Video: Tästä tilanteesta Mika Savolainen sai pelikieltoa – ”Paras siirtyä kohta golfiin”

Kuvakaappaus: Youtube / Pääkallo.fi

Kuvakaappaus: Youtube / Pääkallo.fi
Kuvakaappaus: Youtube / Pääkallo.fi

Miesten Salibandyliiga-joukkue Classicin puolustaja Mika Savolainen on saanut pelikieltoa viime perjantaina pelatun Oilers-Classic-ottelun tapahtumista. Pelikieltoon johtanut tilanne on nyt katsottavissa alla olevalta videolta.

Savolainen määrättiin jälkikäteen yhden ottelun pelikieltoon ja Classic joutuu maksamaan 100 euron sakon.

Pelikieltoon johtanut kärhämä tapahtui Oilersin Santeri Lindforsin ja Savolaisen välisessä kaksinkamppailutilanteessa. Kurinpito katsoi, että Savolainen astui tahallisesti maassa olleen Lindforsin jalan päälle. Lisää tuomiosta ja tarkempia perusteluja voi lukea Pääkallo.fi:n aiemmasta uutisesta.

Classic-leirissä ei Savolaisen pelikieltoa sulatettu.

– Kohta on paras siirtyä kokonaan golfiin, eipä tässä muuta, Classic-manageri Pasi Peltola veisteli Pääkallo.fi:lle.

Huom! Pahoittelut, että videosta puuttuu äänet.

38 comments

  1. Kuka tämän päätöksen takana on????? Naurettavaa jos tosta löytää jalanpäälle astumisen. Lindfors sen sijaan otti heti sitomisen jaloillaan! Huhhuh!

  2. Taklaus oli rikkeen arvoinen ja tallaaminen rangaistuksen arvoinen.
    (astui reiden päälle ja huomatessaan polkaisi vielä kovempaa)

  3. Jos laittaa youtube asetuksista hidastuksen vielä 0.25 hitaudelle, niin näkee pienen tallaamisen ennen sitomista.

  4. Yksi tekijä miksi on clässicin mestaruuden tiellä on savolaisen aivopierut. Niitä tulee aivan liikaa ja nuori joukkue ei tarvitsisi enää yhtää hänen hölmöilyjään

  5. Kyllä taas aika meedio saa olla että tosta videota nyt jonkun vasiten tallomisen näkee. Paljon on Savolaiseltakin hölmöilyjä nähnyt, mutta tässä nyt oli vaan kovaa peliä ja Lindforssin kohtalaisen koominen takertuminen.

    Uusien linjauksien valossa vaarallisempaahan tuo Lindforssin toiminta oli, kun jalkoja sidotaan kesken pelitilanteen.

  6. Mun mielestä aivan selvästi polkaisee. Lindforsille olisi pitänyt tuomita tuosta kyllä myös jäähy.

  7. Olisi mielenkiintoista tietää mitä kautta kys. tilanne on edennyt kurinpitäjälle? Et raportti? Otteluvalvojan raportti? Kurinpitäjän ja liigan toimitusjohtajan yhteinen päätös laittaa tilanne kurinpitoharkintaan?
    Ottelun tuomarit eivät selvinneet urakastaan todellakaan hyvin, tarjoan hyvä 6+.

  8. No on joo paha sanoa tahallaan tallomisesta, mutta jotainhan se tossa uhkailee lopuksi. Yhtä kaikki on toi hupaisan näköistä huitomista toi Savon pelaaminen tossa tilanteessa, huiskii ja viuhtoo ei osu oikein palloon ja sitten tönii ja tuppiin sinne tänne miten sattuu ilman päätä häntää…

  9. Maalais tollohan se hakee vain tasapainoa kohdilleen kun statilainen sohii naruillaan toisen nilkkoja.

  10. Huitoohan se nyt mailallaankin kaks kertaa niin hel..tisti ettei mitään järkee…ihan vauhko ukko!

  11. Jäikö kaikilta arvon kommentoijilta huomaamatta kuinka Savolainen löi maassa makaavaa vastustajaa mailalla kauhealla voimalla päähän, jonka jälkee potkaisi vielä ukemilla vatsaan lähimpänä seisovaa vastustajaa. Katsokaa hidastettuna niin näette kaiken edellämainitun. Rangaistus oli siis aivan liian lievä.

