Divarit

Viikon sisään kaksi Hämeenlinnan paikallisvääntöä – luvassa huipputasaisia ja -viihdyttäviä otteluita

27.11.
2015
0 Kommenttia
4
Divarit
Kuva: Mika Virtanen

Kuva: Mika Virtanen

Steelersin ja LaSBin välienselvittelyt ovat olleet aina tasaisia eikä sarjasijoituksia ole mietitty, kun peli on vihelletty käyntiin. Sunnuntaina 29.11. ja torstaina 3.12 pelattavissa derbyissä kentällä nähdään kaksi hyvävireistä ja taitavaa joukkuetta nuorten tähtipelaajiensa kanssa.

Steelersin kausi alkoi yskähdellen. Kauden avausottelusta ja samalla ensimmäisestä Hämeenlinnan derbystä tuli jatkoaikatappio lukemin 4-3. Muutaman heikomman pelin jälkeen peli asettui uomiinsa ja joukkue on pelannut nyt 8 tappiotonta peliä putkeen Divarissa. Sarjataulukosta Teräsmiehet löytyvät 12 pelatun pelin jälkeen sijalta kaksi ja pistesarake näyttää lukemaa 19. Maaleja Steelers on iskenyt keskimäärin 7.33 per peli ja omiin on kolissut keskimäärin 4.67 kertaa ottelussa.

Kolme tehokkainta pelaajaa kuluvalla kaudella ovat olleet Ville Lastikka (15+16=31), Nico Jonaeson (11+12=23) ja Timo Johansson (12+6=18). Seitsemän pelaajaa on rikkonut kymmenen pisteen rajapyykin. Tolppien välissä Juha Jokinen (85,02 %) ja Jaakko Vahtokari (80,18 %) ovat jakaneet torjuntavastuun.

Lammin Salibandyn tilastot muistuttavat hyvin paljon Steelersin vastaavia. Myös 12 ottelua pelannut LaSB on saalistanut myöskin 19 pistettä ja löytyy sarjataulukosta Steelersin perästä sijalta kolme. Maaleja LaSB on iskenyt keskimäärin 6,41 ottelua kohden, päästettyjä maaleja on tullut 4,17 maalin keskiarvolla.

Myös lammilaisten riveistä seitsemän pelaajaa on ylittänyt kymmenen tehopisteen rajapyykin. Pörssin kärjestä löytyy Heikki Hätönen 14+5=19, Tino Nivala 3+16=19 sekä ensimmäisen derbyn ratkaissut Matti Korhonen 13+4=17. Näiden kolmen tehomiehen jälkeen löytyykin sitten neljä Kainulaisten veljessarjan jäsentä: Justus (13+3), Rasmus (6+8), Roope (5+7) ja Juuso (3+7). Maalilla Kaapo Kettunen on pelannut lähes kaikki ottelut torjuntaprosentilla 83,91. Ilari Nykänen on vieraillut tolppien välissä kahdesti prosentilla 80,49.

Kuva: Mika Virtanen

Kuva: Mika Virtanen

Mitä seurata derby-katsomossa?Maailmanmestarien välienselvittely: 
 Viime kevään U19-kisojen pistepörssin kärkipäät miehittäneet kenttäkaverukset Rasmus Kainulainen ja Ville Lastikka lienevät jo suurelle yleisölle tuttuja. Taitureiden lisäksi kentältä löytyy myös kaksi kultajoukkueen puolustajaa: Steelersin Teemu Metsälä ja LaSBin Miikka Pentikäinen.

Joukkueiden taktinen kypsyys:
 Hämeenlinnan välienselvittelyt ovat olleet usein kohtalaisen vähämaalisia vääntöjä, ainoastaan viime vuoden 10-9 päättynyt kauden avausottelu erottuu joukosta. Kyseisessä ottelussa mentiin valmentajien kauhuksi paikoitellen vauhdikkaasti päästä päähän maaleja latoen. Molemmat joukkueet ovat hyvin organisoituja, mutta niistä löytyy myös hyvin paljon maalintekovoimaa sekä –taitoa, joten ainekset maali-ilotteluun ovat olemassa, jos ryhmitykset eivät pysy aivan kasassa.

LaSBin päätypeli ja Steelersin vastahyökkäykset:
 Lammilaiset ovat erittäin hyviä pyörittämään palloa vastustajajoukkueen päädyssä ja rakentamaan sitä kautta paikkoja maalin eteen. Steelersin paikoitellen kokematon puolustus on ison haasteen edessä liukkaiden lammilaisten kanssa. Yksi Steelersin parhaista aseista taas on terävät vastahyökkäykset, joita LaSBin pitää pystyä estämään tarkalla keskialueen pallokontrollilla, sekä terävällä reagoinnilla pallonmenetysten jälkeen.

Potentiaalisia ratkaisijoita on molemmilla pitkä lista, mutta tässä yksi poiminta molemmista joukkueista: LaSB: Heikki Hätönen on kahdesti iskenyt hirmutehot (4+1 ja 1+4) aiemmissa derbyissä. Vahvasti molempiin suuntiin töitä tekevä kokenut keskushyökkääjä voi ratkaista ottelun monipuolisella osaamisellaan, vaikka nimeä ei löytyisikään montaa kertaa pistesarakkeesta. Kokemus on näissä peleissä valttia. Seuraa erityisesti fiksuja pallottomia liikkeitä erinomaista pelikäsitystä.Steelers: Ville Lastikka on näyttänyt, että nuoresta iästä huolimatta isot pelit sopivat miehelle. Jokaisessa pelaamassaan derbyssä vähintään kerran pallon verkkoon iskenyt Lastikka on tälle kaudelle vielä monipuolistanut peliään ja erityisvartioinnissaan tarjoilee muille maalipaikkoja. On Nico Jonaesonin kanssa Steelersin pelin sielu. Kannattaa seurata peliasentoa ja laukaisutekniikkaa.

Hämeenlinnan derby Steelers-LaSB siis kahdesti Elenia Areenalla: Divarin runkosarjaottelu sunnuntaina 29.11. klo 17 ja Teho Sport Suomen Cup puolivälieräottelu torstaina klo 18.30.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.