Maajoukkueet

Tässä on Suomen maajoukkue joulukuun MM-kotikisoihin

14.11.
2015
23 Kommenttia
18
Maajoukkueet
Suomen naisten MM-joukkue valittiin lauantaina. Arkistokuva: Salibandyliiga

Suomen naisten MM-joukkue valittiin lauantaina. Arkistokuva: Salibandyliiga

Suomen naisten MM-joukkue julkaistiin lauantai-iltapäivänä. Valinnasta kerrottiin Ylen TV2:n suorassa lähetyksessä, jonne Suomen päävalmentaja Marko Paju oli kutsuttu.

Aiemmin julkaistusta 30 pelaajan listasta lopulliseen kisajoukkueeseen valittiin kaksi maalivahtia, 7 puolustajaa ja 11 hyökkääjää.

Myös Pääkallo.fi teki oman veikkauksen joukkueesta aiemmin viikolla. Valittu joukkue poikkesi ennakkokaavailuista kahdella pelaajalla.

Suomen naisten maajoukkue MM-kisoissa:

Maalivahdit (ikä, seura, maaottelut, maalit, syötöt, yht.)
Laura Loisa 24, Rönnby IBK (SWE) 43, 0+0=0
Jonna Mäkelä 31, NST-Lappeenranta 96, 0+2=2

Puolustajat:
Silja Eskelinen 22, SB-Pro 10, 1+1=2
Mia Karjalainen 27, NST-Lappeenranta 59, 10+16=26
My Kippilä 19, Rönnby IBK (SWE) 11, 1+3=4
Laura Mertsalmi 26, UHC Dietlikon (SUI) 69, 3+15=18
Sanni Nieminen 27, Classic 7, 1+0=1
Anne Suomalainen 34, Classic 81, 41+29=70
Tiia Ukkonen 31, NST-Lappeenranta 120, 47+29=76

Hyökkääjät:
Eliisa Alanko 27, Classic 78, 54+17=71
Ella Alanko 25, Classic 34, 6+4=10
Marianne Hannonen 32, Leba-96 23, 6+3=9
Oona Kauppi 18, Koovee 2, 3+0=3
Veera Kauppi 18, Koovee 10, 6+0=6
Kristiina Kauppila 23, Classic 55, 12+17=29
Elina Kujala 28, SB-Pro 100, 42+35=77
Karoliina Kujala 28, SB-Pro 87, 30+25=55
Jaana Lirkki 25, NST-Lappeenranta 11, 3+0=3
Alisa Pöllänen 21, Classic 22, 10+4=14
Nina Rantala 27, Classic 40, 14+21=35

Joukkueenjohto:
Päävalmentaja Marko Paju
Valmentaja Timo Suonpää
Valmentaja Markus Huhtimo
Valmentaja Jari Oksanen
Huoltaja Tuija Levälampi
Hieroja Jouni Hämäläinen
Fysioterapeutti Mika Laakkonen
Team Manager Marjo Liljelund
Psyykkinen valmennus Sari Honkanen

