Liigat

Salibandyliigan kaikkien aikojen jäähykuninkaalle jälleen pelikieltoa

26.11.
2015
9 Kommenttia
3
Liigat
Mika Savolaisen peli on kulkenut pisteiden ja tehotilaston valossa hyvin tällä kaudella. 12 ottelussa on syntynyt pisteet 3+6 ja tehosaldo näyttää +37, mikä on liigan toiseksi paras lukema tällä hetkellä. Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Savolaisen peli on kulkenut pisteiden ja tehotilaston valossa hyvin tällä kaudella. 12 ottelussa on syntynyt pisteet 3+6 ja tehosaldo näyttää +37, joka on liigan toiseksi paras lukema tällä hetkellä. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime viikon perjantaina pelattu Oilers-Classic -ottelu on johtanut jälkiseuraamuksiin pääsarjojen kurinpidon toimesta. Mika Savolainen määrättiin jälkikäteen yhden ottelun pelikieltoon ja Classic joutuu maksamaan 100 euron sakon.

Pelikieltoon johtanut kärhämä tapahtui Oilersin Santeri Lindforsin ja Savolaisen välisessä kaksinkamppailutilanteessa. Kurinpito katsoi, että Savolainen astui tahallisesti maassa olleen Lindforsin jalan päälle. Lopullisessa päätöksessä sanotaan muun muassa seuraavaa:

”Edellä mainittuihin seikkoihin perustuen katson, että Savolainen astuu tahallisesti Lindforsin jalan päälle. Savolaisen kehonkieli ja provosoiva teko tapahtuman jälkeen ei myöskään anna kuvaa siitä, että tilanne olisi ollut vahinko ja että hän fair play –henkisesti olisi pahoillaan tapahtuneesta. Tapahtumaketjun alkuvaiheessa Savolaisen jalat ovat vapaasti liikuteltavissa, eikä Lindfors näin ollen vaikuta Savolaisen tekemään liikkeeseen. Savolaisen askeleen korkeus ja pituus eivät viittaa siihen, että hän olisi astumassa Lindforsin jalkojen ylitse. Myöhemmässä vaiheessa Lindfors näyttää ”sitovan” Savolaisen jalan.”

Päätös on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Savolainen kärsii pelikieltonsa 29.11. pelattavassa Happee-Classic ottelussa. Panna ei ole suinkaan Savolaisen uran ensimmäinen. Kovaotteinen puolustaja on Salibandyliigan runkosarjan kaikkien aikojen jäähykuningas ja on kerännyt runkosarjassa kaikkiaan 537 jäähyminuuttia.

Pelikieltoon johtaneesta tilanteesta on myös videotallenne, jonka voit katsoa tästä uutisesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Timppa
26/11/2015
Näyttäkääs nyt se video sitten. Olin paikalla ja en huomannut tilanteessa mitään tuollaista. Sen sijaan Lindfors selvisi jälleen kerran hyppelyistä ja jopa Savon jalan sitomisesta!
Pääkallo.fi
26/11/2015
Video julkaistaan vielä tänään.
videotuomari
26/11/2015
voitaisiinko vielä katsoa sitten Savolaisen mielestäni polvitaklaukselta näyttänyt kamppausjäähy SSV pelistä?
Taparikollinen
26/11/2015
Loppukausi ja -ura pannaa, ei ota opiksi sikailuistaan
Tarkkailija
26/11/2015
Viilataanpa pilkkua ennen kuin joku muu ehtii; ei ole istunut noita minuutteja, sillä punakorttiakin tuo "airhead" on katsellut muutaman kerran (ihan liian monta on jäänyt saamatta), ja niitä 20:siä ei istuta penkillä...
Timppa
26/11/2015
Videotuomari: Katso kaikki Savon pelit ja tee niistä elokuva.
Jani
26/11/2015
Videon perusteella tuo viimeinen "polkaisu" ei osu Lindforsia. Toki Savon aikaisempaa historiaa varmasti otettu huomioon, kun pelikieltoa laitettu.
Ihan rehellisesti
26/11/2015
pelotti taas kerran katsoa tuota (Savolaisen) peliä. Oli taas monia paikkoja missä tää herra yritti vahingoittaa vastustajaa, onneksi ei täysin osunut pommit. Ja oikeastaan aina kun on vähänkin tiukempi peli niin samallaisella pelolla joutuu katsomaan, että koska sattuu ja ketäkin. Muut ymmärtää, että pelataan ja pelataan kovaa, mutta tahallisesti ei vahingoiteta, välillä voi osua vahingossa, mutta tämä kaveri tulee joka tilanteeseen sillä asenteella et nyt sattuu.
Tero
27/11/2015
Pitäskö vaihtaa pingiksen kattomisee ni loppus pelko ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.