Miesten maajoukkue tasapeliin Ruotsia vastaan – länsinaapuri parempi rankkareissa

Alexander Galante Carlström oli ainoa onnistuja Suomen ja Ruotsin välisessä rankkarikisassa. Kuva: Cesky florbal

Alexander Galante Carlström oli ainoa  onnistuja Suomen ja Ruotsin välisessä rankkarikisassa. Kuva: Cesky florbal
Alexander Galante Carlström oli ainoa onnistuja Suomen ja Ruotsin välisessä rankkarikisassa. Kuva: Cesky florbal

Suomi ja Ruotsi kohtasivat sunnuntaina miesten EFT-turnauksessa Tshekin Brnossa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasan 4-4, mutta Ruotsi voitti rangaistuslaukaisukilpailun lukemin 1-0, joten lopputulokseksi kirjattiin Ruotsin 5-4 rl.-voitto.

Suomen tehokkain pelaaja oli Eemeli Salin, joka iski pisteet 1+1. Suomen muista maaleista vastasivat Miko Kailiala, Oscar Hänninen ja Sami Johansson.

Ruotsin Alexander Galante Carlström osui kahdesti ja Rasmus Enström tehtaili pisteet 1+1. Rankkarikilpailussa Suomen Mika Kohonen, Salin ja Tatu Väänänen epäonnistuivat yrityksissään. Rankkarikisan ainoa onnistuja oli Galante Carlström.

Suomen saldo Tshekin EFT-turnauksessa oli tuloksellisesti varsin laiha. Joukkue hävisi Sveitsille varsinaisella peliajalla, voitti Tshekin ja kärsi rankkaritappion Ruotsia vastaan.

Ottelutilastot

18 comments

  1. Paras peli Suomelta, olisivat voineet voittaa jos Kivilehto ja Kukkola olisivat olleet boxin ulkopuolella.
    Kukkolan peli oli mutenkin erikoisen sekavaa piti palloa vaarallisen paljon puolustusalueella.
    Lisäksi ikävä hiiltyminen ja päällekarkaus Kukkolalta, ei kuulu salibandyyn.

  2. Ai mintun väristä Megalomaniac lapaa saa vielä. Yksi Exelin parhaista lavoista. Oranssin kanssa. Ruotsi voitti rankkareilla. Toki kisoissa viitsii varmaan pelata kunnolla.

  3. Junnulle: miksi juuri kyseinen mintun vihreä tai oranssi muoviseos on paras? Kuinka monet lavat testannut?

  4. Huolestuttavaa on, että kapteeni Väänäsen pallollisen pelin taso on laskenut Sveitsin vuosien aikana. Toki pallo pysyy edelleen lavassa, mutta harmittavan usein se sinne jää liian pitkäksi ajaksi. Liekkö se Sveitsin liiga sittenkään niin kovatasoinen, kun samoin näkyy käyneen Kim Nilssonille, joka on vielä pahemmin varjo entisestään.

    Kohonen ja Kivilehto out. Ei enää annettavaa joukkueelle kaukalon sisäpuolella, vaikka Mika yv-syötön saikin. Tehotonta yv:tä muutenkin. Pallottomassa pelissä molemmat antaa vastustajalle liikaa eteen. Kohosen kentässä jopa kulmavaparin puolustamiseen on otettu uudet kuviot, jotta maestro itse pysyisi matkassa, mutta ei niin ei. Salo sentteriksi, niin meillä on siinä Kohoselle paikkaaja. Loput kaks ovat Kukkola ja Hänninen. Saatais vielä Savonen mj-iskuun, niin näyttäis aika hyvältä.

    Kotilainen oli hyvä, kun joutui epämukavuusalueelle ”väärään” laitaan. Paransi edellisistä peleistä runsaasti, kun tajusi lainata palloa välillä muillekkin.

    Leija-Hakonen yllätti positiivisesti allekirjoittaneen ja tulee olemaan maajoukkueessa vielä pitkään ja hyvä niin.

    Salin ja Johansson olivat odotetun hyviä. Tähän vielä Kapanen Kukkolan rinnalle, niin Kettusella on positiivinen ongelma laitureiden suhteen. Pfitznerille nyt taisi olla nämä vastustajat pikkusen liian kovia, mutta ratkesipa siinä vasempien laitojen marssijärjestys. Pakkitilannekkin näyttää hyvältä, kun Stenfors vielä lisätään tähän ryhmään. Talvitietä ei nyt oikein vielä testattu ja Holopainenkin parantaa. Junkkarinen ja Töllikkö olivat jo tasollaan.

