Ulkomaat

Suru-uutinen: viikon koomassa ollut salibandyn pelaaja menehtyi

09.11.
2015
12 Kommenttia
2
Ulkomaat
Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Pääkallo.fi uutisoi kahdeksan päivää sitten ruotsalaisen Tobias Wendelstigin loukkaantumisesta Norjan miesten salibandyliigan ottelussa. Maanantaiaamuna lahden takaa saapui salibandymaailmaa koskettavia suru-uutisia.

Ruotsalainen Aftonbladet uutisoi, että viikon oslolaisessa sairaalassa ollut Wendelstig ei enää herännyt koomasta. Yhteentörmäyksen seurauksena elottomana kentälle kaatuneen Wendelstigin sydän pysähtyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä. 34-vuotiaana joukostamme poistuneen pelaajan perheeseen kuului tyttöystävä ja kaksivuotias lapsi.

– Kaikki ajatuksemme ovat hänen perheensä kanssa. Tobias oli taitava pelaaja ja pidetty joukkueen jäsen, entinen joukkuetoveri ja nykyinen Visby IBK:n urheilutoimenjohtaja Joakim Bandholtz toteaa helagotland.se:n haastattelussa.

Lue myös:
Aftonbladet: Innebandyspelaren har gått bort
Pääkallo.fi: Kova taklaus – ruotsalaispelaaja makasi kentällä elottomana minuuttien ajan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
46
09/11/2015
Surullista :(
Niilo S
09/11/2015
Tämähän sopii hyvin kun Kettunen vaatii että saisi pelata kovempaa, no.. haluammeko oikeasti ennenkuin on suojat. Mielestäni se on vähintäänkin koomista että salibandyssa on aiemmin arvottu tuleeko 2min, 5min, punanen kortti vai puhutellaanko "tuo on tuhmaa" päähän ajeluista kun lätkässä automaattisesti suihkuun, ja niillä on piruvie kypärät päässä!
!!!
09/11/2015
Tämä oli todella surullinen uutinen eikä ole kohtuullista nyt purnata maallisista asioista. Lajilla on kuitenkin viimeistään nyt aika tehdä päätöksiä uusista suojausmääräyksistä.
Jukkisb
09/11/2015
Nyt olisi kansainvälisestikin paikka tehdä selkeä linjaus mitkä kontaktit ovat sallittuja ja mitkä eivät.
Esim. "puun takaa" tulevat kontaktit, selkeät taklaukset, selkään ajot ja tilanteet joissa ei ole tarkoituskaan pelata palloa, pitäisi olla ankarasti pannassa.

Mielipide on oma, mutta mielestäni mennään aivan väärään suuntaan jos pelaajille määrätään suojavarusteita kontaktien varalta.
S7
09/11/2015
Jukkisb:n linjoilla, ei säbään mitään suojia! Nyt kovaa pelaaminen on usealla, etenkin harrastelijalla, todella pahasti hakusessa. Ei mitään hajua näytä jengillä olevan, mikä on rehellisesti kovaa pelaamisen ja taklaamisen ero!
Suojat
09/11/2015
Mielestäni saisi pelata kovaa mutta suojia pitäisi kehitellä. Lajiin saataisiin fyysisyyttä taklauksilla mutta ei kävisi näin vakavasti jos olisi jonkunmoiset suojat. Tämä oli vain minun mielipiteeni.
Faararo
10/11/2015
Onko kenelläkään tietoa, miten tuo taklaus osui wendelstigiin? Oliko päähänkohdistuva vai rintakehään? Missään ei oo videota tilanteesta eikä tarkemmin kerrottu mitrn tilanne tapahtui?
S7
10/11/2015
Jep taklauksia puolapuihin tässä lajissa tarvitaankin... kelatkaa nyt eka minkälaisessa kaukalossa esim. lätkää pelataan vrt säbää ja sanokaa sitten uudestaan...
Naama
10/11/2015
Niin - hyvä muistaa että salibandyssa on kaukalo joka loppuu polvitaipeen alle. Sen avulla ei voi ottaa kontaktia vastaan. Tosin eipä siihen voi lyödä päätäkään? Jaksan ihmetellä tätä puhetta siitä, että salibandy on liian pehmeä laji tms.

En ymmärrä miksi kukaan lajin parissa oleva lähtisi edes vertaamaan salibandya jääkiekkoon kontakti mielessä. Sählyä voisi viedä enemminkin kohti koripalloa, jossa taito, peliäly ja kyky viimeistellä muodostavat lajin suolan.

Usein unohdetaan, että fyysisyyttä on monta muutakin sorttia kun taklaaminen.
Jack
10/11/2015
Ikävä tapaus.. Tähän keskusteluun haluaisin mainita että salibandyn alkuperäinen ja edelleen kuitenkin vallalla oleva taika on nimenomaan nopeus ja herrasmiesmäisyys. Tätä jälkimmäistä on kyllä pyritty tappamaan toistaitoisten ja urheilullisuudeltaan vajaiden yksilöiden osalta kilpakumppanien liian kovan ja epärehellisen taklaamisen kautta. Nimiä tähän voisi toki latoa mutta kyllä te tiedätte ketkä otsikoissa pyörii kun ei jalalla eikä pelisilmällä pärjää.. Samaa kuraa mitä suomilätkässä tapahtui tapparan kahvakiekon kulta-aikana. Ei tartte osata jos voi kahvata tai kolata kaverin. Jos halutaan kovaa kontaktipeliä ja nopeaa palloilua niin itse suosittelen tutustumaan ja siirtymään lacrosseen ja ennenkaikkea box-lacrosseen.. Huikeita lajeja joissa pelataan sääntöjen mukaan aidosti kovaa. Itse toivoisinkin säbään jo pikkuhiljaa oikeasti linjanmuutosta ja kontaktipelin asteittaista vähentämistä. Kultainen keskitie löytyy kyllä ennenkuin tarvitaan kypärät ja muut.. Ja onhan näitä kontakteja varten jo kehitetty ensimmäiset suojahousut kohosten toimesta eli ammattimiehet on huomanneet että puujalkoja tulee jatkuvasti kun myöhässä polvilla tullaan kulmiin..
Suhteellisuuden haju
10/11/2015
Ilman muuta kaikille turvatyynyt varmuuden varalta ja pelkkä koskettaminen rangaistavaksi ulosajolla. Päälle vähän jatkopenaltia kun rumasti mies miestä koskettaa. Jos nainen koskettaa naista niin siitä hidastuksia kiitos. Yksi kuoli ja se on tietysti surullista sekä tarpeetonta, mutta jos nyt kuitenkin koetettais suhteuttaa asiaa hieman. Tapahtumasta pitäisi olla ainakin video ja sen lisäksi tietää mitä ruumiinavauksesta paljastuu, ennen kuin suurempia johtopäätöksiä kannattaa linjailla. Voi kukkahattutädit sentään...
Jeppe
20/11/2015
Tällä vaaditaan rangaistuksia kovista otteista mutta jutussa puhutaan yhteentörmäyksestä. Tälläisessa raportissa itse ainakin käsitän törmäyksen mahdollisesti pelin ulkopuolla tapahtuvalla tahattomalla törmäyksellä. Ei siinä vaikuta sallitaanko kovat kontaktit vai ei pelitilanteessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.