Liigat

Video: Tämä kiistanalainen viiden minuutin jäähy ratkaisi perjantaina Espoossa

14.11.
2015
23 Kommenttia
0
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Westend Indians ja Nokian KrP väänsivät perjantaina sarjapisteistä Espoossa. Vierasjoukkue KrP vei voiton lopulta lukemin 4-5.

Indians johti ottelua parhaimmillaan jo 4-0, mutta KrP nousi lopulta voittoon. Kamppailun kiistanalaisin tilanne nähtiin ajassa 45.46, kun Indiansin Valtteri Kainulaiselle vihellettiin viiden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta.

Tilanne näkyy videolla kohdasta 2.30 eteenpäin. Ottelu oli tuossa vaiheessa tilanteessa 4-3 ja jäähyä voidaan pitää ottelun käännekohtana, koska KrP teki sekä tasoitus- että voittomaalin sen aikana. Tilanne on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa ja Pääkallo.fi:n kommenttiosiossa.

KrP:n ottelun tehomiehiä olivat Tomi Kolkkanen ja Henri Johansson. Kolkkanen osui kahdesti ja Johansson syötti kaksi maalia. Indiansin Joonas Föhr osui kahdesti. KrP on tällä hetkellä sarjajumbona. Indians taasen yhdeksäntenä.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sokea
14/11/2015
Kyllä nyt ilman hidastuttanut näkee krp pelaajan lonkkataklauksen tuossa tilanteessa. Alakare huomaa tilanteessa vain filmaavan veskarin.
HERÄTYS!
14/11/2015
Käsittämätön vihellys. Indiansin pelaaja ei riko, korkeintaan häntä yritetään rikkoa perstöötillä. Veskarille voisi myös antaa pienen palkinnon noin mallikkaasta esityksestä. Tuomarilinjaukset ovat selvästi epäonnistuneet, koska isompia jäähyjä jaetaan lähes mitättömistä tilanteista. Miten se niinku omasta mielestä meni...?
Kerma
14/11/2015
Aivan karmea tuomio. Ei tuollaisia voi tulla enää miesten liigassa.
Espoo
14/11/2015
Meni kyllä Alakareelta taas vihkoon, toivottavasti oppii näistä.
Aina
14/11/2015
On se kumma, miten saa aina sama kaveri vetää vihkoon. Täysin järjenvastainen tuomio, kaksi nokialaista työntää kainulaisen oman maalivahdin syliin, jolle vihelletään tästä jäähy. Alavire taitaa viheltää vähän väärässä sarjassa, kun ei ihan ensimmäinen eikä toinen tämän tasoinen virhe ollut tällä kaudella.
Yllättyneet
14/11/2015
Yllätys että Alakare jo toista kertaa otsikoissa tällä viikolla. Ensin Vuolan kirjoituksessa ja nyt videolla todistaa miksi häntä ei todellakaan kiinnosta mitä muut hänestä ajattelevat. Ihailtavaa ylimielisyyttä.
Reikäpallo
14/11/2015
PAkille 2 min ja veskarille 5min filmaamisesta . On säälittä tuomio !
MUFA
14/11/2015
Uskomaton tuomio. Ei voi kuin nauraa! Tämä kaveri samantien pois näistä touhuista!
Älkää unohtako
14/11/2015
Hylätty maalia. Varmasti vaikea nähdä, mutta valitettavan iso tuomarivirhe siinäkin.
Sokeita tosiaan
14/11/2015
Monta kertaa hidastettuna ja zoomattuna katsottuna näkee että kaverin käsi kyynärpäästä alaspäin osuu veskan päähän ja kroppa kaverin selkään. Tahallinen tuskin, koska vastapuoli antaa vauhtia, mutta kuitenkin pää-yläkroppaan osuva. Tuomari oli heti käsi pystyssä joten näki tilanteen hyvin, tuomio? Turhaa jossitella että tähän peli kaatui. 5 vs 5 olisi kuitenkin voinut käydä miten vain. Ihme ettei täällä kritisoida sitä että toinen joukkue sai jäähyn kun pelaaja löi veskaa näpeille. Toinen pelaaja sai kyllä toisen veskan näpeille tulla ilman tuomiota. Helppo täällä on huudella ja kommentoida puolin ja toisin ja kelata hidasatettuna videoita ja sitten haukkua kaikki pysytyyn. Tuomari taas joutuu tekemään päätöksensä sekunnin murto-osassa. Jokainen voi mennä itse tuomarikoulutukseen ja kokeilla miltä tuntuu homma kentällä. Jokainen katsoja kyllä näki miten Heimo vei 1 erää mutta sitten peli tyssäsi aivan kokonaan, mitä tapahtui? KrP onnistui 2 ja 3 erässä. Silti kumpikaan ei pelannut pelissä sellaista salibandyä jota liigajoukkueilta toivoisi, ei edes divaritason arvoisesti. Sääli.
JZ
14/11/2015
