatkoaikamaalilla 9-10 (7-2,2-2,0-5). Happee johti toisen erän alussa peliä jo 8-2.

Classic palasi kahden liigatappion jälkeen voittokantaan nousten samalla liigan kärkeen tasapisteisiin Happeen kanssa. Joukkueet kohtaavat myös Suomen Cupin välierässä Tampereella kolmen viikon päästä sunnuntaina 20.12.

Ottelun ratkaisu?
Monipolvisessa ottelussa Happee näytti menevän menojaan jo avauserässä, kun Classic uinui puolustuspäässä ja hirvipaidat rankaisivat vieraitaan komeilla osumilla. Kahteen viisikkoon jo kakkoserän alkuun tiivistänyt Classic sai pallollista otetta toisessa erässä, mutta kunnon kirin se sai päälle vasta päätöserässä. Peräti yhdeksän maalia kymmenestä leiponut ykkösviisikko Leikkanen-Savolainen-Salin-Salo-Vänttinen oli liian paha pideltävä Happeelle, ja maali kerrallaan joukkue hiipi pelinsä hukanneen Happeen rinnalle. Huiman kirin kruunasi jatkoajalla ajassa 62.22 Eemeli Salin, joka pääsi junttaamaan kammottavan kudin keskisektorista aivan Happee-maalin vasempaan yläkulmaan. Karkeasti ensimmäinen puolikas pelistä oli selvästi Happeen ja toinen meni Classicille, ja lopulta ”Family” sai kovalle kirilleen maukkaan palkinnon voiton muodossa.

Ottelun hahmo?
Koko Classicin ykkösviisikon onnistuminen täytyy nostaa esiin, mutta erityisesti 4+2 nakutellut Lassi Vänttinen näytti olevansa tikissä. Vänttinen tuntuu olevan myös fyysisesti todella hyvässä kunnossa, ja jalka liikkui molempiin suuntiin erittäin liukkaasti.

Ottelun puheenaihe?
Puheenaiheita olisi moniakin. Happeen hurja avauserä ja käänteisesti taas Classicin kauden heikoin kaksikymmenminuuttinen. Classicin kova kiri päätöserässä ja Happeen sulaminen johtoasemassa viime kevään finaalien tapaan. 2+1 lopulta keränneen Mika Savolainen kokoonpanossa Classicin valituksen keskeytettyä pelikieltoprosessin, vaikka miehen piti olla tämä peli pannassa. Eniten kuohutti kuitenkin Peter Kotilaisen saama punainen kortti päätöserässä, kun Happee johti peliä 9-6. Kotilainen tirvaisi mailallaan Classicin Jesse Ruokostenpohjaa mitättömässä tilanteessa poikittaisella mailalla niskaan, ja suihku kutsui 12 minuuttia ennen loppusummeria. Kaksi kakkosta jo aiemmin pelissä saaneen hyökkääjän hölmöily ei ollut Kotilaisen ensimmäinen, mutta Jyväskylässä varmasti toivotaan, että se jäisi jo viimeiseksi. Seuranneella viiden minuutin ylivoimalla Classic osui kerran, ja nähtäväksi jää, seuraako tilanteesta liigan piste- sekä jäähypörssin ykköselle pelikieltoa.

Kommentit:
– Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta sitten unohdimme ilmeisesti tehdä töitä ja pörssit alkoivat kiilua silmissä. Päätöserän punainen kortti sotki entisestään, ja kyllähän Classic oli lopussa todella hyvä. Tällaisestä täytyy oppia, vaikka eihän tällaista saisi missään nimessä tapahtua. Huono maku jäi, kaksi maalia syöttänyt Happee-kippari Petri Kauko summasi.

– Avauserässä tuntui siltä, että kaikki onnistuu. Tiesimme, ettei Classic ole antautunut, mutta he onnistuivat silti suistamaan meidät raiteilta. Värikäs peli ja draaman kaartahan siinä oli. Yleisö varmasti viihtyi. Nyt lähdetään tästä treenaamaan muutamaksi viikoksi. Kotilaisen tilanteessa ei ollut mitään epäselvää tai selittelemistä, ja me otamme vastaan sen tuomion joka tulee, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen tuumi.

– Kauheaa sekoilua. Kävimme samassa pelissä kauden huonoimmassa ja parhaassa hetkessä. Tavallaan olen siis tyytyväinen ja tavallaan en. Vaikka eroa oli paljon, yritimme tauoilla pitää fiiliksen positiivisena ja vain pyrkiä tavoittelemaan sitä eroa kiinni maali kerrallaan. Hyvä merkki oli tietysti se, että pystyimme parantamaan pelin vanhetessa. Kivahan tuossa ykkösviisikossa on pelata, kolme maalia sentterin tontilla syöttänyt Classicin kapteeni Nico Salo jutteli.

