Maajoukkueet

Ensimmäisen MM-maalinsa iskenyt suomalaispakki: ”Vastustajan maalivahti oli sairaan hyvä”

07.12.
2015
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Puola-ottelu oli Sanni Niemiselle ensimmäinen MM-ottelu, jonka hän aloitti kolmessa pelaavassa ketjussa. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Puola-ottelu oli Sanni Niemiselle ensimmäinen MM-ottelu, jonka hän aloitti kolmessa pelaavassa ketjussa. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Suomen naiset voittivat tänään Puolan lukemin 5-2. Yksi ottelun onnistujista oli avausmaalin iskenyt Sanni Nieminen.

Nieminen on MM-kisojen ensikertalainen ja hän pelasi tänään ensimmäisen täyden pelinsä MM-kisoissa. Kisat avanneessa Norja-kamppailussa hän pelasi viimeisen erän. Tässä ottelussa syntyi myös puolustajan kisahistorian avausmaali ja tehopiste.

– Eka maali MM-kisoissa. Hyvältähän se maistui. Ei sillä väliä ole kuka ne tekee, mutta turha sitä kieltää on, etteikö hyvältä olisi tuntunut, Nieminen hymyili Pääkallo.fi:lle pelin jälkeen.

Suomen pallollinen peli oli tänään hieman hermostuneen oloista ja helppoja virheitä tuli paljon. Näin ollen myös murtautuminen Puolan tiiviin puolustuksen sisälle parhaille vetosektoreille ei ollut helppoa. Etenkin ensimmäinen erä oli jälleen hankala.

– Ei lähtenyt tänään siten, miten olisi pitänyt, enkä oikein tiedä syytä siihen. Valmistauduttiin tosi hyvin, eikä tosiaankaan ollut siitä kiinni. Ja olimmehan me pallossa koko ajan. Pitää antaa tunnustusta myös Puolan puolelle, sillä vastustajan maalivahti oli tänään sairaan hyvä, Nieminen arvioi illan peliä pressikäytävällä.

Henkilökohtaisesti Nieminen pääsi nauttimaan ensimmäistä kertaa pelaavassa kokoonpanossa aloittamisesta.

– Pitäähän penkilläkin olla aina valmiina, mutta toki se on aina erilaista valmistautua, kun tietää, että saa alusta asti olla pelillä, Nieminen kertoi, kiitti ja siirtyi joukkueen kanssa yhdessä loppuverryttelyihin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.