Liigat

Entisestä Suomen maajoukkueikonista sveitsiläisseuran uusi päävalmentaja – ”Hän on kuin luojan lahja meille”

16.12.
2015
0 Kommenttia
3
Liigat
Esa Jussila on Alligator Malansin uusi luotsi. Arkistokuva: Timo Mäkynen.

Esa Jussila on Alligator Malansin uusi luotsi. Arkistokuva: Timo Mäkynen.

Sveitsin salibandyliiga NLA:n Alligator Malans kiinnitti päävalmentajakseen mielenkiintoisen suomalaisnimen, kun Esa Jussila jatkaa tammikuusta lähtien Daniel Hahnen syksyllä aloittamaa urakkaa sveitsiläisseurassa.

Vasta NLA:n seitsemännellä sijalla majailevan Malansin luotsina toiminut Daniel Hahne sai lähteä jokunen viikko takaperin ja seura löysi nopeasti pitkäaikaisen ratkaisun valmentajapulmaansa.

Jussila pelasi pelaajaurallaan Alligator Malansissa, jossa voitti muun muassa Sveitsin mestaruuden. Myöhemmin sama toistui Wiler-Ersigenissä. Nyt Jussila palaa Malansiin valmentajana ja kyseessä on miehen ensimmäinen päävalmentajan pesti. Jussila on Malansin penkin takana ensi kertaa 2.1.2016, kun joukkue kohtaa Könizin.

Jussilan sopimus ulottuu kauden 2017-18 loppuun ja etenkin hänen kielitaitoaan korostetaan todella tärkeäksi aspektiksi. Seura on todella tyytyväinen tehtyyn päätökseen.

– Esa Jussila on kuin luojan lahja meille ja halusimme tehdä hänen kanssaan pitkäaikaisen sopimuksen, Malansin urheilujohtaja Thomas Hitz totesi Unihockey.ch:n jutussa.

Valmentajana Jussila on toiminut Sveitsin maajoukkueen kakkosvalmentajana viime MM-projektista lähtien. Vaikka Petteri Nykky sai viime kisojen jälkeen lähteä, haluttiin Jussila edelleen maajoukkueen valmennustiimiin mukaan.

Jussila on suomalaisia salibandyikoneita ja hän on pelaajana tehnyt mittavan uran Sveitsin lisäksi myös maajoukkueessa, sekä Salibandyliigassa. Salibandyliigassa mies pelasi kausien 1996-97, 1999-2004 ja 2007-09 aikana Josbassa sekä Oilersissa yhteensä lähes 200 runkosarjan ottelua . Maajoukkueessa puolestaan kertyi pelejä 139 kappaletta ja tehopisteitä 55+72=127. Jussilan palkintokaapista löytyvät myös MM-kultamitalit vuosilta 2008 ja 2010.

Unihockey.ch:n uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.