– Sellainen vähämaalinen ja tarkka pelihän siitä tuli, mitä ajateltiinkin. No ei vaan. Ensimmäisessä erässä kentällä oli kaksi ihan täysin eri tason jengiä, ja Happee teki maaleja hyvällä prosentilla. Toisessa tiivistimme kahteen viisikkoon ja pyrimme palloon enemmän käsiksi. Päätöserässä saimme nopeasti pari maalia ja se on aina vaikea tilanne sille joukkueelle, joka johtaa. Hyvää peliä meiltä kolmannessa erässä, mutta olihan tämä muutoin näin valmentajan vinkkelistä katastrofi. Pinnat saimme, ja se on tietysti hyvä asia, kun pari tappiota oli alla, Classicin päävalmentaja ja Jyväskylään monen vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Petteri Nykky puhalteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 2+1, Jonne Junkkarinen 1+1, Juuso Heikkinen 1+1, Peter Kotilainen 1+1
Classic: Lassi Vänttinen 4+2, Mikko Leikkanen 2+1, Mika Savolainen 2+1, Nico Salo 0+3, Eemeli Salin 1+1, Eetu Sikkinen 0+2

Muut pelit:
SalBa-OLS 7-12, TPS-NST 4-9, M-Team-Erä 4-7

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Pohtija
30/11/2015
Toisessa artikkelissa täällä pohditaan yksittäisen pelaajan kasetin hajoamista. Näin varmasti kävi siinä tietyssä tilanteessa ja sitä en jaksa pohtia yhtään, mutta pohtisinkin kokonaisuutena Happeeta ja valmennusta. Ei siellä yhden kasetin hajoaminen tuottanut Happeelle häviötä. Kyllä tuossa eilisessä pelissä ennen tuota yhden kasetin hajoamista oli hajonnut jo joukkueen kasetti ja kyllä häviöön johtava syyttävä sormi suuntaa valmennuksen ja kaikkien viisikoiden psyykkiseen treenaamiseen ja harjoitteluun. Tuli Pulkkiselle hyvä opetus että ei pelejä voiteta pelkästään maaleja tekemällä vaan puolustamalla ja kasettien koossa pysymisellä. Ei ollut ensimmäinen kerta kun Happee häviää palikoiden leviämiseen. Koko joukkueelta todella huono suoritus ja toivottavasti ottavat opiksi. Ei peli kaadu yhden miehen hajoamiseen tai jos kaatuu niin silloin on turha haaveilla mestaruudesta.
mitäihmettäkurinpitäjä
30/11/2015
Ahaa eli savolainen huilaa sitten jonkun nst pelin kun ensin ilmoittaa liitolle että nyt sopii istua, onko tässä tolkkua? Jo toinen tärkeä peli rikkeen jälkeen...
Dumari
30/11/2015
Edellinen oikeilla jäljillä. On tehty Savolaisen suhteen paha virhe, annetaan rangaistuksen saavalle joukkueelle mahdollisuus säätää peli/pelit joista pois. Amatööri sarjan touhua, jonka voi vielä korjata niin että tulee kärsimään jossain merkittävässä pelissä.
Kyllähän Classic oli huonompi ja olisi hävinnyt pelin ilman kolmea yv maalia ja sitä kautta Happeen kasetin sekoamista. Eli peli ratkesi Kotilaisen älyttömään jäähyyn.
...
30/11/2015
Joku viisaampi voi sanoa miten tuollaisessa tilanteessa menetellään esim. jääkiekossa? Jos on tutkinta päällä, niin voiko silloin jo rankaista?
oivoi
30/11/2015
Jos pelikielto on vain yhden pelin mittainen, ei siitä tarvitse mitään eipäs-juupas keskustelua käydä. Heti voimaan kun päätös on tullut, varsinainen tutkintahan päättyi pelikieltoon.
Näinhän se temppu tehdään
30/11/2015
Itse mietin ihan samaa. Peltola on sen verran konna, että käyttää tällaiset porsaanreiät toki hyväkseen. Ihme juttu sinällään, että ennen kurinpitäjän päätöstä voi molemmat antaa vastineensa, sitten tulee päätös, ja sitten voi taas valittaa. Mitä tuolla kurinpitäjän päätöksellä on virkaa? Varmaan valitus maksaa, ainakin jos päätös ei muutu, mutta so what? Vamilyllä on massia ja systeemin hitautta voidaan käyttää hyväksi, niin että äijä on tärkeissä peleissä mukana, ja päätös saadaan sopivasti johonkin M-Team-peliin, jossa läsnäolo ei niin oleellista. Nythän oli niin, että herra keskittyi vaihteeksi peliin ja pelasi mielestäni erinomaisesti (tehot 2+1). Ihan pakkien aatelia. Väitän että ilman Savolaista Classic ei olisi kyennyt peliä voittamaan Happeen pelin lopun kaameasta lepsuilusta ja hölmöilystä huolimatta. Tärkeä äijä Clasulle, joten näin sitä systeemin munatomuutta käytetään hyväksi.