Tampereella pelattavat MM-kisat alkavat 4.12. ja finaali pelataan lauantaina 12. joulukuuta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Nisti
14/11/2015
Monta loukkaantunutta mukana, hienoa!
Hahahah
14/11/2015
Hahahha, ei ole todellista
jep jep
14/11/2015
Hienot ja ansaitut valinnat.Onnea kisoihin.
Seuraaja
14/11/2015
Mannista ja Huuskosta olisin odottanut joukkueeseen esim. Eskelisen ja Kauppilan sijaan. Mikäköhän on loukkaantuneiden todellinen pelikunto?
Seuraaja
14/11/2015
Paju saisi käydä itse katsomassa enemmän pelejä eikä vetää mututuntumalla mj-valintoja vanhojen listojen mukaan.
Laura fani
14/11/2015
Kyllä harmittaa, kun manninen ei tullut valituksi. Olisin niin halunnut nähdä Lumikin kotikisoissa
Viljo
15/11/2015
Eskelinen pelannut erittäin hyvän kauden joten todellakaan häntä en tiputtaisi pois. Tulee saamaan suuria minuutteja kisoissa. Nostaa peliä ja pelaa fyysisesti. Manninen ei ole avaavia pelaajia, ainakaan Eft katsomossa paikalla olleena. Pöllänen täysin pelikuntoinen.
Alanko oli eft aikana pelikunnossa
O.Kauppi itselle arvoitus pelikunnosta.
Ihmettelen miksi kuukauden pelaaja Hietamäki ei ole joukkueessa..
mikki
15/11/2015
Voi Viljo, niin minäkin ihmettelen! Eilisen pelinkin jälkeen Hietamäki fanclubiin kuulun.
Kauppi
15/11/2015
Kotikaupungin kisat pelattava, sen takia mukana. Sääli, sillä kuulema ei pysty edes juoksemaan kunnolla.
outoa
15/11/2015
On se kieltämättä outua, että vemppaosaston Kauppi on esim. valinnoissa mukana ja Hietamäki ei. Toisaalta paskaakos tässä arvostelemaan vielä - vasta sitten jos ei tule kultaa.
tsupit
15/11/2015
Voi voi, Eilen maajoukkue hävisi Prolle mennen tullen. Pöllänen maajoukkueessa? Huh Huh, eilenkin seisosklei vaan maalilla? Ja Hietamäki pois? upea peli taas eilen. Niin, joku taisi jo kirjoittaa, että Paju katsomaan pelejä. Hannonen, hah.
Mmm
15/11/2015
Hietamäellä ei riitä taso kansainvälisiin peleihin. O.Kaupin valinta kyll ihmetyttää, jossei paikat kesyä pelaamista.
kysyjä
15/11/2015
Missä kohtaa Juuli Hakkarainen on tippunut pois leirityksestä? Ei ollut mukana eft ja kesällä taisi kuitenkin vielä leireillä joukkueen mukana. Miksi tippui? Eikö ensi kaudeksi suostunut siirtymään "oikeaan" joukkueeseen vai jalat ei aunneet kun olisi pitänyt?
Tiina
15/11/2015
Paraolympialaiset? Hietamäki ehdotonta etiilliä! Tikkurilassa majupelaajat purjeessa! Mitä ihmeen valintoja - kolme polvivammaista pelaajaa , jotka ei ole harjoitelleet kesällä! Millä meriiteillä sinne majuun oikein mennään?
Hahahah
15/11/2015
Tiinalle
Niillä meriiteillä että pelaa joukkueessa jossa on mj valmentaja.
Helou
15/11/2015
Miksei maan parasta veskaria eli Vuorelan Nooraa valittu kotikisoihin? Tänäänkin yli 40 torjuntaa Proota vastaan ja piti pelin tasaisena. Vuosi sitten tepsillä ei ollut maalivahtia ja nyt kun on, niin tps ei tule häviämään enää yhtään peliä sarjassa! Sanokaa mun sanoneen..
Kaupin valinnasta
15/11/2015
Itse kävin katsomassa lauantaina Koovee Naiset-NST-ottelun jossa Oona pelasi polvituen kanssa, eikä pelissä kovin suurta ongelmaa näkynyt ulkopuolisen silmään olevan, eli itse en ainakaan lähtis Kaupin valintaa kyseenalaistamaan...
järkyttynyt
15/11/2015
Mihin jäi Hietamäki!? Ja millä perusteella? Kovan luokan duunari ja ei tunnu maalintekokaan olevan ongelma. Kauppi O. pelikunnossa? Järkevää vetää riskirajoilla kotikisojen takia? Pöllänen arveluttaa. Joukkue todentotta herättää kysymyksiä.. Varustaako Suomen maajoukkue peliasut "ei saa taklata, samma på svenksa" tekstillä ja kulkee hotellilta hallille inva taksilla?
Lopettakaa
15/11/2015
Koittakaa nyt tajuta että päävalmentajan ainoa tavoite on voittaa maailmanmestaruus!Kova tavoite, joka vaatii hyvää onnistumista.Luuletteko tosiaan että valmennus haluaa ampua itseään jalkaan jo joukkueen valintavaiheessa?!Miksi haluaisi?Valittu joukkue on se millä valmennus uskoo saavuttavansa tavoitteen.Muita syitä valintoihin ei ole.Piste.Ei joukkuevalintoja tai jalkojen lev* (yök miten mauton kommentti).Mölyt mahaan ja tuki joukkueelle!Mitä kuntoutuvien pelaajien valintaan tulee niin joskus riski vaan kannattaa ottaa.Oona Kauppi ja Alisa Pöllänen ovat molemmat kovan luokan ratkaisijoita.Samoin Eliisa Alanko.Onnea kaikille valituille ja tsemppiä kisoihin!
Tarkkailija
16/11/2015
Onnea kaikille valituille, ja tsempit myös rannalle jääneille.

Moderaattorilta vois kyl nyt kysäistä: miten kysyjän kommentti ylitti mainostamanne "alatyyli-rajan"? Ja en, en pahoittanut mieltäni, mutta kysymys heräsi siitä missä raja mahtaa mennä...
JKatsoja
18/11/2015
Samaa mieltä: Onnea kaikille valituille, ja tsempit myös rannalle jääneille.

Kyllähän valinnat ovat ihan Ok. Pääkallon ennakkolistassa vain 2 eri nimeä, (Lopullisessa listassa: Silja Eskelinen on Laura Mannisen tilalla ja Kristiina Kauppila on Tuuli Huuskosen tilalla), jotka ovat tässä keskustelussakin tulleet esille, ja ovat ns. makuasioita, valitsijasta riippuen.
keppana
28/11/2015
Kyllä tosissaan ihmetyttää mitä paju on miettinyt kun on nämä valinnat tehnyt. Hyökkääjistä hannonen ja kauppila eivät minun mielestä joukkueeseen kuulu vaan ehdottomasti huuskonen ja hietamäki. Ja puolustajista millä ihmeen kaupalla suomalainen ja eskelinen sinne on valittu. Viljo sanoi aikaisemmin että eskelinen pelaa fyysisesti, eipä taida pelata. Ruotsalaiset kun on puoli metriä pidempiä ja nilkkaan ei saa potkia ja polveen ei saa purra niin pelaa siinä sitten fyysisesti. Suomalaisella ei mitään muuta näyttöä kuin että pelaa classikissa. Manninen pelaa ruotsin kärki joukkueessa tottunut ja tietää miten ruotsalaiset pelaa ja fyysisyyttä ja jalkaa löytyy varmasti. Eli komppaan aikaisempia kirjoittajia, jos et ole suonpään suosiossa niin kisoihin ei mitään asiaa niin kuin nyt hietamäen ja mannisen kohdalla. Paju on liikaa juoksupoikana päävalmentajan tittelillä mukana,
Nure
29/11/2015
Kauppilan vaihtaisin heti , ei mitään käyttöö nähtiin tampereella eft turnauksessa. Ei voi kun ihmetellä mitä pajun kypärän alla liikuskelee kun jätti hietamäen pois ja kauppila joukkueeseen. Juuri olivat mj valmentajat valinneet hietamäen kk pelaajaksi , sit ulos kisoista. Onnea yritykseen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.