Meyerin loppuhetkien maali ratkaisi Viikingeille voiton Oulussa – katso lauantain salibandytulokset

Viikinkien Jani Hyytiäinen nousi tärkeällä hetkellä esiin vierasottelussa OLS:aa vastaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Vierasjoukkueet olivat kovaa valuuttaa lauantaina salibandyn pääsarjoissa, neljästä ottelusta kolme päättyi lopulta vierasvoittoon. Miesten Salibandyliigan ainoassa ottelussa Viikingit haki pisteet Oulusta.

Kotijoukkue Oulun Luistinseura johti kamppailua Viikinkejä vastaan vielä toisen erän jälkimmäiselle puoliskolle asti. Helsinkiläiset saivat luotua maalipaikkoja, mutta OLS:n Hannu Koivisto piti hyvillä torjunnoillaan joukkuettaan pystyssä.

Lopulta esiin astui SSV:n kokenut kaarti, joka käänsi ottelun vierailijoille. Jani Hyytiäinen vei Viikingit 4–5-johtoon kolmannessa erässä. Joni-Arttu Sieppi tasoitti kamppailun vielä kertaalleen, mutta ajassa 57.00 Niclas Meyer upotti voittomaalin OLS-verkkoon Tero Tiitun syötöstä, ja Viikingit pääsi kotimatkalle 5–6-voitto mukanaan.

Kierroksen ainoasta kotivoitosta vastasi PirPi, joka voitti SB Vaasan numeroin 5–4. Antti Jaakkonen iski ottelussa kaksi maalia ja oli ratkaisemassa pirkkalalaisten kauden kolmatta voittoa. SB Vaasan tehokkain oli niin ikään 2+0-tehot iskenyt Kevin Nylund.

Naisten Salibandyliigassa Turun Palloseura lisäsi pistepottiaan sarjassa kahdella pojolla, kun se kukisti M-Teamin maalein 2–5. TPS karkasi helsinkiläisiltä ottelun toisessa erässä, jossa se iski kolme maalia.

Vieraiden tehokkain oli hattutemppua juhlinut Jenna Saario. Lisäksi Milla Nordlund tarjoili syötön jokaiseen Saarion maaliin. TPS jatkaa liigassa kuudentena ja M-Team on sarjataulukossa 9:s.