Suomen MM-joukkueeseen viime hetken muutos

Laura Hietamäki (oik.) valittiin Suomen MM-joukkueeseen loukkaantuneen Oona Kaupin tilalle. Kuva: Juhani Järvenpää

Laura Hietamäki (oik.) valittiin Suomen MM-joukkueeseen loukkaantuneen Oona Kaupin tilalle. Kuva: Juhani Järvenpää
Laura Hietamäki (oik.) valittiin Suomen MM-joukkueeseen loukkaantuneen Oona Kaupin tilalle. Kuva: Juhani Järvenpää

Tällä viikolla Tampereella taistelun salibandyn naisten maailmanmestaruudesta aloittavaan Suomen joukkueeseen on tullut viime hetken muutos. Hyökkääjä Oona Kauppi joutuu jäämään syksyisen polvivammansa vuoksi pois kisoista, ja hänen tilalleen on kutsuttu nurmijärveläisen SB-Pron Laura Hietamäki.

Oona Kaupilta katkesi alkusyksystä polven eturistiside, mutta kuntoutus sujui hyvin ja tavoite oli pelata MM-kisoissa tuen avulla. Toipumis- ja totutteluaika jäi lopulta sittenkin liian lyhyeksi. Valmennus päätyi viimeistelyleirin aikana tulokseen, että MM-tasolla pelaaminen on liian iso riski Oonalle sekä joukkueelle. Kaikki pelit ovat fyysisesti vaativia ja kisaviikon rasitustaso on erittäin kova.

Laura Hietamäki, 24, on pelannut syksyn Naisten Salibandyliigassa 10 ottelua, joissa hän on tehnyt 10 maalia ja syöttänyt seitsemän. Naisten maaotteluita Hietamäki on pelannut seitsemän ja tehnyt niissä yhden maalin.

Salibandyn naisten MM-kisat pelataan Tampereella 4. – 12. joulukuuta.

Teksti: Salibandyliitto

8 comments

  1. Tässä vaiheessa lienee sopiva hetki alkaa viisastelemaan ja kysyä, että miksi tätä riskiratkaisua edes kokeiltiin?

  2. Vastaus on ilmiselvä. Oona Kaupin maalintekijän potentiaali on uskomattoman kova. Tämä on ilman muuta iso menetys Suomelle. Jälkiviisastelu on turhaa. On varmasti todella kova paikka nuorelle urheilijalle.

  3. Jaahas! Hanna Sipiläinen ilmeisesti liian hyvä maajoukkueeseen?????????

  4. Noh, onhan siellä toipilaita muitakin. Eihän Kauppikaan ollut pelannut kuin yhden pelin pitkään aikaan. Kuitenkin MM -kisat kyseessä…

  5. Tuo mm kisa hypetys on muutenkin turhaa ja tälläiset kommentit niinkun DSIISUSkselta tuli ”kyseessä on kuitenkin mm kisat”. Olisiko sillä ollut mitään väliä vaikka kaupilla ei ole viime aikoina pelejä alla kovinkaan paljoa? Tuossa alkulohkossa tulee tarpeeksi höntsäily pelejä alle. Ihmettelen suuresti ketä ihmisiä nuo mm kilpailujen alkupelit kiinnostaa ja ylipäätään liputan nais salibandyn amatöörimäyisyyden puolesta. Ainoa peli mistä voisi edes maksaa on tämä finaali peli mikäli sikäli ruotsi-suomi peli olisi kyseessä, odotettavasti tämänkin pelin viihdearvo ei päätä huimaisi.

  6. Tulkaa joku viisas kertoon kuinka voi pelata jos eturistiside on poikki, ja sitä yritetään kuntouttaa lohkon alku peleissä. Eikö ole tosi et alunperinkään ei olis pitäny valita tässä tilanteessa joukkueeseen vamman takia. Pitää olla järki mukana nuoren urheilijan kohdalla . Terveenä on kisoja edessä ,mutta jos leikitään tämän tason vammejen kans voi jäädä pelaamiset lyhyeen.

  7. Just näin Nure, aivan oikein. Taitaa vielä tippua muitakin potilaita joukkueesta?

  8. Oona kävi kentällä Kooveen viimeisessä runkkari-pelissä ennen taukoa. Ei pelannut kuin muutamia vaihtoja. Näin Kooveen lipun takaa katsottuna hyvä, että Oona jättää kisat väiin. Onpahan tuosta enemmän iloa seurajoukkuelle kun aika koittaa.

    Nimimerkille KENDOBANDY. Koska olet (vai oletko) käynyt viimeksi katsomassa Naisten salibandyä livenä? Vai kuulutko vaan näihin huutelijoihin, joiden mielestä se on automaattisesti naurettavaa? Kuten kaikki muukin naisurheilu paitsi mutapaini.