  5. Ja vielä ihmetyttää valmennusjohdon toiminta, että näissä harjoitusotteluissa vielä yv:llä ja rankkareissa annetaan vastuuta Kohoselle. Eikö pitkällä tähtäimellä ois ollu kehittävämpää laittaa joku muu (esim. Johansson) siihen yv:lle ja rankkaria ampumaan? Harrastelijoiden aivotonta puuhastelua, aikataulun puutetta vai mitä? En ymmärrä.

  6. Väärin haistelet. Pitäis nimestäki tajuta, että Olssin mies. Ärsyttää kun näissä keskusteluissa aina kaivetaan seuralasit esiin. Eikö edellisen kommentoijan mielestä Salo, Johansson, Salin ja Savonen ole mj-tasoa?

  7. Selvä Classikin mies tämä Poro. Tosin hyvinhän Classikin miehet pelasivat mutta pallottomassa pelissä Kotilainen oli koheltaja ja kaatuilee liikaa kaksinkamppailuissa.
    Suomen ykköskettju pelasi Ruotsin tähtiä vastaan puolustuksen kautta ja kannattaa arvioda sen perusteella pelaajia. Miksi esimerkiksi Nilson saatiin niin näkymättömäksi. Kukkola oli pallolla paljon mutta epävarmuutta näkyi hänen pelissä ja turhautumista yhdessä ylilyönnissä. Puolustamisessa Kukkola oli hyvä.
    Voihan olla että tämä oli Kohosen viimeinen matsi Ruotsia vastaan ja tästä syystä annettiin liikaa peliaikaa? Jopa alivoimassa jossa Kohosen liike ei riitä, valitettavasti.
    Kenestä Suomen ykkösveska, tarvitaan lisää vaihtoehtoja.

  8. Kake. Olen kokeillut kaikki muut lavat paitsi Icen. Omaan peliini paras pallotuntuma ja syöttö. Sopivan pehmeä muoviseos. Toki Air lapa on myös todella hyvä.

  9. Kyllä poro selvästi Classicin mies, ylikorostaa Johanssonia ja Savonen ei nyt vaan fysiikaltaan sovi majuun. Sveitsi pelissä nämä Classicin miehet turisteja…

  10. Aivan oikea huomio, Swedut pelasi eilen aivan ”kiva reissu” periaatteella, paljon virheitä, riskejä, viimeistelyyn ei keskitytty jne. Suomi näytti hyvältä kun toinen ajeli puolivaloilla.

  11. Sveitsiläiset olivat ainakin liikaa Suomelle, olivat parempia kaikilla osa alueilla.

  12. Stadille tiedoksi, että Kotilainen pelaa nykyään Happeessa. Ei mulla muuta.

  13. Stadi1: Kuka sun mielestä ois sitten se neljäs sena majuun? Jos tämänhetkinen marssijärjestys ois Kukkola, Salo, Hänninen.

    Oishan siellä Ville Kuuselaa, Riku Kekkosta, Nicklas Meyeriäki, jotka saattais pärjätä, mutta mielestäni Savonen on näitä edellä.

  14. Mihin tämmä savosen fysiikan puute perustuu teidän mielestä? Onko näyttää jostain testeistä et kaveri on paskassa kunnossa? Kaksinkappailu tilanteissa pärjää ja jalkaakin on. En ymmärrä väitteitä.

  15. Aika vaisuksi jäi miesten maajoukkeen turnaus mediassa nyt männä viikonloppuna.
    Miten on mahdollista että yhtään juttua ei saatu aikaan kun puhutaan lajista joka monella mittarilla on suosittu nuorten keskuudessa.
    Suomen joukkueesta ei saada minkäänlaista tarinaa kerrottavaksi kun samaan aikaan lajin tiedottajat keskittyvät naisten vastaavaan turnaukseen.
    Voisi vaikka ottaa mallia muista lajeista jos oma osaaminen ei riitä. En usko että salibandyn suosio kasvaa jos nuorille ei tuoda esikuvia esille joita he voivat seurata.
    Jos esimerkiksi Kettunen olisi antanut lehdistölle tiedotteen kuinka turnaus onnistui tavoitteisiin nähden olisi sekin ollut uutinen..
    Harmi kun näin on jatkunut vuosia, ainoastaan MM kisoihin panostetaan viestinnässä.