Divarit

Historia: Näin Steelers ja LaSB ovat vääntäneet derbyissä

28.11.
2015
1 Kommentti
2
Divarit
Steelersin Ville Lastikka on Divarin kuumin pelaaja. Kuva: Jari Turunen

Steelersin Ville Lastikka on Divarin kuumin pelaaja. Kuva: Jari Turunen

Steelers ja Lammin Salibandy ovat pelanneet samalla sarjatasolla ja sitä myöten myös paikallisvääntöjä kaudesta 2013-2014 lähtien. Takana on viisi tiukkaa taistoa, ja 29.11. ja 3.12. hämeenlinnalaisyleisö pääsee jännittämään kahta uutta välienselvittelyä.

Kausi 2013-2014


Ensimmäisen keskinäisen vei LaSB Iittalassa syksyllä 2013. Tuolloin juuri Classicista palannut Heikki Hätönen oli kentän kuningas tehoin 1+4. LaSB aloitti ottelun terävästi ja meni 0-3 johtoon, mutta Steelers kavensi eroa ottelun kuluessa ja lopullinen sinetti ottelulle saatiin vasta aivan lopussa. Myös viime kevään U-19 maailmanmestarit Ville Lastikka (1+0) ja Miikka Pentikäinen (2+0) pääsivät iskemään ottelussa ensimmäisensä paikallisvastustajan verkkoon.

Tulos: Steelers-LaSB 3-5

Tammikuussa 2014 oli toisen kohtaamisen vuoro. Lammin Hakkalassa pelattu ottelu meni jälleen vierasjoukkueen nimiin, Steelers oli vähämaalisessa ottelussa vahvempi lukemin 1-3. Tällöin sankarinviitan harteilleen ottivat Steelers-kapteeni Jarno Mäkinen iskien pakin paikalta tehot 2+0 ja nykyisin FoSua edustava Antti Järvinen 27 torjunnallaan.

Tulos: LaSB-Steelers 1-3Kausi 2014-2015

Syksyllä 2014 siirryttiin isommille areenoille, kun molempien joukkueiden Divarikauden avauksena toiminut Hämeenlinnan derby pelattiin Elenia Areenalla. Ottelua saapuikin seuraamaan hieno määrä katsojia ja Divarin uudeksi katsojaennätykseksi kirjattiin tasan tuhat katsojaa. Steelers hyppäsi ottelun alussa kuskin paikalle ja johti ensimmäisen erän jälkeen lukemin 3-0. LaSB tuli toiseen erään odotetun kovaa ja nousi peliin mukaan. Tämän jälkeen yleisölle tarjoiltiinkin melkoista viihdettä joukkueiden latoessa maaleja liukuhihnalta. Heikki Hätönen oli jälleen hurjassa vireessä (4+1), kuten myös kahdesti kolmannen erän tärkeillä hetkillä osunut Lastikka (3+2). Maalien takominen päättyi siihen, että LaSB meni ottelun lopussa 8-9 johtoon Juuso Kainulaisen maalilla. Trilleri ei olisi kuitenkaan trilleri ilman jatkoaikaa, joten Nico Jonaeson iski tasoituksen pomppupallosta vain 5 sekuntia ennen loppua Steelersin pelatessa ilman maalivahtia. Jatkoajalla ottelun ratkaisi Steelersin kulmavapari, pallon toimitti verkkoon takatolpille vapaaksi jäänyt Timo Johansson illan toisellaan.

Tulos: Steelers-LaSB 10-9 ja.

Kauden toisessa kohtaamisessa tammikuussa 2015 pistettiin jälleen ennätykset uusiksi. Lahden Suurhallissa järjestettyä lammilaisten kotiottelua saapui seuraamaan historialliset 1335 katsojaa. Myös tämä kohtaaminen oli aivan loppuun asti tiukka, vaikka LaSB olikin paljolti kuskin paikalla. Ville Lastikka vei vieraat ottelun alussa johtoon, mutta seuraavista maaleista vastasivat LaSB:n Roope Kainulainen ja Heikki Hätönen. Sami Saarinen iski ottelun vielä tasoihin, mutta seuraavana iski jälleen LaSB ja ensimmäisen derby-maalinsa tehnyt Rasmus Kainulainen. Saarinen toi ottelun vielä toistamiseen tasoihin, mutta tämän jälkeen Vili Näveri ja Miikka Pentikäinen naulasivat yhden maalin mieheen ja LaSB karkasi voittoon Steelersin kiriyrityksistä huolimatta. Saarinen täydensi hattutemppunsa ottelun lopussa, mutta Rasmus Kainulainen varmisti voiton lammilaisille lyömällä loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin.

Tulos: LaSB-Steelers 6-4

Kausi 2015-2016


Syksyn 2015 ottelu oli lammilaisten kotimatsi, mutta se pelattiin silti Elenia Areenalla. Katsojia oli saapunut paikalle hienosti hieman yli tuhat henkeä. Kuten vuotta aiemmin, Timo Johansson iski ottelun avausmaalin heti ensimmäisen erän alussa. Ville Lastikka osui tässäkin derbyssä ja vei Steelersin 2-0 johtoon, mutta Juuso Kainulainen ja Tino Nivala tasoittivat pelin. Lastikka iski toistamiseen kolmannen erän alussa, mutta Matti Korhonen päätti viedä tämänkin kauden avauksen jatkoajalle ja tasoitti ottelun ajassa 59:30. Sama mies huipensi ensimmäisen pelinsä LaSBin paidassa iskemällä laidasta tarkalla laukauksella jatkoaikamaalin ajassa 63:40.

Tulos: LaSB-Steelers 4-3 ja.

Derbyknoppeja:


– Keskinäisten viiden ottelun saldo on siis tällä hetkellä LaSBille lukemin 3-2.

– Joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja. Esimerkiksi LaSBin Heikki Hätönen on vaikuttanut pitkään hämeenlinnalaisessa salibandyssä ja kantanut muun muassa kapteeninnauhaa FT Trackersin riveissä Salibandyliigassa.

– Joukkueilla on myös yhteistä farmihistoriaa, LaSB oli Steelersin farmiseura kaudella 2012-2013 ja esimerkiksi LaSBin Juuso Mutikainen on esiintynyt myös vastapuolen paidassa. Petri Kemppainen siirtyi Steelersin valmennuksesta LaSBiin kesällä ja on Steelersin päävalmentaja Jani Järvisen vanha joukkuetoveri Trackers-paidasta. Molemmat LaSBin maalivahdit, Kaapo Kettunen ja Ilari Nykänen, ovat edustaneet myös Steelersiä.– Ottelu on myös kevään nuorten maailmanmestareiden välinen mittelö. Turnauksen pistepörssin kärkipäät miehittäneet kenttäkaverukset Rasmus Kainulainen ja Ville Lastikka lienevät jo suurelle yleisölle tuttuja. Taitureiden lisäksi kentältä löytyy myös kaksi kultajoukkueessa pelannutta pakkia: Steelersin Teemu Metsälä ja LaSBin Miikka Pentikäinen.

Hämeenlinnan derby Steelers-LaSB siis kahdesti Elenia Areenalla: Divarin runkosarjaottelu sunnuntaina 29.11. klo 17 ja Teho Sport Suomen Cup puolivälieräottelu torstaina klo 18.30.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
V.M.
28/11/2015
Mainittakoon vielä että Steelersin Miiro Maunulan vahva LaSB tausta. Huikeita vääntöjä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.