Rajapyykki ylittyi – onko tässä kakkosdivarin kaikkien aikojen kovin pistemies?

Sysmän BB-88:n Mikko Salonen on ollut varsin tehokas kakkosdivisioonassa.

Sysmän BB-88:n Mikko Salonen on ollut varsin tehokas kakkosdivisioonassa. Kymmenen kauden pistekeskivarvo on ollut noin 50 pistettä per kausi.
Sysmän BB-88:n Mikko Salonen (nro 91) on ollut varsin tehokas pelaaja kakkosdivisioonassa. Kymmenen kauden pistekeskivarvo on ollut noin 50 pistettä per kausi. Kuva: Heikki Helin

Sysmän BB-88:n riveissä pelaava Mikko Salonen ylitti tällä kaudella reippaasti mielenkiintoisen rajapyykin.

Salonen, 34, oli pelannut ennen tätä kautta 10 sesongin ajan BB-88:ssä ja tehtaillut tehot 344+152=496. Tällä kaudella mies nakutteli jo kauden avauksessa 2.10. Imatran Voimaa vastaan tehot 4+2 ja rikkoi näin ollen hurjan 500 tehopisteen rajan.

Pisteitä on syntynyt senkin jälkeen ja tämän kauden saldo viidessä pelissä on 10+5, eli konkaripelaaja on operoinut keskimäärin kolmen pisteen pelitahdilla. Viimeksi Salonen onnistui maalinteossa 30.10. lappeenrantalaista PoNoVoa vastaan.

Salosen kokonaissaldo pisteiden osalta on siis nyt 354+157=511 pistettä. Salonen on BB-88:n kakkosdivarijengissä takonut 11 kautensa aikana lähestulkoon 50 pistettä per kausi.

On hyvin mahdollista, että Salonen on kakkosdivisioonan kaikkien aikojen pistemies. Jos tiedät tai tunnet kovemman pistelingon kyseiseltä sarjatasolta, niin voit ilmiantaa hänet tai heidät kommenttiosiossa.

Mikko Salonen on kunnostautunut eritoten maalintekijänä kakkosdivisoonassa. Hyökkääjä on osunut kyseisellä sarjatasolla kaikkiaan 354 kertaa. Kuva: Heikki Helin
Mikko Salonen on kunnostautunut eritoten maalintekijänä kakkosdivisoonassa. Hyökkääjä on osunut vastustajan verkkoon kyseisellä sarjatasolla kaikkiaan 354 kertaa. Kuva: Heikki Helin

24 comments

  1. Ei kovin ehkä pisteissä. Mutta Tähkän Janne oli kova luu kakosessa aikanaan!!! Täky ja legendaarinen ilimaveivi teki tuhojaan:D

  2. Rahnaston pisteet vaikuttavat mutta oliskohan pelannut kaudella 2009 1 divaria??

  3. Jokereissa pelaava Mikael Toivonen veti taannoin yli 100 paunaa yhessä kaudessa, mutta muuta tietoa ei ole, onko sitten pelannut ees kuinka monta vuotta?

  4. Losb-ikoni Eddy Sobott.
    Taitaa olla lähemmäs 20-kautta täynnä 2-divaria.

  5. Rahnastolta puuttuu ISB:n sivujen tilastoista luonnollisesti 3 aiempaa kautta 2.divarissa, koska olivat muissa seuroissa. 2002-2004 Team Atria ja 2004-2005 Nurmon Jymy.

  6. Vesa Sorvaniemi tahkonut muutaman kauden 2 jo (Pirkat – V&L) ne pisteet vois tarkistaa ?

  7. Rahnaston lisäksi samasta seurasta Ville Loukasmäki. Puuttuu 3-4 kauden tilastot ajalta ennen tulosseurantaa. Arviolta n 110 – 120 maalia ja riparit päälle.

  8. Tarkastin Rahnaston pisteet ajan kuluksi. Tämän kauden pisteet mukaan lukien tehoillut 564 pojoa 2. divaripeleissä. Otteluita ja maalimääriä en laskenut, mutta onnistuu helpohkosti sekin.

  9. Juha Laitila pelannut leiskussa ja fosussa 2 divaria. Leiskun pisteet löysin fosun pinnoja ei löytynyt. Leiskussa mukavat 137 pinnaa 31 peliä. Fosussa kuitenkin ainakin 100 peliä 2 divaria ja sen lisäksi divarissa 145 peliä tehoin 368 pinnaa. Olisi kiva löytää fosun 2 divari pisteet…..

  10. No, eipä jätetä puolitiehen kerta aloitettiin. Rahnaston pojot 384+180=564, n. 250 ottelussa. Kolmelta ensimmäiseltä kaudelta (2002-05) ei tilastotietoa otteluista, joten joukkueen ottelut.

    Loukasmäellä sama homma. n. 236 ottelua, tehoja 400+109=509. Onko siis tietoa, että nämä olisivat jauhaneet kakkosessa vielä pari kautta aiemmin? Molemmat ovat pelanneet kaudella 2001-02 miesten 3. divaria, tosin kakkosta en jostain syystä löytänyt. Millainenhan tuon ajan sarjasysteemi on ollut?

    Minä kausina Laitila on pelannut missäkin, jos vielä kaivaisin hänen tilastonsa mitä pystyn?

