Liigat

Tommy Koponen kolmen tappion jälkeen: ”Ottaa lujasti kupoliin”

16.11.
2015
17 Kommenttia
2
Liigat
SPV:n päävalmentajan Tommy Koposen mukaan joukkue on tehnyt riittävän määrän maaleja otteluissa, mutta puolustus ei ole toiminut odotetun lailla. Kuva: Esa Jokinen

SPV:n päävalmentajan Tommy Koposen mukaan joukkue on tehnyt riittävän määrän maaleja otteluissa, mutta puolustus ei ole toiminut odotetun lailla. Kuva: Esa Jokinen

Kulunut viikko oli Seinäjoen Peliveljille raskas – kaksi tappiota Salibandyliigassa ja putoaminen Suomen Cupista. Päävalmentaja Tommy Koposen mukaan joukkue on kerrannut oikeita asioita jo alkuviikosta lähtien, mutta palkinto jäi kaikista kolmesta ottelusta silti saamatta.

Sunnuntai-iltana tappioon päättyneen OLS-vierasottelun jälkeen SPV:n pelaajisto vietti pitkän tovin pukukopissa Koposen kanssa. Lopulta SPV-luotsi saapui Pääkallo.fi:n haastatteluun, ja pettymys paistoi hänen kasvoilta ottelun lopputuloksen takia.

– Tietenkin ottaa lujasti kupoliin tällä hetkellä. Teimme kammottavan määrän virheitä kentällä, joista OLS tänään rankaisi. Vaikka (Jarno) Ihme torjui hyvin maalilla, sekään ei riittänyt tänään voittoon asti, Koponen aloitti.

Kolmen tappion viikko on SPV:lle harvinaista. Tiistaina Jyväskylän Happee pudotti seinäjokiset Suomen Cupista. Koponen myöntää, että tilanteesta oli keskusteltu joukkueen kanssa ennen viikonlopun liigaotteluita.

– Me olemme joukkue, joka pyrkii oppimaan virheistä. Mielestäni olemme painottaneet oikeita asioita tiistain jälkeen, kun kokoonnuimme. Kaikki treenit ja mitä niissä tapahtuu ovat tietysti ensi kädessä minun ja valmennuksen vastuulla.

Hänen mielestään maajoukkuetauko hankaloitti osittain otteluviikkoon valmistautumista, mutta ei laittanut kaikkea sen piikkiin. Alkuperäiseen Suomen EFT-joukkueeseen oli nimitetty Jarno Ihme ja Mika Kohonen, mutta pikakomennuksen vuoksi Tshekkiin suuntasivat vielä lisäksi Petri Hakonen ja Jyrki Holopainen.

– Alun perin meiltä piti lähteä kaksi pelaajaa maajoukkueen mukaan, mutta heitä lähtikin lopulta neljä, joten se sekoitti meidän valmistautumista täällä. Lisäksi maajoukkuereissulla pari miestä hieman sairastui. No, tekosyitähän nämä ovat, mutta nekin korostuvat silloin, kun peli ei kulje.

Koponen myöntää, että työnsarkaa riittää seuraavan viikon aikana, kun joukkue pyrkii hiomaan peliään kuntoon seuraavaa liigakoitosta varten. Hänen mukaansa joukkueen henki on tappioista huolimatta hyvä.

– Maaleja me edelleen pystymme tekemään riittävän määrän, kuten M-Team- ja OLS-ottelut osoittivat. Viidellä maalilla jo pitäisi pystyä voittamaan, mutta puolustuspäässä meillä on ollut hankaluuksia. Pelin perusasioihin täytyy nyt keskittyä treeneissä. Ilmapiiri on hyvä, mutta totta kai se syö, ettei palkintoa tullut tällä viikolla yhdestäkään ottelusta.

