Salibandyliigan pistekärki löi poikittaisella mailalla vastustajaa – sai jo kauden toisen punaisen korttinsa kärkikamppailussa

Piste- ja jäähypörssin ykkönen Peter Kotilainen näki punaista toistamiseen tällä kaudella. Kuva: Esa Jokinen

Piste- ja jäähypörssin ykkönen Peter Kotilainen näki punaista toistamiseen tällä kaudella. Kuva: Esa Jokinen
Piste- ja jäähypörssin ykkönen Peter Kotilainen näki punaista toistamiseen tällä kaudella. Kuva: Esa Jokinen

Sunnuntaina pelatussa miesten Salibandyliigan kärkikamppailussa Jyväskylän Happeen tähtipelaaja Peter Kotilainen sai jo kauden toisen punaisen korttinsa. Tampereen Classicia vastaan pelattua kärkikamppailua oli ehditty tahkota 48 minuuttia, kun Kotilainen ajettiin ulos väkivaltaisuudesta hänen lyötyä poikittaisella mailalla Classic-pelaajaa.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Kotilainen turhautui maalinedustilanteessa ja löi poikittaisella mailalla Classicin Jesse Ruokostenpohjaa hartioiden seudulle. Tilanteen seurauksena Kotilaisen ottelu päättyi suihkukomennukseen.

– Idioottimainen temppu Kotilaiselta, ja otamme sen seuraukset vastaan, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen kommentoi tapahtunutta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Sen lisäksi, että Kotilainen johtaa tällä hetkellä Salibandyliigan pistepörssiä, on hän myös jäähypörssin kärjessä. Tehopisteitä hänellä on kasassa 25+16=41 ja niiden lisäksi 62 jäähyminuuttia.

Kauden ensimmäisen punaisen kortin hän sai Viikinkejä vastaan pelatussa ottelussa lokakuun lopussa.

Punainen kortti on noussut tuomareiden taskusta useaan otteeseen tämän kauden aikana Salibandyliigassa. Sunnuntaina Kotilaisen saama oli jo kauden 10:s. Ulosajot ovatkin olleet alkukaudella yksi kuummimmista puheenaiheista.

Classic voitti kärkikamppailun jatkoajalla maalein 9–10.

Edit 29.11.2015 21.57: Juttua ja otsikkoa muokattu. Kotilainen oli jo jäähypörssin kärjessä ennen sunnuntain ottelua.

32 comments

  1. Kyllä sopis saada vähintään 5 ottelua pelikieltoa, ei kuulu lajiin tollanen.

  2. Happee voisi hieman miettiä miten tuota Kotilaista paimennetaan. Joka puolella hehkutetaan pörssejä, näytti olleen ennen matsia twitterissä seurankin puolelta mainos, kuinka herra käy paikallisradiossa kertomassa miten #pörssit otetaan haltuun. Seuraukset nähtiin tänään: pää ei kestänyt, kun Vänttinen nakutti tehoja pitkin iltaa. Ensin mies alkoi pyörittää perinteiseen tyyliin Kuljetusfirma Kotilaista, ja kun ei vedot menneet perille, niin sitten piti vetää ääliömäinen turhautumispoikkari.

    Toivottavasti tulee pelikieltoa. Lisäksi seurakin voisi pistää Peterin muutaman ottelun ajaksi vilttiin, niin loppuu se #pörssien tuijotus.

    PS. Tämä kaikki Happee-fanin suoltamana. Voin vain kuvitella millainen riemu tänne kommenttiosastolle repeää muun Suomen säbäkansan näppäimistöiltä. Tällä kertaa kyllä ihan ansaitusti. #idiootti

  3. No pörssihän se on jäähypörssikin…

    Ilmeisesti kuitenkin aika aiheellinen kortti tänään, kun omakin koutsi tuomitsee noin selkeästi. Videota odotellessa.

