Liigat

VeikkausTV-ennakko: Jatkaako Erä SalBan tuskaista vierassaldoa?

26.11.
2015
0 Kommenttia
1
Liigat
Joko nyt tärppää, SalBa? Raumalaiset ovat yrittäneet vierasvoittoa liigatasolla 17 kertaa ilman tulosta. Kuva: Elmeri Elo

Joko nyt tärppää, SalBa? Raumalaiset ovat yrittäneet vierasvoittoa liigatasolla 17 kertaa ilman tulosta. Kuva: Elmeri Elo

VeikkausTV:n lähetykset miesten Salibandyliigasta jatkuvat perjantai-iltana Erän ja SalBan kohtaamisella. SalBa ei ole vieläkään voittanut yhtään vieraspeliä liigataipaleensa aikana, ja vaikeaa tuon voiton ottaminen on Vantaallakin.

Lähtöasetelmat:

Tuloksellisesti positiivisen alkukauden pelannut Erä on saanut kyytiä viime peleissään, kun kärkipään joukkueista niin Classic, Viikingit kuin Happeekin ovat olleet hapuilevia tapanilalaisia edellä. Joukkueella on ollut loukkaantumisia ja kokoonpanot ovat eläneet koko syksyn, mutta se ei selitä sitä, miksi joukkueen ilme on ollut niin aneeminen. Jyväskylässä tähän asiaan nähtiin jo parannus, ja kun päävalmentaja Jyri Korsmanin mukaan Classicia ja Viikinkejä vastaan haettiin liikaa tulosta, niin Happeen vieraana joukkue keskittyi tuloksen sijaan enemmänkin näyttämään taas taistelevalta ja yhtenäiseltä ryhmältä. Vielä Erä ei kykene kärkiryhmiä kaatamaan, mutta kevääseen on vielä aikaa ja joukkueella on todella paljon potentiaalia. Seitsemänneksi valahtanut Erä pelaa SalBan jälkeen M-Teamia ja TPS:aa vastaan, ja lähtökohtaisesti se on näissä kaikissa kolmessa ottelussa ennakkosuosikki. Maalivahtipeli on myös yskähdellyt yllättävällä tavalla, ja tolppien välissä täytyy niin Teemu Kortelaisen kuin Markus Laaksonkin skarpata.

Toista liigakauttaan tahkoava SalBa on pelannut melko odotetunlaisen alkukauden. Kymmenestä ottelusta haaviin on jäänyt yhdeksän pistettä, ja kaikki pinnat ovat tulleet kotisalissa. Raumalaiset eivät voittaneet yhtään runkosarjapeliä vieraissa viime kaudella, ja sama synkkä putki on jatkunut tälläkin kaudella. Vaikealta saldon kohentaminen näyttää tälläkin kertaa, sillä edellisestä voitosta on vierähtänyt jo yli kuukausi. Neljä edellistä ottelua ovat jättäneet Viikingit-pelistä tullutta tasapelipinnaa lukuun ottamatta luun käteen, ja edellisessä ottelussa viime perjantaina Happee nuiji harvinaisen surkean kotipelin pelanneen SalBan peräti 5-14. Koirapaitojen käskijä Juha Mäkilä saa keitellä aikamoiset liemet, jotta SalBa vihdoin sen kaivatun vierasvoiton ottaisi, mutta yksittäisessä ottelussa voi tapahtua aina mitä hyvänsä. Se on varmaa, että joukkue haluaa pestä kasvojaan luokattoman Happee-pelin jälkeen.

Kuumat ja kylmät:

Erän tärkein pelaaja on viime ajat ollut Viikinkejä vastaan kaukaloon palannut sentteri Tommi Rosendahl. Rosendahl nosti välittömästi ykköskentällisen pelaamisen tasoa, teki 2+1 Viikinkien verkkoon ja osoitti taistelijan luonnettaan myös Jyväskylässä. Hänen jalanjälkiään seuraamalla koko joukkue voi nostaa tekemisensä taas voitokkaalle tasolle. Mikko Jolma näytti hattutempullaan Happeeta vastaan jälleen olevansa lahjakas maalintekijä, ja hänen kanssaan myös SalBa saa olla tarkkana.

Rosendahlin ketjukaverit Lauri Kapanen ja Perttu Puska aloittivat kautensa hyvin, mutta viime aikoina on ollut hiljaisempaa. Tasonnostoa tehojen muodossa odottavat paitsi valmentajat myös varmasti miehet itse.

Tehojen muodossa SalBan onnistujia ovat olleet uudet vahvikkeet Miikka Sokka ja Jasse Kuusisto, joilla molemmilla on 16 tehopaunaa. Heidän varaansa raumalaisten on hyvä rakentaa kärkiketjunsa jatkossakin.

Sokan ja Kuusiston takana onnistumisia tarvittaisiin vielä tasaisemmin esimerkiksi Antti Keskitalolta, Joni Peltolalta ja Jani Lehtoniemeltä, jolla pisteistään (7+4) huolimatta on joukkueen synkin plusmiinuslukema -14.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa viime kaudella, ja Erä hoiteli molemmat pelit lukemin 7-3 ja 7-1. Erä pelasi kotipelinsä SalBaa vastaan viime talvena poikkeuksellisesti vanhassa Mosahallissa, joten raumalaisille visiitti Vantaan Energia Areenalle on nyt ensimmäinen.

Taistelupari:

Iiro Lankinen, Erä – Joni Rokosa, SalBa

Kaksi pakkiveitikkaa ja hengenheimolaista, jotka perustavat pelityylinsä ennen kaikkea viihdyttävyyteen. Pallollisesti äärimmäisen taitavia jonglöörejä, joiden rohkeat temput eivät aina miellytä valmentajien silmiä. Eivät tiettävästi stressaa liiemmin elämästä myöskään kentän ulkopuolella. Luvassa jälleen leipää ja sirkushuveja kansalle – ja jopa omat joukkuekaverit yllättäviä suorituksia.

Kokoonpanot:

Eero Nuutinen ja Sami Lehtinen ovat puuttuneet Erän kokoonpanosta koko kauden, ja Mikko Pasasellekin on merkattu vain yksi peli.

SalBan Lasse Salminen palaa kokoonpanon pienen loukkaantumisen jälkeen. Vain kolme peliä pelannut Miikka Läntinen on toistaiseksi sivussa joukkueen vahvuudesta, ja poissa ovat myös pitkäaikaispotilaat Tomi Lahti ja Rasmus Horn.

Kokoonpanot päivittyvät tähän perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

14.11. Happee-Erä 10-5
11.11. Erä-Viikingit 4-11
28.10. Erä-Classic 2-9

20.11. SalBa-Happee 5-14
15.11. Oilers-SalBa 7-2
31.10. SalBa-Viikingit 8-8

Arvio:

Kaikki muu kuin Erän kotivoitto olisi suuri yllätys. Erä on päässyt treenaamaan nyt pari viikkoa laadukkaasti, kun taas SalBan puolella pidettiin palaveria viime viikonloppuna heikon Happee-pelin jälkeen. SalBan luulisi tulevan isolla koirasydämellä ja sitoutuneella puolustusilmeellä kamppailuun, mutta voittoon asti sen on vaikea nähdä riittävän, jos Erä pelaa omalla tasollaan.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.