Divarit

Oilersille kahdeksas voitto putkeen – NST:n alavire ei hellitä

16.11.
2015
9 Kommenttia
4
Divarit
Oilers on kovassa vireessä. Maanantai-iltana sen sai tuta NST, joka taipui espoolaisille lukemin 1-5. Kuva: Markku Taurama

Oilers on kovassa vireessä. Maanantai-iltana sen sai tuta NST, joka taipui espoolaisille lukemin 1-5. Kuva: Markku Taurama

Esport Oilers nappasi kahdeksannen perättäisen voittonsa miesten Salibandyliigassa, kun se kaatoi NST:n Lappeenrannassa lukemin 1-5. NST:lle tappio oli viides perättäinen.

Oilersin tehoista vastasivat kaksi maalia iskenyt Niko Raunio, 1+1 tehtailleet Oliver Wardi ja Teemu Suomalainen sekä kaksi maalia syöttänyt Sylvester Raikamo. NST:n ainokaisesta vastasi Anssi Tikkanen.

Oilers on äitynyt hurjaan vireeseen ja kahdeksassa perättäisessä voitto-ottelussa omiin on valahtanut ainoastaan 19 osumaa. Oilers on nyt sarjataulukon kolmantena. Heikosti kautensa aloittanut NST on sarjataulukon toiseksi viimeisenä.

Miesten Divarissa pelattiin maanantaina yksi ottelu, kun Steelers isännöi Erä Akatemiaa Hämeenlinnassa. Kotijoukkue ei jättänyt vieraille juuri mahdollisuuksia ja myllytti ottelusta 10-3 -voiton. Steelersin tehopelaaja oli neljä maalia syöttänyt Ville Lastikka. Markus Sipronen iski tehopisteet 1+2. Erä Akatemian tehokkain oli kaksi maalia syöttänyt Joonatan Surakka.

Voitto oli Steelersille jo seitsemäs perättäinen ja joukkue löytyy nyt sarjataulukon kolmannelta sijalta. Erä Akatemian trendi on ollut päinvastainen. Akatemia on hävinnyt viisi ottelua putkeen ja on nyt kymmenentenä.

Maanantain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
NST-Oilers 1-5 Ottelutilastot

Miesten Divari
Steelers-Erä Akatemia 10-3 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Espoo
16/11/2015
Oilerssilta harkkamatsi, lähes kävelemällä voittoon. Valmistautuminen Classicia vastaan aloitettiin jo Lappeenrannssa.
Toivotaan että pääkallon toimittajatkin löytävät Tapiolan hallille kun vastustaja tulee Tampereelta.
Nyt nämä jutut Oilerssista ovat joukkueen menestykseen nähden harmittavan suppeita tarinoita..
Heh
16/11/2015
Tosiaan oudon vähänlaisesti Oilersista tällä palstalla kirjoitellaan, vaikka toimituksessa taitaa ihan espoossa asuviakin henkilöitä olla?? Ei luulisi olevan hirmu pitkä matka hallille stadistakaan.
Espoolainen muuri
16/11/2015
Mikä näissä kahdeksassa voitossa on yhteistä? Vastaus: Kaltsi Kaltiainen
Arto Kilponen
16/11/2015
Muistetaan nyt sekin tosiasia, että Oilersin voitoista seitsemän ollut bottom-8 vastaan ja kahdeksas täysin sekaisin olevaa Viikinkejä vastaan. On se suoritusvarmuutta ja on kova tulos puolustuksellisesti, mutta ei tämä silti mikään myrskyvaroitus esim. Classicille ole. En väitä, että Classic voittaa Espoossa helposti, mutta tuo kahdeksan ottelun voittoputki valehtelee tasosta silti. Katsotaan tuo Classic-peli ja Oilersin kolme seuraavaa vieraspeliä (SPV, Erä, Happee) niin ollaan paljon viisaampia Oilersin todellisesta tasosta.
Fyt
17/11/2015
Arto, katsoppa välillä sitä peliä tuloksien takaa. Oilersin oman pään pelaaminen on nyt hyvällä tasolla ja maalivahti luokkaa maailmanluokka. Noilla voitetaan mestaruuksia. Lisäksi pallolla joukkue on varma ja liikkuu erittäin hyvin (Salba-pelin ensimmäistä erää lukuunottamatta). Joukkue ei juuri virheitä tee tällä hetkellä. Yv:stä nyt ei varmaan tarvitse puhua, sekin asia mikä ratkoo isoja pelejä keväällä.
Arto Kilponen
17/11/2015
YV:stä ei tarvitse puhua kun sitä ei yksinkertaisesti ole. Olen puolustuksesta ja maalivahdista samaa mieltä, mutta katsotaan tuo Classic-peli silti ennenkuin aletaan nostamaan Oilersia yhtään korkeammalle. Juuri nyt sanoisin tason olevan "todennäköinen välieräjoukkue".
Jaakko
17/11/2015
Ottelun olisi pitänyt päättyä 1-6. Oilerssilta hylättiin selvä maali ensimmäisen erän lopussa. Ihme juttu, kun sarja kolmosta pidetään aivan pellenä, kun joukkue ei saa ylivoimaa kahdessa ottelussa ollenkaan ja selkeitä maaleja hylätään tuosta vaan.
Arto Kilponen
17/11/2015
Minusta maali tehtiin liian myöhään, äkkiseltä arvioituna siinä puoli sekuntia liian myöhään. Toivottavasti NST laittaa otteluvideoon myös tuon, tämä on juuri niitä joista kirjoitin aiemmin "kyseenalaisina tilanteina".

Se että joukkue ei saa ylivoima-aikaa on tietysti tuomareiden lisäksi kiinni siitä, että vastustaja ei yksinkertaisesti riko sääntöjä - ei siellä mitään kiintiöitä YV-minuuteille peleissä tietenkään ole. Se taas, että vastustaja ei riko, johtuu ainakin kahdesta asiasta, eli vastustaja ei tee tyhmyyksiä (väärät vaihdot, väärät etäisyydet, väärät varusteet, protestointi, ylilyönnit jne.) ja vastaavasti Oilers ei pakota vastustajaa rikkomaan, eli ei pelaa niin hyvin (tältä osin), että vastustajan olisi pakko rikkoa. Tähän tietysti lukeutuu niin loistavat haastot kuin myös provosoinnit ja vastaavat. Lisäksi muistetaan sekin, että se, että jos tuomarit päättävät, että "tuosta tulee rangaistus" ei tarkoita yksi yhteen sitä, että tulee ylivoima. Ensinnäkin joukkue voi tehdä maalin siirretyn rangaistuksen aikana, toisekseen voi tulla rangaistuslaukauksesta maali ja kolmanneksi voi tulla samanaikaiset ja yhtä arvokkaat rangaistukset. Niin ja tietysti peli voi loppua ensin.

En muista yhtään tapausta, jossa NST tai TPS (13:00 jälkeen) rikkoi niin selkeästi, että siitä olisi pitänyt ehdottomasti tulla jäähy, mutta SalBaa vastaan tämmöinen mielestäni oli.
Arto Kilponen
17/11/2015
" Toivottavasti NST laittaa otteluvideoon myös tuon, tämä on juuri niitä joista kirjoitin aiemmin "kyseenalaisina tilanteina"."

Ahaa, olikin laittanut jo. Hyvä. Meni Pääkallon uutisointi tämän videon julkaisusta vähän ohitse minulta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.