Aika jännä muuten toi viimeinenkin tilanne. Osuu tolppaan ja siitä laahuksen kautta veskan alle. Laahus kuitenkin ulkona maalista eikä tosta oikein näe edes kimpoaako pallo kohti maalia, viivaa pitkin vai ulospäin. Joten... En sano mitään :D
Vihaaja
14/11/2015
Alkaa lievästi sanottuna mennä hermot näihin roolia ottaviin, en tiedä koko lajista mitään tuomareihin. Aivan naurettavia vihellyksiä pisin kautta.
JZ:lle
14/11/2015
Samaa mieltä. No comments. Mielenkiinoista että jollain on lasit joilla näkee kaiken. Ihme provosointia ja huutamista täällä että peli ratkesi tähän. KrP olisi voinut tehdä maalit niiden rangaistusten aikana jotka jätettiin viheltämättä. Ja Inkkarit sai maalin yv:llä vastaavasta jäähytilanteesta mitä KrP:lle ei tullut. Tosiasia on että KrP:n peli oli nousujohteista loppua kohti ja pelasi paremmin kun taas Inkkarit lamaantuivat johtoasemaansa ja homma meni puihin...Ei maalia edes 6 vs 5 tilanteessa.
samuli päällikkö virtanen
14/11/2015
ihan puhdas tilanne vastustajan joukkueen pelaaja pistää perän kainulaisen eteen kovalla vauhdilla ajautuu maalivahtia päin, mun mielestä se oli ihan puhdas peli tilanne ??
Arto Kilponen
14/11/2015
Täytyy nostaa hattua Indiansin videokoosteelle. Juuri näin näitä merkittäviä tilanteita (kyseenalaiset jäähyt ja maalit) pitäisi laittaa tuonne.
Ihmettelijä
14/11/2015
Mietityttää hieman tuo Alakareen toiminta. Ketjussa aiemmin tuotu esille tilanteen nopea tapahtuminen mutta silti vitonen? KRP:n pakki nimenomaan tuo lonkkansa Kainulaisen eteen josta pienellä hyppyväistöllä MAHDOLLINEN kontakti ja vastustajan kassari Oscar-maisella filmaamisella vajoaa kenttään. Tottakai peli on nopeaa ja näin mutta Alavireen toiminta on edelleen valitettavan heikkoa ja nyt varsinkin tuohon jäähyyn ottelu enemmän tai vähemmän ratkesi. Pallollisena pelaajana otettu viiden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta, en ihan heti ole moista kuullut. #farssi
Pertti
14/11/2015
Viimeinen tilanne ei maalia ei missään vaiheessa ollut maali ja 5min no selvästi näki että jokin osui veskaa päähän taisi olla oma pelaaja. Vaarallisia tilanteita tulee hyvä että otettiin pois. Tuomarivirhe vapailla olisi pitänyt jatkaa.
vahingossa
14/11/2015
Hypyväistön seurauksena tuli kyynärpää edellä vielä kovemmalla vauhdilla kassarin päähän oikealle puolelle. Perstöötti antoi vauhtia ja hyppy lisäsi voimaa jolla kyynärpää koppasi veskaa alastulotilanteessa. Näkyy videolla kun tarkkaan katsoo ensikosketusta eikä vain rytäkän loppua. Hidastuksesta voi todeta että siinähän vauhti putoaa ja jos vielä hitaamalle laittaa niin avot, saa mitä haluaa nähdä.Kainulainen olisi todennäköisesti väistänyt vasemmlle ilman perstööttiä ja välttänyt näin kontaktin, mutta horjahti vahingossa, vai yrittikö edes väistää vai ilman perstööttiä olisi juossut vauhdilla veskan päälle...Asialla on puolensa, riippuu miltä kantilta asiaa provosoi ja sitähän voi tehdä kummin päin vaan ken jaksaa.... Ei olis kiva olla duumari.
tsiinius
14/11/2015
Varmasti maalin takaa katsottuna jäyttää pahemmalta nopeassa livetilanteessa, tuomarivirhe mutta näitä sattuu.

Indians voi syyttää tappiosta kuitenkin vain itseään, poikani 10v totesi että tuo krp näyttää ihan haastajaporukalta ;)
Nipa
14/11/2015
Jep. Ihan onnetonta peliä kaikilta osaan ottajilta ;)
Inkkareiden junnuhöntsäily maksoi sen kaks pistettä, oli kuitenkin parempi, niin kuin krp koutsikin lehdistötilaisuudessa myönsi,
Alavire
15/11/2015
Ei se mitään vaikka kuinka vihkoon viheltää. Vuoden tuomari ja varma finaaliviheltäjä
Refe
15/11/2015
Hei jos on vislannut 15v pääsarjaa ni tottakai saa vihkoon vetää..eräs mainos:et sä tiedä kuka mä oon!!ei näitä oteta pois ku vislannut aina ko.sarjaa..sit ihmetellään tuomaritasoa ku ei uudistusta tuu
Alavire
15/11/2015
Joo ei ole kaikilla tuomareilla samat säännöt. Alakare saa vetää vihkoon vuodesta toiseen ja paikka A-korissa säilyy. Toi tuomareiden epäoikeudenmukainen kohtelu on todella irvokasta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.