Maajoukkueet

Kyseenalaista historiaa – Suomelle kaikkien aikojen suurinumeroisin tappio Sveitsiä vastaan

06.11.
2015
21 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Jami Manninen iski Suomen johtoon Sveitsiä vastaan ajassa 00.39. Ottelu päättyi kuitenkin Sveitsin 3-6-voittoon. Kuva: Cesky florbal

Jami Manninen iski Suomen johtoon Sveitsiä vastaan ajassa 00.39. Ottelu päättyi kuitenkin Sveitsin 3-6-voittoon. Kuva: Cesky florbal

Suomen miesten Salibandymaajoukkue hävisi Sveitsille lukemin 3-6 Brnon EFT-turnauksessa myöhään perjantai-iltana. Tappio oli Suomen kaikkien aikojen suurinumeroisin Sveitsiä vastaan.

Suomen maaleista vastasivat Jami Manninen, Peter Kotilainen ja Tatu Väänänen. Sveitsin tehokkain pelaaja oli kahdesti osunut Christoph Meier. Ottelu oli Suomen miesten ensimmäinen Tshekin EFT-turnauksessa ja se kohtaa viikonloppuna vielä Tshekin sekä Ruotsin.

Sveitsi voitti Suomen miesten maajoukkueen edellisen kerran yli kuusi vuotta sitten 13.9. 2009 lukemin 5-6. Maat ovat kohdanneet miesten maaotteluissa 63 kertaa. Suomi on voittanut näistä 46, kahdeksan on päättynyt tasan ja Sveitsillä on nyt yhdeksän voittoa.

Sveitsin suurinumeroisin voitto Suomesta tähän päivään saakka oli vuodelta 1990, jolloin ottelu päättyi 3-5.

Ottelutilastot

Artikkelia päivitettey 7.11. klo 10.01

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Katsoja
07/11/2015
Sveitsillä oli selkeästi oma pelitapa, Suomella ei. Miten on mahdollista että nänkin hyvä ryhmä Suomen huippuja saadaan niin sekaisin että näyttävät kentällä pelästyneiltä junnuilta.
Kolmen K: n näkyvä ongelma joka on ratkaistava pikaisesti.
Kosonen= puolet maaeista olisi ollut torjuttavissa ja epävarmuus heijastui myös koko joukkueen puolustamiseen.
Kohonen= pelasi keskushyökkääjänä usein alinpana ja syötöt pitkä ja perään. Kososen vieressä ainakin parin maalin aikana.
Kettunen='pelin sekoittaja, valitsi järjettömiä viisikkoja, ja aikalisänkin jälkeen valittiin seisojia.
Ahtianen voisi olla pelastaja vaikka Koposen kanssa tai Nykkyn.
Jos valmentajaa ei vaihdeta niin seuraavista MM kisoista ei tule edes mitallia.
huhheijaa
07/11/2015
Kettusen valinta alunperinkään syrjäyttämään Nykky oli täysin naurettava ratkaisu. Tiedä vaikka Nykky valmentaisi vieläkin.. Mutta. Johtuiko Suomen sekainen pelaaminen todella vain Kettusesta, vai onko mahdollista, että esim. Suomen salibandyliigan taso on kupla, joka pitäisi puhkaista? Tuo Sveitsin peli näytti juuri sellaiselta, millaista peliä näkee Ruotsin superliigajoukkueilta ja ei juurikaan Suomen liigajengeiltä. En tiedä millaiset rahat liikkuvat Sveitsin liigassa, mutta kyllä täytyisi Suomen liigan alkaa ottaa askeleita ammattimaisempaan suuntaan, jos tässä lajissa meinataan vielä joskus kansainvälisesti menestyä. Eihän sitä menestystä tullut Champions Cupistakaan..

Mutta ihailtavaa peliä Sveitsiltä! Niin luontevaa, kaunista.. Toisin kuin Suomella, jolla tuntui olevan vain vanhat majujyrät vähän jäähdyttelemässä. Suomi täynnä yksilöitä, mutta joukkuepelaaminen loisti poissaolollaan; liekö näin myös liigajoukkueiden laita? Mitään silmiä häikäisevää smoothia joukkuepelaamista ei vielä kotimaan liigassa olla mielestäni tällä kaudella nähty.

