Maajoukkueet

Tyttömaajoukkueen päävalmentaja: ”Vaihtamisen kanssa oli ongelmia omassa kenttäpäädyssä”

06.11.
2015
2 Kommenttia
7
Maajoukkueet
Suomen U19-tyttöjen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli tyytymätön erityisesti joukkueen vaihtorytmiin. Kuva: Salibandyliiga

Suomen U19-tyttöjen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli tyytymätön erityisesti joukkueen vaihtorytmiin. Kuva: Salibandyliiga

Suomen ja Tshekin tyttöjen U19-maajoukkueet tahkosivat 5-5-tasapelin Tampereen EFT-turnauksessa. Varsinaisen peliajan tuloksen myötä ammuttiin rankkarikisa, jonka Tshekki voitti 1-0 Johana Vrbovan maalilla.

Suomen päävalmentaja Jukka Kouvalaisen mukaan suurimmat ongelmat ottelussa olivat omaan pään vaihdattamisessa.

– Ei tuo nyt pelinä ollut mikään heikko. Vastustaja oli aika tehokas käyttämään meidän virheet hyväkseen. Vaihtamisessa oli ongelmia omassa kenttäpäädyssä. Vaihdot venyivät osalla, ei päästy pois sieltä paineen alta ja siinä vaiheessa tuli ongelmia. Toki oltaisiin voitu käyttää hyökkäyspään paikat vielä pikkuisen tehokkaammin ja ampua enemmän tuossa pelissä. Lauottiin mielestäni liian vähän, kommentoi Kouvalainen ottelua.

Päävalmentajan mukaan Tshekki-ottelun tärkein teema oli se, että jokainen ketju pyrki karvaamaan hiukan normaalia korkeammalta.

– Oikeastaan se oli teemana, että otettiin jokaisella kentällä vähän rohkeammin kiinni ylhäältä. Se on meille vähemmän tuttu karvaustapa. Jokaisella kentällä lähdettiin pelaamaan rohkeasti ja samalla testailtiin pelaajia. Turnausta edeltäneellä harjoitusleirillä käytiin paljon uutta läpi tähän liittyen, kommentoi Kouvalainen.

Itse ottelu oli melko tasainen vääntö ja Tshekillä oli viimeisellä minuutilla vielä läpiajo, josta se ei kuitenkaan onnistunut rankaisemaan Suomea. Kouvalainen kehui erityisesti vastustajan puolustusvalmiutta.

– Tshekki on vahva ryhmä. Vuosi sitten pelattiin heitä vastaan EFT:ssä ja aika vastaava ryhmä oli kasassa nytkin. Nuori joukkue oli silloin niin kuin meilläkin. Tehokas joukkue, joka puolustaa hyvin keskustaa. Kesän Czech Openissa joukkueesta jäi mieleen eritoten vahva puolustus, sanaili Kouvalainen vastustajasta.

Turnauksen avausottelussa Kouvalaisen mukaan vahvimmin esiintyi hyökkääjä Sofia Leino, joka keräsi tehopisteet 1+1 kamppailussa.

– Sofia Leino oli valtavan hyvä tuolla hyökkäyspäässä. Isokokoinen tyttö, joka suojaa hyvin palloa ja pääsee koko ajan ratkaisupaikoille, kommentoi Kouvalainen.

Varsinaisen peliajan jälkeen ammuttiin rankkarikisa, jolle ei meinannut löytyä ratkaisua. Vasta kuudestoista rankkari upposi verkkoon. Täten kaksi Suomen pelaajaa pääsi kokeilemaan rankkaria kolmesti.

– Leirillä vedettiin rankkareita. Itse asiassa tänään aamulla. Katsottiin vähän sen mukaan, että ketkä lähteävät ampumaan. Luulen, että kun tilanne oli pitkään 0-0, se kasvatti jännitystä molempien joukkueiden osalta suureksi. Se on sitten arpapeliä, että miten ratkeaa. Oli aika pienestä kiinni miten ratkaiseva osuma upposi, analysoi Kouvalainen rankkarikisaa.

Suomen tyttöjen U19-maajoukkue kohtaa huomenna Sveitsin turnauksen toisessa ottelussa. Kouvalaisen mukaan varsinkin vaihtorytmiin pitää keskittyä tarkemmin.

– Pitää ihan videolta katsoa tuota meidän vaihtorytmiä, että se pitäisi jatkossa. Nyt kun ollaan aktiivisempia tuolla ylhäällä, niin se tuo aina välillä mutkia matkaan tuohon meidän vaihdattamiseen. Pitäisi saada ehjempiä kokonaisuuksia aikaiseksi, että vaihdot eivät venyisi liiaksi. Osittain vaihtaminen toimi. Kakkos- ja kolmoserässä päästiin vaihtamaan aika hyvin pallon kanssa. Ne tilanteet olivat aika tuhoisia oman pään kannalta, joissa jouduttiin jäämään pitkäksi aikaan seisoskelemaan ja yritettiin vielä sitä yhtä hyökkäystä.

Turnaus jatkuu luonnollisesti vielä sunnuntaina, jolloin vastaan astelee kivikova Ruotsi. Turnaus on varsin tärkeä näytönpaikka vähäisemmälle maajoukkuevastuulle jääneille pelaajille.

– Meillä on täällä paljon uusia pelaajia ja kaikkihan sen tietää, että täältä puuttuu muutamia tärkeitä pelaajia. Meidän hyökkääjille tämä on näytönpaikka ja samoin myös puolustajille. Nyt kun pelataan vähän aktiivisemmalla pakalla, niin nähdään mihin pelaajat pystyy. Meillä on raskas leiri alla ja se tietysti antaa oman rasituksensa tähänkin tapahtumaan. Tämä on meille hyvä mittari, kertoi Kouvalainen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Hyvä Suomi
06/11/2015
No nyt ainakin naiset ja tytöt saavat huomiota enemmän kun esimerkiksi miesten maajoukkue. Hyvä sinänsä naisten kannalta mutta miksi aina näin että ei ole mitään suhteellisuuden tajua näillä salibändyn viestinnästä vastaavilla..
Resulssit voisi jakaa tasapuolisesti ei kohdistaa vaan toiseen!
järkyttynyt
06/11/2015
Mutta missä oli yleisö tyttöjen pelissä? Ihan sama kysymys naisten pelistä? Oliko siellä ketään muuta lipun maksanut kuin minä? Joukkueiden junnupelaajia, pelaajien vanhempia, salibandyliiton kuohukermaväki jne, mutta missä oli YLEISÖ?

Paljonko tähän on pistetty rahaa suorana mediamarkkinointina vs. montako kymppiä oli lipputulot?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.