Liigat

Video: Tuomarit hylkäsivät pohtimisen jälkeen – olisiko tämä maali pitänyt hyväksyä?

17.11.
2015
10 Kommenttia
3
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

NST ja Oilers kohtasivat maanantai-iltana miesten Salibandyliigassa. Vierasjoukkue Oilers vei voiton lukemin 1-5.

Oilersin pistenikkareita olivat 2+0 ampunut Niko Raunio, 1+1 tehtailleet Teemu Suomalainen ja Oliver Wardi sekä kaksi maalisyöttä tarjoillut Sylvester Raikamo.

Ottelun ensimmäisen erän viimeisten sekuntien tapahtumat jättivät kysymysmerkkejä ilmaan. Suomalaisen laukaus upposi NST:n verkkoon, mutta summeri soi suurin piirtein samoihin aikoihin ja maali hylättiin tällä kertaa. Tilanne on nähtävissä videolla kohdasta 0.52 eteenpäin.

Oilers on sarjataulukon kolmantena. NST löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Telemetri
17/11/2015
No mutta, onko siellä taas Alakare hämmentämässä. Jos kuva ja ääni on synkrossa tuossa videossa niin selvä maalihan tuo on. Tuskin on synkrossa, koska eihän edes Alakare voi vetää kolmea peliä peräkkäin vihkoon. Tai no, voi se. Jopa ilman Vilkkiä.
JZ
17/11/2015
Hidastuksessakin summeri soi aivan välittömästi kun ylittää viivan - joten puhutaan jostain max sekunnin kymmenyksestä. Sitten kun huomioidaan äänen kulkema matka summerista kameraan (n 30 metriä tai enemmän), niin tullaankin jo samoille lukemille ja puhutaan enää ehkä sadasosista? Puhumattakaan siitä, että summeri ei ollenkaan välttämättä parahda aivan auringonvarmasti oikeaan aikaan...

Ja kaiken tän jälkeen videota kelailevat sähly-petterit voi tietenkin tehdä realitycheckin, ja todeta että jos on mahdoton sanoa totuus edes hidastuksiakin loputtomasti kelaamalla, niin ehkä kannattaa vaan hyväksyä tapahtunut ja pitää turpansa kiinni. Seuraavalla kerralla sitten puol sekkaa aiemmin se veto, niin hyvin kerkeää ;)
Tarkkailija
18/11/2015
Vastaan otsikossa esitettyyn kysymykseen: videon perusteella kyllä (en siis ollut paikalla).
JZ:lle
18/11/2015
Ei ole tuomarin tehtävä analysoida soiko summeri aivan oikeaan aikaan. Jos pallo maalissa ennen ääntä, kuten videossa, niin maali pitää hyväksyä.
Sivusta seuraaja
18/11/2015
Videon perusteella maali olisi pitänyt hyväksyä
TUOMARIN PÄÄTÖS
18/11/2015
Tuomari on tehnyt päätöksen ja sillä hyvä. Videolta jälkeen päin tarkastelemalla kaikki on aina helppoa. Muutenkin tuomareille "mussuttaminen" on ottanut aivan liikaa jalansijaa lajissa, eikä sitä mielestäni kaivattaisi näissä hommissa. Tuomari on ihminen, kuten pelaajatkin. Tuomarilla on oikeus myös virheisiin, kuten pelaajillakin. Tuomarin tehtävä on arvioida ja tuomita pelaajien tekemistä, pelaajien tehtävä ei ole arvioida tuomareiden tekemistä. Tuomareiden arviointiin on olemassa ihan oma taho. Ei maalia = ei maalia.
Paikalla ollut
18/11/2015
Maalihan se oli. Katsomosta näki selkeästi. Tuomareilla vaikea paikka
kalloton
18/11/2015
rystynäpy puolesta kentästä sisään, jo tällä perusteella voidaan hyväksyä
JZ
18/11/2015
"Ei ole tuomarin tehtävä analysoida soiko summeri aivan oikeaan aikaan. Jos pallo maalissa ennen ääntä, kuten videossa, niin maali pitää hyväksyä"

Outo näkemys. Mitä sillä äänellä on virkaa jos summeri soi väärään aikaan? Näinhän on joskus kuitenkin käynytkin kun toimitsijat sekoilevat tai hallin äänilaitteisto ei toimi täsmälleen oikein...
JZ:lle
19/11/2015
Kommenttini liittyi tähän " Puhumattakaan siitä, että summeri ei ollenkaan välttämättä parahda aivan auringonvarmasti oikeaan aikaan..."
Tuo on automaatti summeri ja summerin ääni päättää erän. Tuomarit viheltää sen mukaan eivätkä spekuloi soiko summeri oikeaan aikaan.
Nyt tekivät virheen, mutta niitähän tulee kaikille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.