Sarjanousija järjesti kierroksen isoimman yllätyksen – katso Divarin lauantain tulokset

Lauantaina napattu yllätysvoitto Torista oli PirPille kauden ensimmäinen pistesaalis. Arkistokuva: Topi Naskali

Maaottelutauon myötä Salibandyliigat huilaavat tänä viikonloppuna. Miesten Divarissa pelattiin kuitenkin launtaina kolme ottelua. Kierroksen kovin yllätys koettiin Loviisassa, kun sarjanousija PirPi otti kauden ensimmäisen voittonsa.

Ennen lauantaita tappiosta tappioon kulkenut PirPi oli Loviisan Toria vastaan häviöllä 3–0 ensimmäisen erän jälkeen. Vierasjoukkue kuitenkin piristyi toisessa erässä ja kampesi 4–4-tasatilanteeseen Juuso Patrikaisen maalilla.

Vire jatkui päätöserässä, ja parhaimmillaan PirPi johti kamppailua jo 4–7. Tor nousi maalin päähän 6–7:ään Andreas Hietalan ja Jesse Tolvasen maaleilla, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei enää päässyt. Voitto oli PirPille kauden ensimmäinen, mikä tarkoitti samalla sitä, että se jätti SB Vaasan yksin sarjajumboksi.

Porissa Karhut lihavoitti pistepottiaan kaatamalla Kellon Lyönnin 7–4-loppunumeroin. Kotijoukkueen tehokkaimpana hääri tehot 1+2 merkauttanut Juha Tikka.

Myös Joensuussa yksi putki tuli päätökseensä, kun Josba hävisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella miesten Divarissa. Sipoolainen ÅIF oli runsasmaalissa parempi lopulta lukemin 7–10. Kulminaatiopisteeksi muodostui kamppailun avauserä, jonka aikana ÅIF löi taululle jo 1–5-numerot. Vieraiden hyökkääjä Mikko Piippo juhli viiden tehopisteen merkeissä iskemällä 3+2-tehot.