  11. Helvata kun en tarkkaan muista. Muistin varassa sanoisin et Team Atria palloili ainakin 4 kautta kakkosessa ja Rahnasto tuli Atriaan ainakin vuoden Loukasmäen perässä. Joutuu ehkä selvittää. Faktaa on kuitenkin se, että pääuutinen pitäisi kirjoittaa uusiksi.

  12. No eikä pidä! Tässä kysytään onko paras ja sanotaan, että kertokaa jos tiedätte kovemman. Missä vika? Ei missään…

  13. Ilmeisesti löytyy siis ainakin tämä Rahnasto joka on pelannut kauemmin ja tehnyt tehoja kakkosen tasolla hieman enemmän. Salosen joukkue nousi kakkoseen juuri 2005. Sen jälkeinen 10 peräkkäisen kauden pisteputki on kyllä melkoisen vakuuttava. Koko ajan samassa seurassa ja noin 50 pojoa keskimäärin joka kausi. Ja Kaakkois-Suomen kakkosessa on usein pelattu vain 18 peliä kaudessa, että aika vähissä peleissä nuo pisteet on hankittu. Joten jutunarvoinen kaveri on vaikka suurempia pisterohmujakin löytyisi. Ollut käytännössä joka kausi lohkonsa top5 pistepörssissä. Tietääkö kukaan tästä mainitusta LoSBin kaverista?

  14. Täysin totta S7. Kyllä pitää olla kova heppu, kun moiset pinnat naputtelee. Kirjoitin ja vasta sitten ajattelin suuremmin. Itekseni mietin et jos meikän kaikki pinnat laskettaisiin peleistä, reeneistä ja puulaakeista ni silti jäis gäppiä semmoisen 450 pinnaa…että kyllä tarvii Salosta suuresti arvostaa.

    Niin ja sama se on ollut Pohjanmaallakin. Monta kautta vedetty 18 pelillä. Hurjia tehoja ovat naputelleet. Pohjoisestakin varmaan löytyy vastaavia. Mieleen tuli ainakin Sastamolon Tammela, joka tosin siirtyi liigaan jossain kohtaa.

  15. Tiedolle: Pohjoisesta löytyisi kovia tehomiehiä, mutta ”ongelma” on, että ovat pelanneet liigaa tai divaria ainakin pari kautta, jolloin eivät ole olleet 2. divarissa kiusana. Papasilla oli jonkin moinen hissiliike vuosikymmenen vaihteessa ja sieltä ainakin Anssi Sirviö voisi olla korkealla. Sama KeLyllä, pari vuotta divarissa ja yksi liigassa vei Juho Krankalta 2. divaripisteitä pois. Kuitenkin aina pelatessaan ollut pistepörssissä kolmen joukossa yli 50 pisteen kausilla.

    Tulevaisuudessa tätä rajapyykkiä kolkuttelevat luultavasti Sastamolon Tero Tikkala ja Varkauden Tarmon Henri Tarvainen. Ainakin Tarvainen on jo ylittänyt 300 pistettä reilusti ja pelivuosiakin pitäisi olla vielä jäljellä useita. Tikkala on syntynyt 1989 ja eka 2. divarikausi oli jo 2006-07. Yhden kauden tilastot (2009-10) ovat jostain syystä hukkuneet, mutta varmuudella mies on iskenyt yli 270 tehopistettä, joihin on mennyt aikaa reilut 120 ottelua. Aika tasaisen tappavasti noita 2 pistettä per peli kausia on tullut, joten sellainen 3-4 kautta niin eiköhän rajapyykki rikkoudu, jos vain kakkosessa pysyy. Tuolloin hän olisi suunnilleen 30-vuotias.

  16. Salosta vastaan aikoinaan pelanneena jotenkin harmittaa että lahjakkuus meni hukkaan kun pelasi uransa parhaat vuodet BB:ssä. Esimerkiksi 2000-luvun lopulla Lahden Sbandyssä olisi voinut olla kovakin tekijä mutta kasvattajaseura on aina merkinnyt Mikolle paljon. Hattu pitää kuitenkin nostaa Saloselle, niinkuin myös Rahnastolle ja muillekin pitkäaikaisille pistenikkareille kakkosdivisioonassa. Hienoa myös että pääkallo uutisoi tälläisen uutisen myös aladivareista.

  17. Etelä-Suomesta juurikin Eddy Sobbot on tosiaan pelannut seurassa ainakin 20 vuotta, joista jokusen divarissa, mutta kuitenkin kakkosen pelejä on reippaasti toistakymmentä kautta ja yli piste/peli tahdilla. Myös KGB Agentsin Timo Kiiskinen on pelannut monta kautta kakkosta divarin lisäksi ja kakkosessa on paukutellut pääsääntöisesti reilusti yli 50p./kausi, viime kaudella mm. 67 pistettä.

    Mistä vain saisi tietoon aikaisemmat kaudet? Olis mielenkiintoista tietää millaisia tehoja ukoilla on.

  18. Hyvä ystäväni Saikio teki yhdellä kaudella 81p kutosessa, yrittäkää laittaa paremmaksi

  19. Petri Mäkeläinen (tosin välissä liiga ja divarikausia). Seurat ainakin Fosu, Koovee, Leisku.