Liigat

VeikkausTV-ennakko: Erä karistelemaan viikinkipeikkoa niskastaan

10.11.
2015
0 Kommenttia
8
Liigat
Viikingit on taipunut Erälle edellisen kerran runkosarjassa yli puoli vuosikymmentä sitten. Vieläkö putki jatkuu? Kuva: Salibandyliiga

Viikingit on taipunut Erälle edellisen kerran runkosarjassa yli puoli vuosikymmentä sitten. Vieläkö putki jatkuu? Kuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliiga ja samalla VeikkausTV:n lähetykset jatkuvat keskiviikkona, kun Vantaan Energia Areenalla toisistaan ottavat mittaa Helsingin paikallisessa sarjanelonen Erä ja perässä huohottava Viikingit. Viikingit pudotti Erän cupista viikko sitten, joten Tapanilassa haudotaan revanssia.

Lähtöasetelmat:

Erän kausi on sujunut melko odotetulla tavalla voittopuolisesti, mutta suuri yleisö muistaa lähinnä mustat minuutit Seinäjoella SPV:n noustua kuuden maalin takaa ihmekirillä tasoihin. Nyt alla on kaksi tappiota, kun ensin Classic kävi tukistamassa Erää Vantaalla 2-9 ja perään keskiviikon vastustaja Viikingit oli etevämpi cupin pelissä ennen maajoukkuetaukoa 9-5. Kahteen peliin omissa on soinut siis peräti 18 kertaa, ja oman pään täytyy tiivistyä huomattavasti keskiviikkoa ajatellen.

Viikingit aloitti hyvin, mutta lokakuussa otteissa oli merkillistä heilahtelua. Murskavoittoa M-Teamia vastaan seurasi murskatappio Oilersille, ja joukkue kompuroi myös Indiansin sekä SalBan vieraana. Ailahtelulle kuvaava esitys oli Raumalla, kun joukkue oli heikolla asenteella liikkeellä ja se menetti selvän johtoasemansa pariinkin otteeseen. Potentiaalia on paljon nähtyä parempaan, ja Mika Ahosen suojatit pääsivät tauolle hakemaan tasaisuutta cup-voitto Erästä vyöllään. Joka tapauksessa toisin kuin Erä, Viikingit on pelannut jo neljä edellistä peliä ilman tappioita.

Kuumat ja kylmät:

Erän alkukauden tehoketju Kapanen-Rosendahl-Puska meni uusiksi jo kolmen pelin jälkeen, kun Tommi Rosendahl joutui sivuun. Nyt Rosendahl palaa kokoonpanoon omalle paikalleen ykkösen keskelle. 15:n pisteen Puskan ja 13:n pinnan Kapasen voi nostaa alkukauden onnistujiksi yhdessä puolustaja Tommi Aron kanssa. Aro on nakutellut takalinjoilta 9 (4+5) tehopinnaa, ja plusmiinus on joukkueen paras +11. Pirteyttä on tuonut myös Erä Akatemiasta loppukaudeksi siirtynyt Petri Ikonen, jolla on neljästä pelistä kuusi tehopistettä.

Nuori Tuure Ailio on saanut mahdollisuuksia Rosendahlin paikkaajana, mutta vielä tehosuoni ei ole löytynyt (1+0). Myöskään kokenut puolustaja Jussi Kosola tuskin on tyytyväinen otteisiinsa (0+3, -5).

Viikinkien puolella ensimmäiset ottelut huilannut Roni Laasonen taputteli cup-taistossa hattutempun, ja kahdessa edellisessä pelissä on syntynyt yhteensä viisi nyyttiä. Yhdessä Kevin Söderlingin, Janne Hyvösen, Mikael Laxin ja Erik Storgårdsin kanssa hän muodosti tehokkaimman viisikon edellisessä ottelussa. Miko Kailiala on naputellut tasaisesti pisteitä (9+7), ja myös Hyvöselle (4+10) voidaan jakaa uudessa ympäristössä leijonia nähdyistä esityksistä.

Kokeneelta hyökkääjältä Pasi Laitilalta (2+1, -3) odotetaan varmasti lisää tehoja hyökkäyspäässä, sillä osaamista löytyy edelleen.

Yhteinen historia:

Ikimuistoisin pudotuspelisarja joukkueiden välillä nähtiin keväällä 2010, kun Viikingit nujersi Erän nimenomaan Vantaan Energia Areenalla viidennen finaalin rankkarikilpailussa. Viime kaudella molemmat kohtaamiset merkittiin silloisen SSV:n nimiin 7-2 ja 3-1, ja kaiken kaikkiaan Viikingeillä on ollut todella vahva niskalenkki Erästä. Edellisen kerran Erä on voittanut Viikingit runkosarjassa kauden 2010-2011 avauskierroksella yli viisi vuotta sitten 24.9.2010 numeroin 5-1.

Taistelupari:

Lauri Kapanen, Erä – Lauri Stenfors, Viikingit

“Maailma on niin lavea, pikku pikku Lauri” laulettiin aikanaan lastenlaulussa. Erän hyökkääjä-Lauri pyrkii löytämään laveita reittejä luikertelemalla taitavasti maalintekotilanteisiin, ja Viikinkien jykevämpi pakki-Lauri pyrkii kaventamaan nuo reitit olemattomiksi. Viime vuoden MM-kisapelurit ovat arvokkaita pelaajia omille joukkueilleen omilla osa-alueillaan.

Kokoonpanot:

Erällä on loukkaantumisia piisannut tällä kaudella, ja keskiviikon kokoonpano on vielä auki. Mikko Pasanen, Sami Lehtinen, Eero Nuutinen ja Iiro Lankinen lienevät kaikki ainakin sivussa, mutta Tommi Rosendahl ja Tom Strömsten palaavat kokoonpanoon. Viikinkien puolella puolustaja Kimmo Kinnunen ei ole vielä avannut kauttaan.

Kokoonpanot päivittyvät tänne keskiviikkoiltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

1.11. Viikingit-Erä 9-5 (Suomen Cup)
28.10. Erä-Classic 2-9
26.10. NST-Erä 4-5

1.11. Viikingit-Erä 9-5 (Suomen Cup)
31.10. SalBa-Viikingit 8-8
24.10. Viikingit-Happee 3-3

Arvio:

Kummallakin joukkueella on ollut omat hyvät hetkensä ja pelinsä tällä kaudella, joten lähtökohdat kamppailuun ovat äärimmäisen tasaiset. Viikinkien puolella vaakaa kallistaa aavistuksen Erän merkittävämmät poissaolot ja henkinen yliote jo vuosien ajalta.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.