  4. Nyt on puhuttava asioista suoraan ja ilman päänsilityksiä! Kotilainen ei ole enää teinipoika. Isoveli Pasi voisi aloittaa ja kertoa broidilleen totuuksia. Hyvä reagointi Pulkkiselta. Lausunto oli selvä signaali, ettei noita hyväksytä. Jos Savo olisi tehnyt tuon, saisi ainakin 3-5 peliä lisäkakkua. Saa nähdä mitä tulee nyt. Ja ei kannata ihmetellä, jos Kotilainen ei ole majussa seuraavalla kerralla. Nyt nuorta miestä pitää opettaa ja nyt hänen on opittava!

  5. Tässä on se ero organisaatioissa, Pulkkinen myöntää ja ojentaa julkisesti, nimeltämainitsematon tamperelaisseura ei myönnä koskaan mitään.

  6. Jääkiekossakin päähän kohdistetuista osumista annetaan isot tuomiot, odotettavissa siis pitkä pelikielto.

  7. Sinähän se vasta insinööri olet kun majua täällä rakennat, Kotilainen on varman maju paikan ansainnut hyvällä tekemisellä, tänään häneltä ei mennyt putkeen mutta kova kaveri on kyseessä ja HYVÄ SEPPO nimimerkki on aivan oikeassa, Savolaisen törttöilyt olisi hyvä myös Nykyn kommentoida.

  8. Ai niinku omasta mielestäs hölmöilyillä ei ole vaikutusta mitenkään pelaamiseen majussa? Ruotsalaiset varmasti on kuumentamatta…. ei juma… Jep tuskin maju unohdettu, mutta jotain vaikutusta tämmöisillä on varmasti, ainakin jos ei kaveri ota opikseen! Pasi tuskin muuta tekee kuin silittää kultapoika veljensä päätä…

  9. Nyt on Pääkallon tiedot vääriä. Hartiaseutu ei ole sama asia kuin niska ja pään alue. Puhutaan paljon vaarallisemmasta asiasta!!!

  10. Ei ensimmäinen eikä tule olemaan viimeinenkään hölmöily tältä jätkältä. Nyt Pulkkisen tulisi ojentaa ”pörssiä” ihan kunnolla ja istuttaa peli tai kaksi tälläisestä hölmöilystä. –> Joukkue ei menettäisi mitään ja Peter oppisi kunnioitusta. Aivan käsittämätöntä vaikka kuinka hyvä pelaaja on kyseessä.

  11. TIMPPA. Osu ekana olkapäähän ja siitä päähän. Nyt sitten nähdään miten tasapuoliset tuomiot ovat. Poikkari selkään tai mihinkään ei ole sallittu.

  12. Järkyttävä sulaminen kun 8-2 tilanteessa lopetettiin pelaaminen ja erityisesti joukkuesellainen. Kuskaamista ja puskemista, minä minä -tyyliin. Monta mestaa naulata peli, esim 3-0, mutta ei sisään kun minä, minä oli päivän sana. Ja tuo kuskaaja, joka ei osaa pelata joukkueelle, naulasi sitten loputkin. Ei voi antaa fanina anteeksi tuota esitystä, eikä varsinkaan sitä, jos valmennus ei saa tuota yhtä joukkueen etua vastaan kohkaavaa kuriin.

  13. Vahvasti Happeen fanina ja matsin paikalla nähneenä on pakko ihmetellä Peterin tempausta. Tilanne 9-6 siinä kohtaa ja Classic saamassa parin maalin jälkeen otetta takaa-ajoon. Siinä kohti täysin turha ja älytön, ja kaiken lisäksi provosoimaton poikkari vastustajan niskan seudulle. Vaikutti täysin siltä, että Vänttisen hyvät tehot ja Peterin oma tehottomuus olisi mennyt aika pahasti tunteisiin ja tuli ylilyönti. Vitosen aikana Classic pääsi kahden maalin päähän ja heti jäähyn jälkeen maalin päähän ja loppu onkin sitten vaan lopullisen niitin odottelua.