  12. Ilmeisesti tahto oli kova antaa sanktiota ei tätä muuten ymmärrä. Lajille tämä(kin) päätös on huono…

  13. Savolainen oli aikaisempina kausina vielä hyvä pakki maajoukkuetasoa. Nyt näkee ettei refleksit toimi ja paikkaa puuteensa agressiivisella pelottottelulla.
    Pahinta on että hän ei pysty kontroloimaan omaa käytöstään eli aikamoinen tikittävä pommi on Clasikilla miehistössään..
    Toivottavasti nyt kenellekään ei satu pahemmin tulevaisuudessa.
    Rangaistukset eivät valitettavasti auta kun kyse on Savolaisesta.

  14. Totean vain että ei tota tilannetta tarvitse ees hidastuksella katsoa ku näkee Savolaisen tekevän samassa tilanteessa 4 rikettä. Ihan turha on Classic.n väen tuosta vaahdota kun kaikki tietää että Savolaisella keittää aina satunnaisesti yli. Meinaan ensimmäinen niitti oli haettu ja turha, mailalla lyöminen oli turha ja aivan liian voimakas, toisen päälle astuminen oli turha, askeleen olisi voinut ottaa toiseen suuntaan eikä maassa makaavan päälle, jälkiuhittelu oli taas ihan turha. Tyhmyydestä sakotetaan. Mut veikkaan et tällainen roolipelaaja tulee aina pelaamaan näin enkä ihmettelis yhtään jos jatkossakin tulee saamaan samanlaisista hölmöilyistä sanktioita. En usko että äijää kiinnostaa muuttaa tyyliään ja voin olla varma ettei valmennusporraskaan tällaista pelaajaa saa kuriin…

  15. Naapurin vamily ei ole vieläkään opettanut lapsilleen aikuisten tapoja.

  16. Jotenkin ulkopuoliselta näyttää, että Savolainen pelaa usein valmiiksi vihaisena. Monissa tilanteissa näennäisesti naureskelee vastustajalle eikä ikäänkuin lähde mukaan provoon, mutta sekuntia myöhemmin on jo tulta ja tappuraa. Ylpeys ei anna myöden vain lähteä pois tilanteesta. Tavallaan tuollainen humalaisen nakkikiskamentaliteetti ohjaa toimintaansa. Ja kyllä tiedostan, että aikamoista keittiöpsykologia tässä leikkii itse kukin.

  17. No mitäs tossa nyt oli? Pelikieltoo? Tuomarit hereillä ja kakkonen tosta, niin ei tarvis jälkikäteen ruveta ynisemään. Ei tommosia peruspelitilanteita voi ruveta ratkomaan kurinpitäjällä.

  18. ”Mut veikkaan et tällainen roolipelaaja tulee aina pelaamaan näin enkä ihmettelis yhtään jos jatkossakin tulee saamaan samanlaisista hölmöilyistä sanktioita.”

    Melkonen ennustus kyllä, kun mies pelaa jo uransa viimeisiä vuosia jäähypörssin piikissä.

    Ja kyllä on taas kommenttia lanka täynnä. Vihaisuus, maalaisuus, huono tasapaino tai tyhmyys eivät ole aiheita pelikiellolle, vaikka Savolaisesta ei pelaajana pitäisikään. Uhittelu voi ollakin, riippuen tapauksesta, mutta ei näemmä tällä kertaa.

    Heppoisesti tuli pelikieltoa kyllä tällä kertaa mielestäni.