Ps. Tiitu olisi kyllä heittämällä mahtunut kokoonpanoon ja varmasti tuonut tarvittavaa sähköä jengiin.
Tieto
07/11/2015
Ikävä kuitti, myönnän. Koska se maailman nopein salibandy tulee maajoukkueeseen? Nättiä pallon siirtelyä oli tosin paljon. Kuin olisi katsonut Classicin 5 sitten pelitapaa. Noh tästä eteenpäin kohti sweduja. Tappiolukemat saattavat tosin suuremmat ja sitten kannattaisi funtsia ovatko eteenpäin menevät syötöt ja suoraviivaisia se juttu miten pelata. Niin kun näyttävät jo muut suurmaat pelaavan.
Tieto
07/11/2015
Sori. Classicin 5 vuotta sitten pelitapaa.
MUFA
07/11/2015
Ainakin näin alkuun: Kohonen out. Moilanen out. Kettunen out.
JZ
07/11/2015
Eihän toi nyt hyvä tulos oo eikä esitys ollu oikeen kaksinen. Mutta onneks nää on treenipelejä, ranteidenviiltelyn määrä on näemmä silti aina vakio :)
Kriitikko
07/11/2015
Aiheelliselle kritiikille on kyllä aina sijaa ja jossain vaiheessa pitäisi alkaa heräilemään. Senhän takia näitä harkkapelejä pelataan että osittaisiin pelaamaa; tällä hetkellä, ilman ranteiden viiltelyä, ei hyvältä näytä.
meitsi
07/11/2015
Joo en mäkään aloittaisi vaihtamalla valmentajaa. Suomalaisten salibandyn ystävien mieliin on näemmä syntynyt ajatus, että Suomi ei voi hävitä kuin Ruotsille.

Silti olen sitä mieltä, että maajoukkue on väistämättä nuorennusleikkauksen edessä. Uuden sukupolven on aika pistää Kohoset ja kumppanit sivuun.
Tilastoja
07/11/2015
Olisi hyvä saada ottelun tilastot niin voitaisin verrata ketjujen onnistumisia.
Kansainvälinen maajoukkueturnaus ja raportit ottelupaikalta tasan nolla. Tsekin kielellä jotain mutta mitään tilastoja en löytänyt.
Salibandyn kehityksen kannalta olisi tärkeää että ainakin yksi säbätoimittaja raportoi paikan päällä.
Jos ei osata arvostaa maajoukkueen toimintaa liiton johdossa niin aika vaikea on vaatia joukkueelta menestystä joka toinen vuosi MM kisoissa.
Nyt näyttää näin ulkopuolisin silmin että valmentajien valinnat ja viestinnästä piittaamattomuus ei voi olla sattumaa.
Jos haluat pyrkiä maailman parhaaksi salibandymaaksi ( kuten julkisesti on ilmoitettu) on vastuuhenkilöiden myös oltava myös maailman huippua,. Nyt on haettu kaveripiiristä valmentajat ja viestintä unohdettu?

