Jättiyllätys: liiganousija kaatoi SPV:n vieraskentällä – katso lauantain salibandytulokset

Helsinkiläinen liiganousija M-Team järjesti liigakierroksen kovimman yllätyksen. Arkistokuva: Salibandyliiga

Lauantaina miesten ja naisten salibandyn pääsarjoissa ahkeroitiin toden teolla, sillä otteluohjelmassa oli peräti 14 ottelua. Päivän kovimmasta yllätyksestä vastasi liiganousija M-Team, joka kaatoi vieraskentällä Seinäjoen Peliveljet.

Helsinkiläisjoukkue M-Team oli tyly vierailija heti avauserästä alkaen. Robert Anderssonin, Jami Sjöblomin ja Riku Reunamäen maaleilla M-Team johti jo 0–3 10 minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä M-Team ei päässyt karkuteille, ja SPV pysyi tiukasti kahden maalin takaa-ajoasemassa. Erän viimeisestä osumasta vastasi Mikko Kohonen, ja samalla tilanne kaventui jo 4–5:een.

Reunamäen ja Sampo Laukkalan maalit veivät päätöserässä vieraat jälleen kolmen maalin etumatkalle. Ville Kuusela iski vielä kertaalleen SPV:lle kavennusosuman 5–7:ään, mutta se ei riittänyt, ja M-Team pääsi lähtemään kotimatkalle täyden pistepotin kanssa.

SB Vaasa päätti tämän kauden Divarin pisimmän tappioputken kotiottelussaan. Vaasaan saapui vieraaksi miesten Divarin sarjanousija Kellon Lyönti Oulusta. Kotijoukkue otti heti ensimmäisessä erässä ottelun hallintaansa ja meni jo 4–0-johtoon 16. minuutilla Joni Kuokkasen osuttua KeLy-maaliin.

Vierailijat eivät 19 laukausesta huolimatta onnistuneet iskemään maalia kuin kahdesti, ja näin ollen SB Vaasa vei pisteet lopulta voittonumeroin 6–2. Samalla joukkueen kahdeksan ottelua kestänyt tappioputki tuli päätökseensä ja pistesarake karttui kahdella pisteellä.

Naisten Salibandyliigan kärkikamppailussa SB-Pro oli vahvan toisen erän siivittämänä Tampereen Classicia vahvempi lauantaina. Kotijoukkue SB-Pro iski kaksi nopeaa pukukoppimaalia aivan ensimmäisen erän lopussa, mitkä veivät sen 3–1-johtoon. Vire kesti myös läpi toisen erän, jonka se vei nimiinsä 4–0.

Classic kiri vielä päätöserässä, mutta pisteille asti se ei riittänyt. SB-Pro vei kamppailun 8–6-maalein ja nousi tasapisteisiin sarjakärki NST:n kanssa. Kotijoukkueen tehokkain oli neljä maaliin johtanutta syöttöä tarjoillut Laura Hietamäki. Classicista Hanna Sipiläinen iski niin ikään neljä tehopistettä (1+3).