Liigat

Happee jyräsi odotetusti Jyväskylän herraksi – ”Nämä pelit ovat cupin suola”

24.11.
2015
1 Kommentti
7
Liigat
Hirviteatterin lauteilla oli ruuhkaa tiistai-iltana, kun Peter Kotilaisen Happee ja Niko Kuuselan O2-Jyväskylä väänsivät kaupungin kuninkuudesta. Kuva: Esa Jokinen

Hirviteatterin lauteilla oli ruuhkaa tiistai-iltana, kun Peter Kotilaisen Happee ja Niko Kuuselan O2-Jyväskylä väänsivät kaupungin kuninkuudesta. Kuva: Esa Jokinen

Happee nitisti Jyväskylän paikallisnahinassa O2-Jyväskylän selvin lukemin 16-3 edeten kolmantena joukkueena Suomen cupin välieriin. Ottelun jälkeen kiiteltiin kilvan ottelutapahtumaa ja sankoin joukoin lehtereille saapunutta yleisöä.

Peräti 909 katsojaa oli paikalla, kun Happee eteni odotetusti Suomen cupin välieriin Jyväskylän Hirviteatterin tiistai-illassa. Kakkosdivarissa pelaava O2 pysyi isäntien kyydissä vielä avauserässä joten kuten, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmäksi liigan kärjen ja kolmannen sarjatason ero kävi. Erityisen kuumassa kunnossa oli Toni Kuosmasen johtama kolmosviisikko, joka värkkäsi liigassakin edelleen tappiottomien hirvipaitojen maaleista peräti 9.

Happeen parhaana palkittu ja peräti 4+2 kolmoskentän pakin paikalta nakutellut Eemil Ukkonen koki onnenkin olleen myötä omissa suorituksissa.

– Tuntui tänään, että ihan mistä vain laukoo, niin kaikki menevät sisään, nuorten maailmanmestari ja tuleva ylioppilas hämmästeli tehoiltaansa.

”Ookakkosen” ykköspystin sai kovasti maalillaan huhkinut ja 31 kertaa torjunut Happee-kasvatti Henri Tikkanen, joka pystyi olemaan pystyssä päin rumasta tappiosta huolimatta.

– Onhan 16 maalia aika paljon toki omiin, mutta kun miettii sarjatasojemme eroja, niin ei kai se niin suuri yllätys ole. Pyritään ottamaan tästä pelistä tuota pelitempoa mukaan omiin sarjapeleihinkin, Tikkanen puheli hikisen iltapuhteen päätteeksi.

O2-Jyväskylän päävalmentaja ja entinen Happeen sekä Oilersin liigapeluri Ilkka Peltonen harmitteli isoa määrää virheitä.

– Liikaa teimme henkilökohtaisia virheitä, joista Happeen tasoinen joukkue rankaisee armotta. Me olimme päättäneet lähteä rohkeasti pelaamaan, ja olihan siellä hyviäkin pätkiä. Pikkufinaalin pyrimme totta kai hoitamaan sitten aikanaan hienona finaalipäivänä kotiin. Ei tämä koutsillekaan aivan tavallinen päivä ja peli ollut, vaan kyllä tällainen tuo hienoa piristettä synkän marraskuun keskelle. Upea tapahtuma, Peltonen kehaisi.

Happee-käskijä Seppo Pulkkinen myhäili tyytyväisenä taiston tauottua.

– Positiivinen fiilis kaikin puolin. Meidän kolmosviisikkomme tekaisi peräti 9 maalia, ja siellä tuli tärkeitä onnistumisia monille. Lisäksi yleisömäärä ja tunnelma olivat aivan erinomaisen hienoja, ja nämä tällaiset tapahtumat ovat cupin suola. Iso kiitos myös vastustajalle, joka tuli pelaamaan eikä peruuttelemaan, Pulkkinen kehui.

Cupin arvostuksesta on puhuttu paljon, eikä tälläkään kaudella mukana ole läheskään jokainen liigajoukkue. Pulkkinen on siitä aidosti harmissaan ja huolissaan.

– Jotainhan tälle täytyisi tehdä, koska kaikki joukkueet eivät lähde mukaan. Cupille täytyisi saada suurempi painoarvo, koska sillähän on aivan valtavan pitkät perinteet urheilumaailmassa. Päättäjille vain sellaisia terveisiä, että cupin voittajille voisi miettiä myös esimerkiksi paikkaa seuraavan kauden Cup-voittajien cupissa tai millä Champions Cupin nimellä sitä sitten kutsuttaisiinkaan, Pulkkinen ehdotti.

Happee kohtaa sunnuntaina Salibandyliigan huippuottelussa kotihallissa Classicin, ja sitä ottelua Pulkkinen odotteli jo vesi kielellä.

– Meillä on ollut Classicin kanssa aina kovia vääntöjä, ja kyllähän tässä jo vähän kämmenpohjat hikoavat. Siitä tulee varmasti myös hieno tapahtuma, Pulkkinen povaili.

Suuri yleisömäärä yllätti jopa Happeen, sillä esimerkiksi konkreettiset pääsyliput loppuivat yleisöryntäyksessä kesken. Manageri Jani Orava heitti hirvimiehistölle pientä piikkiä ottelun jälkeen.

– Valtavan hieno yleisömäärä. Pelaajat vähän epäilivät ja purnasivat lippujen hinnoista, silä he eivät oikein uskoneet, että ihmisiä tulee näin paljon. Piti sitten laittaa vähän kisoja pystyyn, ja ihan hyvinhän se lopulta meni, Orava virnisti.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
jep jepr
25/11/2015
Hienoa Jyväskylä siitä oppia ottamaan snatilaiset.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.