Maajoukkueet

Päävalmentaja Marko Paju: ”Vaikea nostaa esille yksittäisiä pelaajia”

09.11.
2015
0 Kommenttia
6
Maajoukkueet
Marko Paju (vas.) näki, että Suomen pitäisi parantaa eritoten huolellisuutta MM-kisoja ajatellen. Kuva: Salibandyliiga

Marko Paju (vas.) näki, että Suomen pitäisi parantaa eritoten huolellisuutta MM-kotikisoja ajatellen. Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten EFT-urakka päättyi sunnuntaina Ruotsia vastaan kärsittyyn 4-7-tappioon. Suomen päävalmentaja Marko Paju antoi tappion jälkeen kommentteja Pääkallo.fi:lle.

– Ruotsi oli tässä EFT:ssä ihan hyvä. Pallollisesti tasapainoinen esitys heiltä, kommentoi Paju sunnuntain vastustajan esitystä.

Suomen peliesitys Ruotsia vastaan oli melko ailahteleva. Ajoittain tuli onnistuneitakin jaksoja, mutta pelikuri herpaantui liiaksi tärkeillä hetkillä.

– Ensimmäinen erä oli vaisu. Se ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta kahden seuraavan erän ilmeisiin oltiin tyytyväisiä. Jaksettiin painaa loppuun asti. Tämä oli fyysinen peli, tuli loukkaantumisia ja ketjut elivät kakkos- ja kolmoserässä. Silti tuli vielä voittoerä tuohon loppuun. Meillä on hyvä joukkue kasassa, arvioi Paju Suomen esitystä.

Koko turnauksen antiin Paju oli varsin tyytyväinen.

– No, tässä oli tällainen viimeinen fyysinen testi. Siihen ollaan tyytyväisiä, että ollaan saatu fyysinen puoli aika pitkälti sille tasolle, kun ollaan haluttukin. Vaatimustaso on ollut kovempi kuin aikaisemmin. Pallollinen peli pyöri ajoittain erittäin hyvin. Sitten kun ruvetaan laittamaan palloa paikoista sisään, niin homma helpottuu huomattavasti. Pallotaitoa on korostettu, ja kyllä me mielestäni nähtiin sitä tuolla kentällä, analysoi Paju.

Suomen lopullinen kisajoukkue julkaistaan lauantaina 14.11. Päävalmentaja vastasi varsin diplomaattisesti siihen, että ketkä olivat joukkueen onnistujia Tampereen turnauksessa.

– Tässä turnauksesssa, kuten aikaisemmissakin, meillä on ollut todella tasainen ryhmä. Sieltä on nyt vaikea nostaa esille yksittäisiä pelaajia, että kyllä tämä joukkue on tässä se, mitä ennen kaikkea seurataan, sanaili Paju.

Ruotsi osoitti jälleen, että joukkuetta vastaan ei ole juuri varaa virheisiin tai herpaantumiseen. Maajoukkueella on edessään enää Lapin leiri ennen MM-kisoja. Paju näkee, että tärkein parannus ennen kisoja pitää tehdä huolellisuudessa.

– Huolellisuus. Pelaajat tietävät pelikirjan ja mitä me tehdään omassa päässä, keskialueella ja hyökkäyspäässä. Sitten kun tämä valintaprosesessi on saatu ohi ja pelaajat tietävät, että kuuluvat joukkueeseen, niin tähän tekemiseen tulee vielä tietty rentous. Tätä kautta saadaan vielä niitä pelillisiä asioita, jotka ovat menneet meillä eteenpäin, sujumaan vielä paremmin, linjasi Paju.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.