Divarit

Viikonloppuna 26 salibandyn pääsarjaottelua – seitsemästä tarjoillaan suora lähetys

13.11.
2015
11 Kommenttia
1
Divarit
SB Pro ja Classic kohtaavat lauantaina Yle TV2:n ottelussa klo 15.00 eteenpäin. Ottelun erätauolla julkaistaan Suomen joukkue MM-kotikisoihin. Kuva: Jari Turunen

SB Pro ja Classic kohtaavat lauantaina Yle TV2:n ottelussa klo 15.00 eteenpäin. Ottelun erätauolla julkaistaan Suomen joukkue MM-kotikisoihin. Kuva: Jari Turunen

Salibandyn pääsarjapisteistä mitellään viikonloppuna laajalla rintamalla. Miesten Salibandyliigassa, naisten Salibandyliigassa ja miesten Divarissa pelataan kaikkiaan 26 kamppailua kolmen päivän aikana.

Koovee ja Happee kohtaavat perjantai-illan toisessa miesten Salibandyliigan kamppailussa Tampereella. Joukkueiden kaudet ovat olleet varsin erilaisia. Happee löytyy sarjataulukon kakkossijalta. Koovee on sen sijaan aloittanut varsin nihkeästi ja on sarjataulukossa sijalla 11, joten sarjapisteet tekisivät sille hyvää. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä ISTV:n kautta.

Lauantain mielenkiinto kääntyy miesten Divariin ja erityisesti SB Vaasan edesottamuksiin. Sarjan ennakkosuosikkeihin kuulunut ryhmä on taapertanut todella syvissä vesissä koko alkukauden, eikä ole vielä voittanut otteluakaan. Sarjajumbo kohtaa lauantaina KeLy:n kotonaan ja vaasalaisilla on pakkovoiton paikka. SB Vaasan viikonlopun toinen kotiottelu on sunnuntaina ja silloin vastassa on Welhot.

Lauantaina pelataan huippuottelu naisten Salibandyliigassa, kun SB-Pro ja Classic taistelevat sarjapisteistä. SB-Pro on tällä hetkellä sarjataulukon toisena ja Classic neljäntenä (joukkue on pelannut kaksi peliä vähemmän kuin kärkijoukkue NST). YLE TV2 näyttää ottelun klo 15.00 eteenpäin ja erätauolla julkistetaan myös Suomen kisajoukkue MM-kotikisoihin.

Perjantai 13.11.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Koovee-Happee Spiral-halli 1 ISTV
18:30 Indians-Nokian KrP Otahalli 1 VeikkausTV

Naisten Salibandyliiga
18:30 Classic-Erä III Tampere Areena 1

Miesten Divari
18:30 PirPi-Karhut Pirkkalan vapaa-aikakeskus 1

Lauantai 14.11.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SPV-M-Team Seinäjoen Urheilutalo 1
18:00 Classic-OLS Tampere Areena 1
18:30 Happee-Erä Jyväskylän monitoimitalo 1

Naisten Salibandyliiga
15:00 SB-Pro-Classic Tikkurilan UT 1 Yle TV2
15:45 M-Team-Happee Ruskeasuo 4
17:30 TPS-O2-Jyväskylä Leaf-Areena 1
17:45 Koovee-NST Spiral-halli 1
18:30 PSS-JoKa Porvoo SBH 1

Miesten Divari
16:00 Josba-Steelers Joensuu Areena 1
16:00 SB Vaasa-KeLy Botniahalli Mustasaari 1
17:00 Loviisan Tor-LNM Loviisan LH 1
18:00 SBS Wirmo-Blue Fox HaNi-halli 1
18:00 ÅIF-Erä Akatemia Sipoo Areena 1

Sunnuntai 15.11.

Miesten Salibandyliiga
16:00 Viikingit-TPS Pasilan UH 1 ISTV
17:00 Oilers-SalBa Tapiolan UH 1 Fanseat/Elisa
18:30 OLS-SPV Kastelli 1 Fanseat/Elisa

Miesten Divari
15:00 PirPi-LNM Pirkkalan vapaa-aikakeskus 1
16:00 SB Vaasa-SB Welhot Botniahalli Mustasaari 1
17:00 Karhut-Josba Porin UT 1
17:00 LaSB-SBS Wirmo Lammin liikuntakeskus 1
17:00 Loviisan Tor-Blue Fox Loviisan LH 1
18:00 ÅIF-KeLy Sipoo Areena 1

