Maajoukkueet

Tuntematon suomalaissuuruus pelaa loistokautta – maali per peli maailman kovimmassa sarjassa

07.11.
2015
0 Kommenttia
9
Maajoukkueet
Sani Klinga pelaa loistokautta Ruotsin Superliigassa. Kahdeksassa ottelussa on syntynyt tehot 8+1. Kuva: Mika Hilska

Sani Klinga pelaa loistokautta Ruotsin Superliigassa. Kahdeksassa ottelussa on syntynyt tehot 8+1. Tampereen EFT-turnauksessa tehohanat ovat vielä avaamatta. Kuva: Mika Hilska

Suomen naisten salibandymaajoukkueen EFT-turnaus on sujunut varsin mallikkaasti. Perjantaina kaatui Tshekki lukemin 3-0 ja lauantaina Sveitsi maalein 5-3.

Yksi Suomen maajoukkueen hieman tuntemattomista nimistä on Sani Klinga, eikä se ole sinällään ihme, koska Klinga on pelannut koko aikuisuransa Ruotsin pääsarjassa.

– Kokonaisuutena turnaus on mennyt ihan hyvin. Otti aikansa ennen kuin saatiin palloja maaliin Tshekkiä vastaan. Tänään taas peli alkoi tosi hyvin, mutta lopussa sitten puolustustyöskentely herpaantui, kommentoi Klinga Pääkallo.fi:lle Sveitsi-kamppailun tauottua.

Klinga, 26, on pelannut kaikkiaan 12 naisten maaottelua vuosina 2013 ja 2014. Niissä on syntynyt tehopisteet 3+3. Tampereen turnauksen henkilökohtaisiin esityksiin Klinga ei ole ollut järin tyytyväinen ja pistehanat ovat toistaiseksi avaamatta.

– Uskon, että pystyn parempaankin. En ole kovin tyytyväinen ja satsaan nyt siis huomiseen Ruotsi-peliin, sanaili hyökkääjä.

Klinga on syntynyt Ruotsissa. Hänen kasvattajaseuransa on ruotsalainen Partille IBS ja nykyinen joukkue Ruotsin Superliigan Huddinge IK. Pelaajan molemmat vanhemmat ovat kuitenkin suomalaisia ja hän on asunut lapsuudessaan Suomessa kuuden vuoden ajan.

– Olen syntynyt Ruotsissa, mutta olen asunut Suomessakin kuusi vuotta. Siten, että muutimme Suomeen kun olin kuusivuotias. Ruotsissa olen kuitenkin pelannut koko urani. Molemmat vanhempani ovat suomalaisia, kertoi Klinga taustastaan.

Miellätkö itsesi enemmän suomalaiseksi vai ruotsalaiseksi?

– Suomalaiseksi tietenkin ja haluan luonnollisesti myös edustaa Suomea, linjasi Klinga jämäkästi.

Suomalaisen alkukausi on ollut erittäin vahva Ruotsin Superliigassa. Kahdeksan ottelun jälkeen saldo on komea 8+1. Täten Klinga on myös tehokkain suomalaispelaaja tämän kauden naisten Superliigassa. Viimeiset neljä kautta maailman kovinta naissalibandysarjaa Huddingen riveissä vääntänyt Klinga on pelannut pääsarjatasolla 82 ottelua ja iskenyt niissä tehopisteet 47+25=72.

– Olen pelannut Huddingessa aika monta vuotta. Itseluottamus on kasvanut todella hyväksi. Olen löytänyt paikkani joukkueessa, kommentoi Klinga vahvaa syysvirettään.

Ruotsin naisten maajoukkue vilisee Klingalle tuttuja pelaajia ja hänellä on vahva näkemys miten Ruotsia vastaan pitää pelata sunnuntaina.

– Tulee todella kova peli. Kaksinkamppailut pitää voittaa. Ruotsille ei saa antaa paikkoja. Jos annetaan, niin niistä tulee heti maali, arvioi Klinga.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.