Lue lisää: Mestareiden synkkä viikko, kolme tappiota – OLS juhlisti synttäreitään voitolla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
hunajata!
16/11/2015
Eikä Turustakaan tule pisteitä. 6000 fania HK-areenalla. Nehän syö elävältä tuon Koposen.? Tepsi on nyt ihan jäätävässä iskussa! Kehottaisin seinäjokelaisia faneja lähtemään pikkujoulua viettämään turkkuusse. Voitte sitten pelin jälkeen kantaa joukkueenne bussiin. ?
Hellu
16/11/2015
Kivilehdon poislähtö näkyy joukkueen puolustuspäässä liikaa. Jossakin sekin näkyy, että joukkueen keski-ikä on on niin korkea. .nuoruutta ja nälkää !
Joke
16/11/2015
Ennen oli ennen, mutta nyt on nyt! "yhdyn" Hellun kommenttiin. Mediakin yritti tehdä paluumuuttajasta liian isoa egoa SPV:n riveihin. Aikansa kutakin, toki hyvä pelimies ollut. Liika yhden tai kahden (Kohoset) pelaajan mediakeskeisyys ei voi olla rikkomatta joukkuehenkeä. Ruotsi maajoukkueena nuorensi joukkuettaan ja oliskohan keski-ikä nyt jotain 19? tai ainakin aika nuoriso voittoinen. SPV ja suomen maajoukkue jatkaa perinnettä: Vaikea sinne on päästä, mutta vielä vaikeampi on sieltä päästä pois. Tosiasiat pitää vain nähdä ja valmennuksen toimia sen mukaan, kuvia kunnioittamatta. Nuorissa on sitä lajinpaloa.
Kivilehto
16/11/2015
Ei se Kivilehtokaan taitaisi keski-ikää pudottaa?
S7
16/11/2015
Se on tosiaan totta, että Ruotsin maajoukkueen runko on nuori ja tulevat pelaamaan vielä monta vuotta tuolla joukkueella. EFT-turneen juokkue näkyy pääkallossa, tuo runko syntynyt n. vuonna 1988.
Hellu
16/11/2015
Ei pudottaisi, mutta pääsi hyvään lentoon SPV:ssä ja viime kauden pelasi hyvin. Toinen iso juttu oli myös Hulmin lähtö.
alakatsomo
16/11/2015
Miinuksia tuli kyllä reiluhkosti viikonlopun peleistä ykköskentän miehille http://pojot.fi/sbliiga/SPV#
bekhami
17/11/2015
Joko se Koponen alkaisi tajuta miksi on jo vuosia huudeltu nuorennusleikkauksesta. Edari kyntää, A-junnut pelaa vakuuttavasti SM-sarjassa. Pitäiskö ehkä antaa jo kunnon näyttöpaikkoja, ettei käy niinkuin yleensä. Nojaa eiköhän se Koponen jostain taas kaiva näitä ikivetreitä Isomäkiä ja Keskisipilöitä :D
Olisiko ehkä kannattanut aikanaan tehä jotain toisin??
Niko Mäkelä, Sami Kujala, Jose Kivipelto ym. Miten Koponen meni noinniinku omasta mielestä
Bekhamille
17/11/2015
Bekhami on oikea ajatusten Mätäjoki. Jos olet jo vuosia ollut sitä mieltä, että Koposen olisi pitänyt tehdä joukkueeseen nuorennusleikkaus, niin miten selität kolme mestaruutta viimeisen neljän vuoden aikana? Junnuilla on junnusarjat ja miehillä miesten sarjat.
Api
18/11/2015
SPV on vähän kuin saksa futiksessa. Talvi menee miten menee, mutta kevään viimeisessä pelissä SPV voittaa.
S7
18/11/2015
Jep. Kevään mestaruuden on ainakin joku unohtanut ;-). Ja ei vielä tälläkään kaudella mestaruutta jaeta syksyllä...
Jara
18/11/2015
Vaikea on tietysti ollut olla ottamatta Kohosen Mikaa rinkiin, mutta kaikella kunnioituksella on sanottava, että Mika ei ehkä ole sitä, mitä SPV tarvitsee. SPV elää riistoista ja jalkatyöstä. Nyt kun ykkösketjussa on välillä pelannut kaksi Kohosta ja Koski, niin luvalla sanoen se ei näytä enää SPV:n menestysformaatilta. Jossain enemmän "taitojoukkueessa" Mihulle olisi vielä isokin ruutu tarjolla. SPV ei voita mestaruuksia pallokontrollilla ja taidolla, sillä niissä se ei pärjää Clasuille ja muille. SPV:n pelityyli on toisenlainen.
hemuli
19/11/2015
Hulmi ja Kivilehto toivat ykköskenttään sellaista vauhtia ja fyysisyyttä, mitä Koski ja Mikko Kohonen tarvitsevat loistaakseen. Mika Kohoselta nuo ominaisuudet valitettavasti nykyään meinaavat puuttua.
...
19/11/2015
Monessa kommentissa voi olla totuuden perääkin, mutta ei se kivilehtokaan kovin jäätävä ollut ekalla kaudella peliveikkosien paitulissa. Toisella kaudella aivan eri ukko.
katsomosta näkee paremmin
19/11/2015
Eipä huudeltu nuorennosleikkauksesta ihan alkukaudesta, saati kun SPV iski 6 maalia viiteen minuuttiin. Siellä näkijä, missä tekijä
Katsomosta näkee paremmin
19/11/2015
..ja siellä näkijä, missä tapahtumien kulku
bekhami
20/11/2015
En sano että olisi pitänyt heittää Kosket ym vilttiin ja laittaa 170cm 60kg raakileita tilalle, mutta kyllä junnuja olisi voinut sisäänajaa pikkuhiljaa. Esim nousiajoukkueita vastaan kun peli on ollut pelattu 5min jälkeen. Nyt SPV on menettänyt paljon 90-luvun alkupuolella syntyneitä lupauksia, kun uran tärkeimmät kehitysaskeleet jäi ottamatta. Moni ei koskaan saanut edes kunnon näyttöpaikkaa, kuten vaikkapa Kouvonen, joka sitten lähti vuodeksi kehittymään Jyväskylään. Kummasti sen jälkeen kelpasi taas Koposelle. Tajuaako täällä kukaan mitä tarkoitan? Mestaruuksia on tullut joo, mutta se ei olekaan pelkästään hyvän seuraorganisaation mittari.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.