Liigat

VeikkausTV-ennakko: Nokian KrP ja M-Team hyvästelevät marraskuun Raholassa

30.11.
2015
2 Kommenttia
3
Liigat
M-Team taisteli pisteistä Erän kanssa Pasilassa eilen. Tänään on jo vuorossa visiitti Raholaan. Kuva: Salibandyliiga

M-Team taisteli pisteistä Erän kanssa Pasilassa eilen. Tänään on jo vuorossa visiitti Raholaan. Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV:n viimeinen lähetys miesten Salibandyliigasta marraskuun osalta tulee Tampereen Raholasta, jossa sarjajumbo Nokian KrP ja sarjanousija M-Team mittelevät paremmuudestaan. Pisteet kelpaisivat molemmille joukkueille.

Lähtöasetelmat:

Nokian KrP:n kausi on ollut tulosten valossa paria valonpilkahdusta lukuun ottamatta synkkää taaperrusta, ja joukkue makaa sarjan hännillä voitettuaan vain kaksi ottelua kolmestatoista. Useammassa tappiopelissä joukkue on ollut hyvin mukana, mutta se on silti päätöserissä joutunut toteamaan vastustajat paremmikseen. Indiansin vieraana joukkue nousi neljän maalin takaa voittoon, ja sen odotettiin rentouttavan Heikki Luukkosen suojattien peliesityksiä jatkossakin. Toisin kuitenkin kävi, ja kaksi seuraavaa ottelua ovat tuottaneet rumat tappiot niin Kooveen kuin Oilersinkin vieraana. Pudotuspelijunaan joukkueella ei taida olla enää mitään asiaa, mutta suora putoaminen ja karsintojen välttäminen ovat tietenkin tässä kohtaa nyt päätavoitteita. Ratkaisijat ovat olleet vähissä, ja voittaakseen pelejä KrP tarvitsee onnistumisia myös ykköskentän ulkopuolelta.

Sarjanousija M-Teamin alkukausi oli hankala, mutta kauden edetessä se on päässyt vauhtiin, napsinut pinnoja ja osoittanut kuuluvansa tämän kauden liigaan. Kolmen pelin pisteputken päättänyt komea vierasvoitto Seinäjoelta lisäsi henkeä joukkueessa, mutta kaksi edellistä ottelua TPS:n ja Erän isäntänä ovat kuitenkin päättyneet tappioihin. Yhdentenätoista majaileva joukkue on joutunut pelaamaan viime pelit ilman ykkösketjun syömähampaitaan Antti Itkosta ja Janne Makkosta, ja tämä fakta huomioiden joukkueen suoritusten arvo nousee entisestään. M-Team hävisi sunnuntai-iltana Erälle Pasilassa 4-7, joten joukkueella on alle 24 tuntia aikaa latautua peliin. KrP pelasi perjantaina, joten se on päässyt valmistautumaan peliin jo huomattavasti aiemmin. Nähtäväksi jää, onko tuolla vaikutusta ja alkaako M-Teamin tohveli piiputtamaan pelin edetessä.

Kuumat ja kylmät:

KrP-miehistöstä ei kannata mainita tämän kauden osalta hyvässä mielessä oikeastaan kuin Henri Johansson (13+16) ja Joni Henttonen (11+7). Ykkösketjun kaksikko on vastannut 24:stä maalista, kun joukkue on tehnyt yhteensä 64. Neljästi perjantaina osunut Johansson sai täyteen Oilers-pelissä 400 tehtyä liigamaalia toisena pelaajana Mikko Kohosen jälkeen, ja se on hatunnoston arvoinen suoritus.

Katseet kääntyvät pelaajiin ykkösmiesten takana. Perjantaina kakkosketju oli Tuomas Savukoski-Kalle Keskitalo-Tommi Merto, ja heillä kaikilla on potentiaalia tehoilla M-Teamia vastaan.

M-Teamin kippari Riku Reunamäki (13+7) on ollut tasaisen vahva koko kauden ajan. Eilen ykkösketjun oikea laituri, 17-vuotias Mikko Laakso osui kahdesti, ja hän voi olla yllättävä jokerikortti myös nokialaisia vastaan.

Aake Eronen on osunut kymmenessä pelissä kolme kertaa, mutta potentiaalia ja maalipaikkoja on ollut huomattavasti isompiinkin määriin. M-Team tarvitsee muun muassa Eroselta lisää tehoja.

Yhteinen historia:

Tälle kaudelle kohtaaminen on ensimmäinen, joten joukkueiden välisiä edellisiä kohtaamisia täytyy kelailla aina M-Teamin edelliselle liigakaudelle. Tuolloin kaudella 2011-2012 KrP voitti molemmat keskinäiset pelit, Helsingissä 13-7 ja kotona 8-3.

Taistelupari:

Joni Henttonen, Nokian KrP – Visa Rikala, M-Team

Puolustajan paikalta sentteriksi tätä nykyä nostettu Henttonen on käväissyt myös maajoukkueessa, ja 26-vuotiaan pelurin piste-ennätys yhdeltä kaudelta (7+13) on vaarassa rikkoutua pelissä missä hyvänsä. Uusi maaliennätys on jo syntynyt. M-Teamin ykkössentterinä tahtipuikkoa Itkosen ollessa pois heilutti ainakin sunnuntaina Rikala, jolle maanantain peli Raholassa ei ole vain yksi muiden joukossa. Nokian KrP oli Rikalan joukkue kausilla 2008-2014, ja hän pelasi siellä 116 liigapeliä. Kumpi pystyy rytmittämään ykkösketjun peliä paremmin?

Kokoonpanot:

Nokian KrP:lta puuttui perjantaina Espoossa muun muassa Antti Naskali, Rene Andersson ja Janne Suoniemi. Naskali lienee ainakin kokoonpanossa maanantaina. Jani Rajala on ollut pois lähes koko kauden.

M-Teamin Itkonen ja Makkonen lienevät sivussa maanantainakin, ja sunnuntaina kokoonpanossa ei näkynyt myöskään Sampo Laukkalaa tai Joni Haapamäkeä.

Kokoopanot päivittyvät tähän maanantain aikana.

Edelliset ottelut:

27.11. Oilers-Nokian KrP 13-6
20.11. Koovee-Nokian KrP 12-5
13.11. Indians-Nokian KrP 4-5

29.11. M-Team-Erä 4-7
22.11. M-Team-TPS 8-9 ja.
14.11. SPV-M-Team 5-7

Arvio:

Kyseessä on molemmille todella tärkeä ottelu, ja etenkin Nokian KrP:n leirissä tämä peli on laskettu niin sanottujen pakkovoittojen lokeroon. M-Teamilla on peli alla sunnuntailta, mutta siinä voi olla omat etunsakin ainakin ottelun alkupuolella. KrP pääsee neljän vieraspelin jälkeen kotikaukaloon, ja se voi virkistää joukkueen suorittamista. Maanantainen marraskuun ilta Raholassa ei ole helppo ja houkutteleva vaihtoehto millekään vierailijalle.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Oj
30/11/2015
KrP:n puolustaminen Oilersia ja Koovee:ta vastaan oli niin heikkoa, että se kertoo siitä, että asennepuolella on jo tapahtunut nitkahdus.
KRP - M-TEAM
30/11/2015
Joukkueet pelasivat vastakkain myös Powerade-turnauksessa:

http://www.m-team.fi/joukkue702/ottelut.html?p=215437

http://www.m-team.fi/joukkue702/ottelut.html?p=215438

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.