Maaliero +190 kahdeksan ottelun jälkeen – onko tässä kaikkien aikojen alasarjajoukkue salibandyssa?

Warberg II:n kokoonpano.

Muun muassa keväällä 2014 uransa lopettanut Magnus Svensson kuuluu Warberg II -joukkueen tähtikatraaseen. Kuva: Perwiklund.se
Muun muassa keväällä 2014 uransa lopettanut Magnus Svensson kuuluu Warberg II -joukkueen tähtikatraaseen. Kuva: Perwiklund.se

Ruotsalaislehti Innebandymagazinet julkaisi viikonloppuna lyhyen uutissähkeen Ruotsin Division 4 -tason ottelusta Warberg II-Veddige IBK, joka päättyi 42-0. Erityisen mielenkiintoiseksi uutisen teki se, että entinen Ruotsin maajoukkuepuolustaja Kimmo Eskelinen oli iskenyt ottelussa 19 tehopistettä (5+14).

Samaisessa artikkelissa mainittiin myös, että Eskelinen oli paukuttanut ensimmäisen kahdeksan ottelun aikana kaikkiaan 94 tehopistettä (43+51), eli lähes 12 pistettä per peli.

Warberg II:n tämän kauden tilastot löytyvät * Innebandy.se -sivustolta. Joukkue on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan maalierolla 222-32, eli keskimäärin vastustajan verkko on pölissyt noin 28 kertaa ottelussa.

Sarjan ja joukkueen pistepörssiä johtaa itseoikeutetusti Eskelinen ja kakkosena majailee muuan Magnus Svensson, johon Eskelisellä on kuitenkin hyvä 34 pisteen kaula.* Pistepörssin yhdeksän ensimmäistä sijaa ovat Warberg II:n hallussa.

Joukkueen kokoonpanoa kun katselee niin silmään osuu useampi entinen ruotsalaishuippu, eikä ole ihme, että nippu on ollut niin ylivoimainen kuin tilastot kertovat. Listan pelaajilla on vyöllään yhteensä satoja Superliigan otteluita ja maaotteluita.

Warbergin edustusjoukkueen kulta-aika nähtiin viime vuosikymmenen lopulla ja joukkue muun muassa voitti Ruotsin mestaruuden vuosina 2005, 2007 sekä 2008. Monella tämän joukkueen pelaajista on kultaisia kokemuksia tuolta ajalta ja osalla niitä on kertynyt myös maajoukkuepaidassa.

Tässä joukkueen nimilista kokonaisuudessaan:

Warberg II:n kokoonpano.
Warberg II:n kokoonpano.

Ruotsin Division 4 on maan kuudenneksi korkein sarjataso salibandyssa.

Linkit:
Yksi kaikkien aikojen kovimmista salibandytähdistä lopetti yllättäen – ”Suurten pelien mies”

*Kohdasta ”Visa distriktets tävlingar 2015/16” pitää valita kohta ”Herrar Division 4 Norra” nähdäkseen tilastot. Pahoittelemme, että suora linkki ei toimi.

11 comments

  1. Suomessa toi ei olisi mahdollista, kun alasarjojen pelit päättyvät 12 maalin eroon. Yksittäisissä otteluissa tietysti olisi mahdollista, mutta 2. divarissa ei vastustaja enää ole noin paljon parempi kaikkia vastustajia.

  2. Pakkoko se on mennä mutasarjaan jäähdyttelemään? Herrat sopisivat taitotasonsa puolesta yhä Superligaan ja monen vuoden ajan vieläpä…

  3. Jooei ole järkeä tuossa. Ketä tuollainen enää palvelee?
    Vastaava järjenköyhä esimerkki jalkapallon puolelta Suomessa tuo SM-puulaaki. Tosi puulaaki kun kärkijengit täynnä ylädivari- ja veikkausliigamiehiä kyntämässä verenmaku suussa 100-0 tuloksilla. Mukava siinä on harrasteporukoiden pelata.

  4. Ruotsissa ei ilmeisesti ole ikämiessarjoja, joten on pakko mennä aladivareihin. Suomessahan monet kovimmista äijäikäisistä lajilegendoista vetelee ikiksissä–> noi jätkät pyyhkis aladivarijengeillä lattiaa aikasta helposti:-D

  5. Mut jos haluaa omalla pappaporukalla lähteä pelaileen niin ei Suomessakaan voi suoraa hypätä 3-divariin ellei saa jonkun seuran paikkaa. Kutosestahan se lähtee sillon.

  6. Vastustajien kannalta erittäin hyvä, että Suomessa pelit katkee 12:sta erolla. Vitosesta tai kutosesta kun lähtee uusi kova joukkue, niin moni kellahtaa ennen täyttä aikaa. Kovimmat nousijat kellistää seuraavallakin kaudella vielä vastustajia ennen täyttä aikaa. Varsinkin jos vastustajat ei syystä tai toisesta saa edes kahta kentällistä pelaajia kasaa. Tällä hetkellä nelosessakin pelaa ylivoimaisia joukkueita. Sisä-Suomessa mm. Happee III – jossa Pietilä, Oksanen, Jalanko.

  7. Tuo nippu varmaan vetää sen perinteisen. Yksi kausi ja noustaan. Se on sitten eri asia kuinka korkealla herrat haluavat pelata? Eskelinen olisi kiva nähdä vielä kovemmissa peleissä.