Hirvi
30/11/2015
"Jos ei saa Perer 3-5 -pelie rankkua, niin pakoton poikani pelaan vaikka pesisitä"
Tämmöinen kommentti löytyi nimellä Jukka Salo Twitteristä, Salon veljekset siirtyy sitten pesäpalloon.
Propsit Tampereelle
30/11/2015
Savolainen pelillä, parhaillaan 6 takana silti peli parani ja bonuksena 2 pojoa...
Seppo Pulkkiselle
30/11/2015
Seppo Pulkkinen on valmentajista fiksuin näissä ylilyöntitapauksissa. Hän otti heti prosessin aluksi ohjat käsiin positiivisella tavalla myöntäen reilusti ylilyönnin ja hän on paras mahdollinen henkilö käsittelemään asioita Peter Kotilaisen kanssa. Muistuu mieleen juttu PK:n taustoista ja mielestäni on hyvin tärkeää että hänellä on yksi asia missä on kokee olevansa yksi parhaita ja pystyy sitä kautta rakentamaan elämäänsä. Meidän muiden ei pidä nyt tässä vaiheessa tehdä ylilyöntejä tuomitsemisessa vai onko se niin MUKAVAA kun saadaan joku painettua oikein kunnolla raiteiltaan.
Ei ylilyönti
30/11/2015
Joo, eihän ketään pidä painaa lokaan virheiden vuoksi. Ihmiset tekevät niitä aina. Mutta kyllä tuossa tapauksessa on myös piirteitä, jotka vaatisivat vähän tiukempaa ottaantumista. Ei pelkällä ymmärtämisellä ja paapomisella voi kaikkea hoitaa. Kyse on jo aikuisikäisestä kaverista, mutta elkeet ovat todella lapsellisia, kuin jonkun diivan tai ballerinan. Koko ajan mä ja mun pörssit, me myself and I! Varmaan iso ja tärkeä osa kaverin elämää ja itsetuntoa, mutta tämä on joukkuepeli, ja jonkun yksilön jatkuva esiin tulo ja itsensä korostaminen sotii kyllä joukkueurheilijan käyttäytymissääntöjä vastaan. Tässä valmennus saa kyllä katsoa peiliin, olkoonkin että kaveri varmaan tarvitsee hieman enemmän "erikoiskohtelua" ja ymmärrystä kuin moni muu. Joukkuedynamiikka ja joukkueen valmennus on myös oppimisprosessi, jossa virheiden pelkääminen ei ole keskeinen juttu, mutta virheistä oppiminen sen sijaan on.
Hirvelle
30/11/2015
Joo, katsoin samaa. Ollaan valmiita vaikuttamaan pelikiellon maksimoimiseen vaikka huonommallakin kirjoitustaidolla. Yhdessä lauseessa oli kolme kirjoitusvirhettä, kaveri todella kiihdyksissä tai sitten tekstin tuottaminen vaikeaa, huvittavaa.
Savo
30/11/2015
Eikös Happeen kannattais valittaa aikanaan pelikiellosta riippuen tietysti tulevien pelien vastustajista. Valita pelikielto koskemaan sopivia vastustajia
Jyväskylässä osataan paapominen
30/11/2015
Terveisin Matti Nykänen.
Odottelija
01/12/2015
Eikö pelistä vieläkään löydy maalikoostetta? On se kumma, että alasarjojen mediatiimit osaa nää hommat paremmin kun miesten liigan sarjakärjen :/
Nykky vie liittoa
01/12/2015
Nyky vie salibandyliittokoko mennen tullen!On aina vienyt ja tulee viemään!Joko "sika"Savolainen on ilmoittanut Nykyn kautta minkä pelin huilaa,vai saako Nykky puhuttua pelikiellon pois!!Yhtä pelaaja ei liitto saa millään kuriin vaan "sika"Savolainen jatkaa niin pitkään tuolla tyylillä,kun joku loukkaantuu pahasti!!Herätkää liitossa jo ja uskaltakaa toimia itsekin!!
...
02/12/2015
Koostetta täälläkin odotellaan. Ei sen paremmin ole Happeen sivuilla edes otteluraporttia.
JiiK
03/12/2015
Voitetuista peleistä kyllä tulee koosteet nopeasti...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.