Maajoukkueet

Naisten kotikisajoukkue julkistetaan lauantaina – tässä ovat Pääkallo.fi:n valinnat

12.11.
2015
8 Kommenttia
6
Maajoukkueet
Hilkulla. Pääkallo.fi nostaa Sanni Niemisen mukaan MM-joukkueeseen. Kuva: Salibandyliiga

Hilkulla. Pääkallo.fi nostaa Sanni Niemisen mukaan MM-joukkueeseen. Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten salibandymaajoukkue MM-kotikisoihin julkaistaan tulevana lauantaina Ylen suorassa televisiolähetyksessä huippuottelun SB-Pro-Classic erätauolla. Pääkallo.fi ennakoi tulevan joukkueen kokoonpanon.

Maalivahtiosaston valinnat ovat kaikkein selkeimpiä. Viime keväänä Ruotsin finaalissa kohdanneet Jonna Mäkelä ja Laura Loisa ovat tällä hetkellä Suomen parhaat torjujat.

Puolustuksessa on muuten varsin selkeitä valintoja, mutta kuudes paikka herättää kysymyksiä. On myös mahdollista, että puolustajia valitaan seitsemän, mutta päädyimme kuuteen, koska Tiia Ukkosta voi peluuttaa myös puolustajana.

Kuudennelle paikalle ovat ehdolla Sanni Nieminen, Gitta Suominen ja Silja Eskelinen. Suominen on pelaajista ikänsä puolesta kokenein, mutta hän sai myös viikonlopun turnauksessa jonkinasteisen tällin, joka voi vaikuttaa, jos pelaajat ovat muuten tasavahvoja ehdokkaita. Nieminen esiintyi hyvin viimeisissä koitoksissa ja Eskelinen on nuoresta iästään huolimatta jo erittäin varma pelaaja. Näistä kolmesta tasavertaisesta pelaajasta valitsisimme mukaan tällä kertaa Niemisen.

Hyökkääjien suhteen on muutamia loukkaantumisista johtuvia kysymysmerkkejä. Alisa Pöllänen pelasi jo tällä viikolla Suomen Cupissa ja hänet voi laskea kisajoukkueeseen, ellei mitään ihmeitä ole sattunut. Oona Kauppi on kärsinyt myös loukkaantumisesta, mutta on tiettävästi pelikunnossa.

Jos heistä jompi kumpi jätetään joukkueen ulkopuolelle, niin pidämme seuraavaksi vahvimpana ehdokkaana Ruotsissa pelaavaa Sani Klingaa. Eliisa Alanko on kärsinyt nilkkavammasta, mutta hän on tähän mennessä saatujen tietojen valossa pelikuntoinen kotikisoissa.

SB-Pro-Classic alkaa lauantaina klo 15.00 ja tulee suorana lähetyksenä Yle Tv2:lta. Varsinainen lähetys alkaa 14.50.

Maalivahdit
Laura Loisa, 24, Rönnby IBK (SWE)
Jonna Mäkelä, 31, NST

Kisajoukkueen ulkopuolella:
Liisa Kokkonen, 26, Endre IF (SWE)
Kreeta Lakkala, 32, Classic

Puolustajat
Mia Karjalainen, 27, NST
My Kippilä, 19, Rönnby IBK (SWE)
Laura Mertsalmi, 26, UHC Dietlikon (SUI)
Laura Manninen, 22, Pixbo (SWE)
Anne Suomalainen, 34, Classic
Sanni Nieminen, 24, Classic

Kisajoukkueen ulkopuolella:
Gitta Suominen, 27, Happee
Silja Eskelinen, 22, SB-Pro
Inka Lampinen, 25, NST

Hyökkääjät
Eliisa Alanko, 27, Classic
Elina Kujala, 28, SB-Pro
Karoliina Kujala, 28, SB-Pro
Veera Kauppi, 18, Koovee
Nina Rantala, 27, Classic
Ella Alanko, 25, Classic
Jaana Lirkki, 25, NST
Alisa Pöllänen, 21, Classic
Tuuli Huuskonen, 23, Tapanilan Erä
Tiia Ukkonen, 31, NST
Marianne Hannonen, 32, LeBa-96
Oona Kauppi, 18, Koovee

Kisajoukkueen ulkopuolella:
Hanna Sipiläinen, 26, Classic
Sani Klinga, 26, Huddinge IK (SWE)
Kristiina Kauppila, 23, Classic
Katri Luomaniemi, 31, Piranha Chur (SUI)
Laura Hietamäki, 24, SB-Pro

Linkit:
Päävalmentaja Marko Paju: ”Vaikea nostaa esille yksittäisiä pelaajia”
Loukkaantumiset riivaavat MM-kotikisoihin valmistautuvaa joukkuetta
30 pelaajan lista julkaistu – näistä valitaan joukkue MM-kotikisoihin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kohta
12/11/2015
Kovia nimiä jäämässä pois joukkueesta. Erityisesti kiinnostaa tuo Luomaniemi. Miten on pelannut Sveitsissä? Osaako joku kertoa?
Tommi
12/11/2015
Oma valintani neiti joukkueeksi on spv.
Zakar
13/11/2015
Hyvin todennäköinen lista, paitsi että Eskelistä veikkaan vahvasti mukaan. Pelaa Pro-kentällisen (Kujala-Lirkki-Kujala) alla Kippilän pakkiparina. Toimiva paketti, jossa hyökkäyksiin aktiivisesti mukaan nousevalla Eskelisellä on selkeä rooli. Oona Kaupin polvi taitaa olla huonoimmassa kunnossa eli mikäli ei ole pelikunnossa, niin siitä aukeaa paikka tai sitten Nieminen saattaa jäädä ulos. Pakkipäässä älyttömän kova skaba, kaikki kolmikosta Suominen, Nieminen, Eskelinen nimittäin ovat kovassa iskussa ja esiintyivät edukseen Tampereella!
hullujukka
13/11/2015
Kyl toi hietamäkikin uskon joukkueessa olevan
mikki
13/11/2015
...jos pidettäis pääkoutsia kädestä kiinni, niin eiköhän se paikka sieltä irtoa...
Nure
14/11/2015
Onko tosiaan näin että luomaniemi ja hietamäki ei mahdu joukkueeseen, kun taas pöllänen joka on ollut sivussa puolivuotta lukuun ottamatta jotain cupin peliä divari jengiä vastaan ja o kauppi ollu pelaamatta noin puol toista kuukautta . Kovia riskejä paju ottaa jos ei kunto kestä näillä kovaa turnausta ja joutuvat vaivojen takia katsomoon kesken kisojen. Eliisa alanko mukaan on peli kunnossa ja luomaniemi ja hietamäki myös. Isompi hyöty joukkueelle. Onnea kisoihin
mikki
14/11/2015
...kiinni on pidetty, voiluojanisentäänoook.
Ja Hietamäet puuttuu - molemmat!
Onnea MM-kisoihin valituille, onnea!
S7
15/11/2015
Pöllänen ihan eri tason muija ja totta hemmetissa kuka tahansa kartalla oleva valmentaja ottaa riskin. Ainakin jos meinaa ees vähän pärjätä ruottille, tossa hommassa pöllänen on niitä harvoja meikäläisiä, jotka pystyy tohon hommaan...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.