Linkit:
VeikkausTV-ennakko: Onko Indiansista jatkamaan Nokian KrP:n tappioputkea?
Naisten kotikisajoukkue julkistetaan lauantaina – tässä ovat Pääkallo.fi:n valinnat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Ehdotus
13/11/2015
Liitto voisi nyt pohtia onko järkevää että samana viikonloppuna pelataan näin monta peliä? Millään ei yleisö ehdi jokaiseen! Ilmainen ehdotus: max 8 peliä pääsarjoja per viikonloppu! Ja ei tarttisi ihmetellä miksi yleisöä ei ole.
46
13/11/2015
Tavallaan otteluohjelma on ihan surkea, kun 26 otteluun mahtuu ainakin muutama tuplaviikonloppu joukkueille ja sitten välillä on jotain kuukauden taukojakin ollut. Ei mitään järkeä.
Haluaisin katsoa kotona
13/11/2015
Olisi myös mukavaa jos kaikki matsit saataisiin samalle palvelulle! Fanit kiittäisivät, kun ei tarvitse maksaa monesta eri palvelusta.
Arto Kilponen
14/11/2015
Olen täysin samaa mieltä tuosta otteluohjelman kritiikistä. Noin esimerkiksi Oilersilla oli noin kahden viikon tauko, peräkkäisinä päivinä pelit, noin kahden viikon tauko, peräkkäisinä päivinä pelit, pari peliä hyvällä tahdilla, noin kolmen viikon tauko, pari peliä yhdellä välipäivällä, noin kolmen viikon tauko...

Jos sarjassa on pakko olla vain 26 peliä, niin eikö voitaisi tiivistää vaikka kuukausi alusta ja lopusta?
Stadi
14/11/2015
Tällä otteluohjelmalla ei voi jatkaa tulevina vuosina salibanyliigassa.
Joudutaan lisäämään ottelumääriä jos halutaan nostaa salibandyn tasoa ja lajin näkyvyyttä Suomessa. Samalla valitettavasti joukkueiden määrää liigassa joudutaan supistamaan. Ratkaisuna tämä on kipeä häntäpään joukkueille mutta vastaavasti divarinkin taso nousee ja liigaan pyrkimisestä tulee haasteellisempaa.
Jos MM-kisat saadaan esimerkiksi alkusyksynä niin sarja voidaan pelata ilman pitkää taukoa joka toinen vuosi. Voisihan MM- kisat pelata joka vuosi kuten jääkiekossa?
Nyt liigan kehitys polkee sarjaohjelman osalta osittain paikallaan.
Onneksi kuitenkin on uudistettu kevään loppupelejä joissa jännitettävää ritttää kaikille, superfinaali on loistava uudistus jossa saadaan salibandylle varmasti näkyyvyyttä ja huippu olosuhteet myös meille katsojille.
Arto Kilponen
14/11/2015
Ei haittaisi yhtään vaikka sarjaa supistaisi. Tasoerot ovat aivan liian selviä tällä hetkellä. Top-6 joukkueet ovat ennen lauantain pelejä 29-1-2 bottom-8 joukkueita vastaan ja kotona 15-0-0. Lisäksi voisin lyödä vetoa, että SPV voittaa tänään M-Teamin ja Classic OLS:n kotonaan, joten tilastot tullee entistä rumemmiksi.

Joku 10 joukkuetta olisi ihan ok määrä miesten liigaan. Siitä sitten vaikka nelinkertaiset sarjat ja kaikki playoff-sarjat paras-7 järjestelmällä ja vaikkapa kaksinkertainen neljän joukkueen karsintasarja.

Näistä tämän hetken tauoista en edes käsitä, miksi 3.12. - 12.12. välillä ei pelata ainuttakaan ottelua. Lisäksi joulutauoksi riittäisi aivan hyvin joku viikko niin, että kukin joukkue pelaisi ainakin kerran - vaikka täyden kierroksen tai jopa kaksi - joulun välipäivinä esim. 27.12. ja 30.12.
Arto Kilponen
14/11/2015
Onneksi en käynyt lyömässä vetoa...
Bambou
14/11/2015
3.12. - 12.12. ei pelata varmaankaan sen takia että silloin on naisten mm-kisat.
pertti k
15/11/2015
ja silloin ei voida pelata miesten sarjaotteluita siksi että...?
Fani, Loviisa
15/11/2015
Eikö ne joukkueiden managerit sovi että minä päivinä on pelit? (liiton antamassa kehyksessä). Eli jos Oilersin pelit aiheuttaa vatsanpuruja kysyisin ensin Oilersin managerilta että miksi ohjelma on laadittu näin.
PS: voi olla että olen väärässä!
Arto Kilponen
15/11/2015
Kyllä siihen tarvitaan vähintään neljän osapuolen suostumus, että peli X pelataan paikassa Y aikana Z. Eli kotijoukkue, vierasjoukkue, liitto ja peliareena "yhdessä" päättävät tuon. Eivät tasa-arvoisesti, mutta silti kaikkien neljän on oltava asian kanssa ok ennenkuin se saadaan varmistettua.

Eikä sillä, vaikka Oilersin pelit olisivat jaettu mielestäni paremmin, niin kalenteri olisi silti lähes tyhjä.

Ja Pertin kanssa samaa mieltä - en minä ymmärrä miksi naisten kisat estää miesten pelejä. Joo, on ehkä joku sama areenakin käytössä, mutta areenoiden kotijoukkueet voisivat ihan hyvin pelata silloin vieraspelejä. Ymmärrän, että Suomen pelien tai finaalin aikaan ei pelata miestenkään pelejä yleisön vuoksi, mutta ei se nyt kovin paljoa kalenterista silti estä. Ei ainakaan kymmentä kokonaista päivää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.