  19. Pääkallo poistanut kaikki Lindforsia vastaan olevat kommentit ja pitänyt Savolaisen haukut, naurettavaa toimintaa..

  20. oliko se Lindfors joka torppas Salon Oilerssim päässä laidan yli, ei edes vaparia. Vaarallinen peli.

  21. 12 peliä, 5x2min, 1x5min, pisteitä 9 ja tehopörssi +37. Ihan näin numeroiden valossa ihan ok kausi?

  22. Salibandyssa (ja myös jääkiekossa) nykyajan pelitapa on mennyt raaempaan suuntaan – ei ajatella teon seurausta miten pelaajakaverille voi käydä.
    Ajattele ennenkuin runnot, jospa Sinä olisitkin juuri se toinen osapuoli: (olisiko kiva saada aivotärähdys tai pahempaa).
    Kovalla pakkorunnomispelityylillä yritetään korvata todelliset pelitaidot. Jos taitoa ja tuuria ei ole, niin runtataan vastustajaa sitten ja lujaa. Kaikki ”peliväkivaltaiset” kuumakallet pois joukkuepelikentiltä.

  23. Maalin edessä kontakti. Puhdas. Erotuomari antaa vaparin. Vihellyksen jälkeen? Ei ääntä. Lindfors lukitsee Savolaisen jalan. Mitä natinaa? Kontaktista vapari. Vihellyksen jälkeen pelaamisesta molemmille 2 minuuttia. Videopuuhastelu on ajan haaskausta.

  24. Yleensä en viitsi näihin kommentoida, mut nyt oli pakko. Ei tässä lajissa ole enää kohta mitään järkeä. Tos pelikielto ja vielä jälkikäteen. Huh,huh…

  25. Olis aika saada toi Savolainen pois kentiltä. Pelkkä huitominen jo todella vaarallisen näköistä, ihme jos ei aiheuta taas jotain isompaa loukkaantumista tälläkin kaudella.

  26. Useampi seura ottaisi savon riveihinsä, tosiaankin, säbä historiassa hän on
    pitkässä juoksussa tarpeellinen/ välttämätön hyvä tai paha, pidä tai et- ihan sama!

  27. Melko helposti annettiin kyllä tällä kertaa pelikieltoa. Ei toki ollut täysin huutava vääryys tämäkään, sitä en sano. Kysyn vain, että olisiko vastaavasta tilanteesta mahtanut tulla jälkikäteen rangaistuksia tai edes tutkintaa jos Savolaisen sijasta tilanteessa Lindforsin kanssa olisi ollut joku muu Classicin pelaajista?

  28. Onhan sulla vaikea nimimerkki. Eipä vaan. Kenellekään muulle Classicin pelaajalle ei tuollaista jäähyä tulisi. En ainakaan tunnista toista, joka tuollaista tekisi. Tuon videoidun tapahtuman jälkeen Savolainen joutui jäähylle. Kaveri kävi sen verran kuumana, että jäähy oli odotettavissa.

  29. Sen verran ihmettelen etten edes nimimerkkiä osaa kirjoittaa oikein. Pahasti järkyttävät herkkää mieltä tämmöiset tapahtumat.

  30. Ihan oikein meni. Toivottavasti on Savon viimeinen kausi ja ettei hän kerkiä enää telomaan ketään enää pahempaan kuntoon. Loistava esimerkki asennevammaisesta pelaajasta, jonka mielestä voimalla voidaan korvata taidot. Näitä henkilöitä tämä laji ei tarvitse. Miten ihmeessä Nykky hyväksyy nämä ylivedot?

  31. Toisaalta ihmetyttää joidenkin kommentaatorien kommentit ”parempi pitää pää ylhäällä”. Eli saako päähän taklata, jos pää on alhaalla.

  32. Juuri näin, mutta Nykyllä oli aikoinaan toinenkin aivopieruinen soturi teddy saludski….