    Toivottavasti Peter ottaisi tästä edes jotain opikseen. Jotenkin vaan en oikein jaksa uskoa, että näin kävisi…

  14. Kertokaapa asiat paremmin tietävät: Onko tässä korttisysteemissä jotain samaa seurausten kannalta kuin jalkapallossa? Siellähän tulee sitä enemmän pelikieltoa mitä enemmän kortteja on ottanut. Jos salibandyssa näin ei ole, niin miksei ole? Eikö se olisi ihan kohtuullinen, että tulisi aina vähintään sen verran pelikieltoa, kuin mitä niitä kortteja on kaudella ottanut? Tässä tapauksessa Kotilainen saisi siis kaksi peliä pelikieltoa + sen, mitä tuon tapauksen ”arvoksi” sinällään katsotaan. Siis jos poikkarista tulisi vaikkapa yksi peli, niin Kotilainen huilaisi yhteensä kolme peliä.

    Toki tähän voisi ottaa myös senkin mukaan, että jos liitto katsoo, että tuomari teki punaisen antaessaan virheen ”tuon piti olla vain kakkonen”, niin näiden jälkiseurausten osalta se punainen voitaisiin mitätöidä ts. pelaaja oli sen loppupelin sivussa ja sillä hyvä, ei tarvitse huilata seuraavaa.

    Eli mikä tilanne on säännöissä tällä hetkellä ja mikä sen mielestänne tulisi olla? Mitä ongelmia näette tuossa esittämässäni tavassa?

  15. Salibandyliigan Aleksander Radulov, sytyn!! Näitä persoonia lisää. Ei riitä pelkkä lötjöne twitterissä

  16. Arto Kilposelta asiallinen kommentti. Itse olen ihmetellyt samaa. Kun noita punaisia kortteja tulee useampia, pitäisi olla jatkoseuraamuksia. Pelikieltoa lisää. Kyse on joukkuepelistä. Tässä tapauksella yksi pelaaja teki omalla toiminnallaan joukkueensa loppupelin vaikeaksi. Pulkkiselta hyvä kommentti tapahtumaan. Pelaajalle ei voi sakkoa määrätä, kun ei ole tuta tilipussiakaan.

  17. Nyt ei olisi mitenkään suotavaa, Kotilainen valittaisiitaas kuukauden pelaajaksi.

  18. Poikkari niskaan-> Tahallinen vahingoittamisyritys pelitilanteen ulkopuolella. 3-5 ottelua pelikieltoa sopiva. 3 teosta ja 1-2 päälle siitä, että oli jo toinen punainen kortti saman kauden aikana.

  19. En ota kantaa onko logiikkasi oikea vai väärä mutta osittain tuolla logiikalla Mika Savolaisen ura tai kausi pitäisi laittaa pakettiin. Hölmöily vahingoittamismielessä jatkunut koko pitkän uran. Kotilaisen viimeaikaiset hölmöilyt eivät ole mitään tähän verrattuna. Palautan mieleen tapaus Kiviranta, Savolainen teloi kaverin tajuttomaksi, seurauksena vakava aivotärähdys. Herran seura tai valmentaja ei myöntänyt missään vaiheessa selvää tarkoitusperäisyyttä vaan tallenteita tutkittiin, katsottiin, väännettiin ja käännettiin ja todettiin vaan että harmittava, tahaton kontakti.

  20. Kaverini on säbä taustainen, hän houkutteli kerran tänne seuraamaan näitä keskusteluja ja toivoi mielipidettä (itsellä lätkätausta). Nyt olen näitä joskus seuraillut ja olen kiinnittänyt huomiota että yksi iso kaveri (Savolainen) täällä hiukan siirtelee hernekeppejä. Ei siihen voi muuta sanoa kuin että jos aihe kiinnostaa, tervetuloa lätkän pariin, otetaan tanssit.
    Terveisin 192cm ja 110KG.

  21. No nyt menee jo huumoriksi… jos tanssia haluaa oikeesti, niin se hoidetaan kehässä/häkissä ei pelikentillä…

  22. Voisiko Pääkallon toimitus edes yrittää pohtia mistä nämä paljon uutisoidut punaiset kortit tosiasiallisesti johtuvat? Viikonloppuna yksi pelaaja iskee toista mailalla päänseudulle ja jossain muualla joku pelaaja yrittää tietoisesti taklata toista päähän ja lopputuloksena on, että jutuissa todetaan alkukaudesta tulleen paljona puhuttaneita punaisia kortteja.

