Maajoukkueet

Tarkista aikataulut ja viime hetken kuulumiset – näin seuraat Tampereen EFT-turnausta

06.11.
2015
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Suomen naisten maajoukkue pelaa tulevana viikonloppuna viimeiset maaottelut ennen joulukuun MM-kotikisoja. Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten maajoukkue pelaa tulevana viikonloppuna viimeiset maaottelut ennen joulukuun MM-kotikisoja. Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten salibandymaajoukkue on mielenkiinnon kohteena viikonloppuna, kun Tampere Areenalla järjestettävässä EuroFloorball Tour -tapahtumassa ottavat yhteen salibandymaailman kärkimaat vajaa kuukausi ennen Tampereen MM2015-kotikisoja.

Vieraiksi saapuvat Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki. Samassa yhteydessä pelataan myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen EFT-turnaus. Suomen ikäluokkamaajoukkue taistelee MM-kullasta puolestaan ensi vuoden toukokuussa Kanadan Ontariossa.

EFT-turnauksen jälkeen joukkueiden on nimettävä 30 pelaajan lista Kansainväliselle Salibandyliitolle ja 16.11. mennessä lopullinen 20 pelaajan MM-joukkue. Suomen MM-joukkue julkaistaan lauantaina 14.11.

Naisilla viimeiset näytönpaikat

– EFT:ssä nähtävä joukkue on hyvin pitkälti se, josta MM-ryhmä kootaan, päävalmentaja Marko Paju kertoo mainitsematta erikseen nimiä.

– Loppusuora kohti Tampereen kisoja on lyhyt ja intensiivinen. Ohjelmassa on viiden päivän viimeistelyleiri, jonka jälkeen käydään muutama päivä kotona ja sitten taistellaankin jo MM-kullasta.

Marraskuun EFT-turnaus on sekä Suomen joukkueelle että MM-organisaatiolle kenraaliharjoitus ja viimeisten yksityiskohtien hiomista.

– Iso tulos haetaan MM-kisoista, joten EFT:ssä on vielä varaa tehdä viimeisiä kokeiluja ja hioa pelitavallisia nyansseja. Mutta samalla Suomen maajoukkue lähtee jokaiseen otteluunsa voittamaan, Paju muistuttaa.

Mitään himmailua ei siis ole luvassa Tampere Areenan MM-kenraalissakaan. EFT-turnaukseen Suomi virittäytyy leirillä Eerikkilän valmennuskeskuksessa, jossa ohjelmassa on viimeiset testit sekä harjoittelua.

– Pikkuisen on painittu vielä loukkaantumisten kanssa, mutta muuten MM-projektijuna etenee aikataulussa, päävalmentaja Paju kertoo.

Uusina niminä sitten syyskuun Ruotsin-otteluiden nähdään EFT:ssä ennalta sovitun rotaation vuoksi viimeksi huilanneet puolustajat Laura Manninen ja Sanni Nieminen. Mukaan liittyy taas myös kesätesteissä kovimmat tulokset merkkauttanut hyökkääjä Marianne Hannonen, jonka alkukautta loukkaantumiset ovat jarruttaneet.

Viime MM-kisoissa Suomea edustanut Hannonen kuuluu tällä hetkellä joensuulaisen miesten joukkueen LeBa-96:n harjoitusvahvuuteen, ja hänellä on liiton lupa pelata joukkueessa myös miesten sarjaotteluita.

Tytöt MM-areenalla toukokuussa

Tyttömaajoukkueelle turnaus on erittäin tärkeä koko kautta ajatellen. MM-kilpailut pelataan ensi vuoden keväällä Kanadan Bellevillessä. Joukkue on täynnä taitoa, intoa ja tahtoa. Ensimmäistä kertaa kokoonpanossa nähdään 2000-luvulla syntyneitä urheilijoita. Nuorimmaiset Taru Nordman ja Matilda Lindström vahvistavat joukkuetta tulevassa EFT-turnauksessa.

Suomella on kokematon, mutta potentiaaliltaan vaarallinen hyökkäys.

– Useammat ensikertalaiset saavat kokea miltä tuntuu pelata kansainvälisiä pelejä. Joukkue hioutuu yhteen leirin ja EFT-turnauksen edetessä ja ensi keväänä saatamme saada mitalit Suomeen, päävalmentaja Jukka Kouvalainen lupaa varovasti.

Kaikki Tampereen-turnauksen ottelut näkyvät Fanseat-palvelussa (palvelu vaatii rekisteröitymisen, 1 kk ilmainen)

Suomen naisten maajoukkue EFT-turnauksessa
Suomen U19-tyttöjen joukkue EFT-turnauksessa

EuroFloorball Tour 6.-8.11.2015 Tampere Areena
naiset ja alle 19-vuotiaat tytöt
Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tšekki

Perjantai 6.11.
10:00 Ruotsi – Sveitsi U19-tytöt
13:00 Ruotsi – Sveitsi naiset
16:00 Tšekki – Suomi U19-tytöt
19:00 Tšekki – Suomi naiset

Lauantai 7.11.
10:00 Ruotsi – Tšekki U19-tytöt
13:00 Suomi – Sveitsi U19-tytöt
16:00 Ruotsi – Tšekki naiset
19:00 Suomi – Sveitsi naiset

Sunnuntai 8.11.
09:00 Sveitsi – Tšekki U19-tytöt
11:30 Sveitsi – Tšekki naiset
14:00 Suomi – Ruotsi U19-tytöt
16:30 Suomi – Ruotsi naiset

Tulokset ja tilastot (IFF)

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.