Maajoukkueet

Miesten maajoukkue lähtee hakemaan onnistumisia Brnosta – näin seuraat tapahtumia

06.11.
2015
2 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Suomen miesten salibandymaajoukkue pelaa viikonloppuna Brnon EFT-turnauksessa. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue pelaa viikonloppuna Brnon EFT-turnauksessa. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten ja alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueet ovat tositoimissa Tsekin Brnossa pelattavassa EFT:ssä.

Miesten päävalmentaja Petri Kettunen on nostanut Suomi-paitaan tukun syyskauden onnistujia.

– Tsekin EFT 2015- Runkopelaajia on paljon mukana, koska maajoukkuetapahtumia ei ole liikaa. Toisena kriteerinä on sitten syksyn aikana Salibandyliigassa onnistuneita, joista voisin nostaa esiin Happeen Johannes Jokisen. Hän on ollut liigakauden positiivisimpia suorittajia ja ”osasyy” siihen, miksi Peter Kotilainen on osunut niin hyvin maalipuiden väliin, päävalmentaja toteaa.

– Iso (189 cm), taitava ja hyvä pelikäsitys, hän tiivistää EFT-joukkueen ainoan ensikertalaisen ja tehot 9+14=23 Salibandyliigassa iskeneen Happee-pelaajan avut.

Kokoa joukkueessa edustaa myös 194-senttinen puolustajajärkäle Ilari Talvitie.

– Hän oli hyvä jo kesän leireillä, mutta olkapäävamman vuoksi syyskuun Ruotsi-ottelut jäivät häneltä väliin. Nyt on kunnossa ja haluttiin mukaan, Kettunen kertoo.

EFT-turnaukseen Suomen maajoukkue lähtee kohentamaan tuloskuntoaan sitten syyskuun Ruotsi-otteluiden. Ensimmäisessä koitoksessa Vantaalla Suomi sinnitteli mukana, mutta taipui luvuin 7-9. Välipäivän jälkeen pelatussa uusinnassa kyyti olikin sitten kylmää ja länsinaapuri takoi Malmössä tulostaululle luvut 12-3. Viimeisen kahden vuoden aikana Suomi on pystynyt kellistämään Ruotsin kahdesti, tasapelejä on yksi ja tappioita seitsemän.

– Syyskuun-tapahtuma jätti ilmaan enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Kun vastassa on huippujätkiä pallollinen hallinta ei ole helppoa, mutta palasia pitää vain saada kohdalleen, Kettunen luottaa.

Miesten maajoukkueessa on kolme viime hetken poisjääntiä. Perttu Puska, Tommi Aro ja Lauri Stenfors ovat poissa sairaustapausten ja loukkaantumisten vuoksi. Tilalle on nostettu Petri Hakonen, Jyrki Holopainen ja Miko Kailiala.

U19-pojissa soihtu siirtyy

Poikien U19-joukkueessa on yksitoista 1997 syntynyttä pelaajaa, joista kahdeksan juhli toukokuussa Helsingborgissa maailmanmestaruutta. Vuonna 1998 syntyneitä seuraavaan eli kevään 2016 MM-turnaukseen tähtääviä lahjakkuuksia ryhmässä on saman verran.

– Tämä on hyväksi todettu tapa siirtyä limittäin ikäluokasta toiseen kun kokemus kansainvälisistä peleistä välittyy vanhemmilta nuoremmille eikä synny tilannetta, jossa kaikki olisivat yhtäkkiä ensikertalaisia, päävalmentaja Heikki Luukkonen kertoo.

– Vuonna 1998 syntyneet olivat ensi kertaa mukana Tanhuvaaran-leirillämme, ja ikäluokka 1999 liittyy mukaan ensi helmikuun Ruotsi-otteluissa. Edellisille eli 1997 syntyneille tämä on viimeinen nuorten maaottelutapahtuma, Luukkonen kertoo ja kehuu MM-kultaikäisten asennetta.

– Täytyy kiittää heidän motivaatiotaan. Vaikka he ovat jo käyneet MM-kisat, pelaajat halusivat vielä ehdottomasti mukaan pelaamaan lisää kansainvälisiä otteluita.

– Seuroissa ja akatemiatoiminnassa on tehty todella hyvää työtä, päävalmentaja Heikki Luukkonen kiittää.

– Me maajoukkuevalmentajat olemme etuoikeutetussa asemassa päästessämme valitsemaan joukkueen niin suuresta joukosta loistavia pelaajia ja urheilijoita.

Kaikista Tšekin EFT-turnauksen otteluista tulee ottelustriimi.

Suomen miesten maajoukkue EFT-turnauksessa 
Suomen U19-poikien maajoukkue EFT-turnauksessa 

EuroFloorball Tour 6.-8.11.2015 Brno, Tšekki
miehet ja alle 19-vuotiaat pojat
Tšekki, Suomi, Ruotsi ja Sveitsi

Perjantai 6.11.
10:30 Tšekki – Ruotsi U19-pojat
13:30 Suomi – Sveitsi U19-pojat
18:45 Tšekki – Ruotsi miehet
21:30 Suomi – Sveitsi miehet
Lauantai 7.11.
11:00 Sveitsi – Ruotsi U19-pojat
14:00 Tšekki – Suomi U19-pojat
17:00 Sveitsi – Ruotsi miehet
20:00 Tšekki – Suomi miehet
Sunnuntai 8.11.
10:00 Ruotsi – Suomi U19-pojat
12:45 Ruotsi – Suomi miehet
17:00 Tšekki – Sveitsi miehet
20:00 Tšekki – Sveitsi U19-pojat

Tulokset ja tilastot (IFF)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jotainuutta
06/11/2015
No niin nyt sitten nähtiin taas sitä maailman nopeinta salibandyä. Voi vide mutta on koutsit sekaisin. no uutta oli että että toböeronet vei joka osaalueella...
JJjj
07/11/2015
Nuo pelien aikataulut on ihan päin vittua?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.