    Korttien määrään on Pääkallon toimituksen tai päävalmentaja Kettusen mukaan syynä jotkut ihmeelliset uudet linjaukset, toisella kertaa syyksi löytyy erotuomarikoulutus ja kolmantena kertana syntipukki on yksittäisten erotuomareiden tarve olla esillä. Mikä ihme tätä lajiyhteisöä vaivaa kun ongelma löydetään aina jostain muusta kuin omasta sopimattomasta käytöksestä.

    Pulkkisen kommenteille ei tarvitse antaa sen isompaa painoarvoa, sillä noin toimii perusviestintä kun homma on mennyt munillee: Todetaan tosiasiat ja annetaan asian sitten olla.

  23. Nyt kun tätä Kotilaisen tapausta on vatvottu ihan tarpeeksi sivustoilla, niin unohdetaan miten hienoja maaleja syntyi puolin ja toisin, olihan kerrassaan hieno ottelu seurata paikan päältä !
    Toivoisin tällä sivustolla näytettävän Ilmosen 42 ilmaveivillä tehdyn maalin, sillä siinä oli kyllä liigan tämän vuoden nätein maali !
    Ilmonen on muutenkin nostanut päätään salibandyliigassa hyvillä esityksillään, ehdottomasti seurattava puolustaja. Kohta yksi Happeen suosikki pelaajistani !

  24. Kun Pe. Kotilaiselle tulee nyt tod. näk. pelikielto, niin olisi mielenkiintoista tietää koskeeko se myös 20.12 pelattavaa Cupin ottelua Classicia vastaan Tampereella, koska se on eri sarjan ottelu. Happeella on peli 19.12 ennen tuota matsia salibandyliigassa. Kyllähän Peter on kaikesta huolimatta ratkaissut Happeelle eduksi monia pelejä.

  25. Toivottavasti siellä hirvisirkuksessa on jollain bolssit laittaa kakara kuriin. Tuskinpa vaan. Minua oikein yököttää, yök, yök

  26. Ei voi koskea Suomen Cupin otteluita koska pelikiellot on määrättävä sarjakohtaisesti.

  27. Olisi kaiken spekulaatioviidakon keskellä mielenkiintoista kuulla Kotilaiselta itseltään, miten niin kuin omasta mielestä meni ja miksi näin kävi. Totuus kuitenkin on, että kyseinen pelaaja on vasta 20-v. ja hänen kasettinsa on vasta kasvamassa. Kotilainen on nuoresta iästä huolimatta huipputaitava salibandypelaaja, joka osaa maalinteon taidon. Moni juniori ihannoi pelaajaa ja nyt olisi hyvä aika valmennusjohdon pohtia miten nuoren pelaajan polla saadaan pysymään koossa eikä antaa tunteille pelissä liikaa valtaa. Jos tämä taitopelaaja saadaan valjastettua oikealle polulle, en ollenkaan ihmettelisi jos häntä tulevaisuudessa tullaan kuvailemaan Suomen parhaaksi salibandypelaajaksi. Yksilöllistä osaamista häneltä löytyy huippumaalintekijänä ja myös syöttelijänä vaikka ikää ei ole paljoa (vai muistuuko kommentteja lukeville mieleen monta pelaajaa Suomesta, joka on takonut tuollaiset pisteet saman ikäisenä liigassa tähän aikaan kaudesta). Tällaisia luonnonlahjakkuuksia kun ei jokainen liigapelaaja ole. Toivon kaikkea hyvää Kotilaisen tulevaisuudelle ja että nyt kun katsoo peiliin niin oppii tästä ylilyönnistä jotain järkevää. Oppiskykyinen yksilö hän kuitenkin on.

  28. Mitäpä noita spekuloimaan, seurahan saa valita itselleen parhaiten sopivan pelin tuomion kärsimiselle, kuten Classic Savolaisen viimeisimmässä pelikiellossa teki.

  29. Entäpä jos se pelikielto kumotaankin, niin silloin Savolainen olis kärsiny sen turhaan!?