Kohosen valinta joukkueeseen kertoo riittävästi ja vielä huudetaan Tiitua apuun, niin ollaan kyllä menneisyyden vankeja.
MEITSIlle
07/11/2015
Niin ja sinun mielestäsi suunta on oikea?
Seuraavaksi valmennus pitää uusia..
Aamukahvi
07/11/2015
"Sveitsi voitti Suomen miesten maajoukkueen edellisen kerran yli viisi vuotta sitten 13.9. 2009 lukemin 5-6. "
Ei tuossakaan mitään virhettä ole, mutta jos tarkemmin laskee niin edellisestä häviöstä on jo yli 6 vuotta.
Rokka
07/11/2015
Täytyy sanoa ettei yllättänyt.
Nykyinen valmennusryhmä peluuttaa peruslaatua olevaa "käsikirja salibandyä", jossa pelikuvioiden yllätyksellisyys loistaa poissaolollaan.
Ja Kettusen pelaajavalinnat tukevat tätä peruuttelevaa pelikäsitystä entisestään.
Yksi Peter Kotilaisen mukaantulo ei tarkoita nuorennusleikkausta, vaikka siitä suureen ääneen puhutaan.
Onhan tämä häpeällistä Suomen salibandylle, mutta yrittäkööt nyt tämä parivuotiskausi. Seuraan mieluummin liigaotteluja, kun siellä on sentään kärkiotteluissa joku taso. Nykyinen maajoukkue pärjäisi yhdellekkään liigan tämän hetken top 3 joukkueista (Classic, Happee, Oilers).
Tää...
07/11/2015
... tappiohan oli nyt vain ja ainoastaan seurausta liigan muuttuneesta tuomarilinjasta. Turha tästä on muita vastuuttaa.
Aksu
07/11/2015
Jännä kun Ahtiainen lähti maajoukkuevalmennuksesta niin puolustuspelaaminen sekos täysin. Onkohan jotain yhteyttä? Lisäksi olisi ihan kiva jos maajoukkueen päävalmentajana olisi henkilö joka on joskus voittanut jotain valmentajana. Voisi silloin olla vähän uskottavampi.
SF
07/11/2015
Nuorennusleikkaustahan on jo tehty, eihän tuolla ollut vanhoja hämyjä kuin Väänänen ja Kohonen. On vain niin että Sveitsi on mennyt eteenpäin kun Nykky lähti peräsimestä pois. Sveitsi oli eilen kaikilla osa-alueilla Suomea edellä. Turisteja siellä oli nuorissa pelaajissa, Pylsy toi hiukan energiaa kolmanteen, toivottavasti on mukana alusta lähtien lopuissa peleissä. Mikäli valmentajaa valitaan niin Koponen, Ahtiainen, Korsman jne. mutta ei enään harmaapäitä myöskään valmennuspuolelle.
Liigaketjut
07/11/2015
Pitäis kokeilla semmosta joukkuetta jossa olis parhaiden liigajoukkueiden ykkösketjut sellaisenaan. Ja ja yksi jokeriketju jossa ulkomailla pelaavat.
fyt
07/11/2015
Hyvä pointti aksulta! Ahtiaisen siirryttyä MJ:sta Oilersiin, toisen puolustuspelaaminen on romahtanut ja toisen kukoistaa tällä hetkellä.

Twitterissä väläyteltiin seuraavaksi päävalmentajaksi ruotsalaista, esim Falunin koutsia. Ei olisi ollenkaan huono ratkaisu liitolta tähän tilanteeseen mikäli vain fyrkkaa riittäisi..
Tamminen
07/11/2015
Tämä salibandyn aurinkokunigas Kettunen ei ole kertaakaan ottanut tappioita omaan piikkiin vähän niinkuin Tami lätkässä. Lisäksi olen pistänyt merkille että maajoukkuepelaajien kehut valmennusta kohtaan puuttuvat täysin kun pelaajia haastatellaan. Jos muistatte esim Nykyn ajan niin silloin oli toisin. Jostain se kertoo.
Fytille
07/11/2015
Hyvä idea, ruotsalainen valmentaja olisi aivan loistava ratkaisu. Olen pettynyt jos näin ei tapahdu
Katsoja
07/11/2015
Miksi Ahtiainen ei jatkanut Kettusen rymässä?
Totuus olis hyvä kuulla, nyt olisi juuri häntä tarvittu peluutuksessa. Kuulosti paniikin omaiselta huutamiselta kun Ahonen käskytti kolmannessa erässä, ei hyvää päivää, miksi 90- luvun valmennustapaa käytetään maajoukkuessa.
Tieto
07/11/2015
Ahonen käskytti? Oliko noin? Ehkä on oikeasti aika siirtyä jo eteenpäin. Esimerkiksi oikeasti hyvä vastahyökkäyspeluri Kotilainen jää sivuosaan pelissä ja se tarkoittaa jotain, jota ilm valmennus ei huomaa. Sovitaan, että juonikkuutta ei tarvita kunhan on vain hyväkuntoinen ja tsemppaava joukkue saadaan valveille. Oliskohan valmennus ollut kerran liikaa lätkäkoutsien saunailloissa?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.