Miehet

Kurinpitäjältä päätös – pörssikärjen poikittainen maila ei aiheuta lisäsanktioita

06.12.
2015
20 Kommenttia
1
Miehet
Peter Kotilainen ei saanut lisärangaistuksia Classic-ottelun poikittaisesta mailasta.

Peter Kotilainen ei saanut lisärangaistuksia Classic-ottelun poikittaisesta mailasta.

Peter Kotilainen sai viime viikonloppuna Classicia vastaan punaisen kortin poikittaisesta mailasta. Liigan kurinpidon päätöksen mukaan Kotilainen tai Happee ei saa tilanteesta lisäsanktioita ja Kotilaisella on kärsittävänä ainoastaan PR3:n mukainen yhden ottelun pelikielto.

Kurinpito perusteli päätöstään seuraavanlaisesti:

”Koska Kotilainen on myöntänyt rikkeen ja se näkyy selvästi videotallenteessa, tapauksessa ei ole tarvetta käsitellä teon tahallisuutta vaan pelkästään vaarallisuutta. Pelisääntöjen 617§ 4) kohdassa sanotaan, että pelaaja syyllistyy väkivaltaiseen käytökseen, kun hän tahallaan vaikuttaa henkilön fyysiseen koskemattomuuteen aiheuttamatta loukkaantumista.

Kotilainen syyllistyy väkivaltaiseen käytökseen lyömällä Ruokostenpohjaa poikittaisella mailalla. Maila osuu Ruokostenpohjaa vasemman käden olkavarteen, mistä se liukuu ylöspäin osuen päähän. Päähän osuu Kotilaisen
mailasta kiinni pitävä vasen käsi. Ruokostenpohja loukkaantuu lievästi, mutta kykenee jatkamaan peliä. Teon moitittavuutta lisää se, että rike tapahtuu pelitilanteen ulkopuolella ja Ruokostenpohjalla ei ole mahdollisuutta reagoida kontaktiin. Moitittavuutta lieventää se, että lyönti kohdistuu ensisijaisesti olkavarteen. Kotilaisen teko näyttää olevan äkkipikaistuksissaan tehty vailla vahingoittamistarkoitusta. Kotilaisen tulee kuitenkin ymmärtää, että ylävartaloon kohdistuvat mailanlyönnit ovat aina vaarallisia ja saattavat aiheuttaa loukkaantumisen. Kotilainen on syyllistynyt väkivaltaiseen käytökseen ja hänen toimintansa on piittaamatonta toisen pelaajan fyysistä pelaamista ja terveyttä kohtaan. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan ratkaisuun.”

Kotilainen oli jo kolmatta kertaa tällä kaudella kurinpitäjän käsiteltävänä. Toistaiseksi Salibandyliigan pistepörssin kärkinimi on välttynyt lisärangaistuksilta.

Linkit:
Päätös kokonaisuudessaan
KSML: Pörssikärki Peter Kotilainen katuu hölmöilyään kärkiottelussa – ”On tässä pitänyt miettiä asiaa”
Salibandyliigan pistekärki löi poikittaisella mailalla vastustajaa – sai jo kauden toisen punaisen korttinsa kärkikamppailussa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tieto
06/12/2015
Aijaa myöntämällä selviää ilman rangaistusta? Ok, hyvä linjanveto jatkoa ajatellen.
6.12
06/12/2015
Ei yllätä kun seura Happee.....säälittävä päätös.
Timppa
06/12/2015
Päätöksillä ei minkäänlaista linjaa keskenään. Naurettavaa toimintaa...Huhhuh! Nyt kurinpitäjä vaihtoon ja HETI
savo
06/12/2015
Kelatkaapa mitä savolainen olis tosta saanu.. Tosin se ei kyl myönnä virheitään...
Olaus Petri
06/12/2015
Lyönti ilman vahingoittamistarkoitusta? Oliko se läpsy? Äkkipikaistuksissa tehty - ei vahingoittamistarkoitusta? Nyt tuli kurinpitohistorian huonoimmat perustelut.

Tahallisuus ulottuu myös päähän osumiseen, vaikka aluksi yrittäisi lyödä olkapäähän.

Äkkipikaistuksissa tehty ei pitäisi olla vähentämisperuste, kaikki pelitilanteen jälkeiset iskut annetaan "pikaistuksissa".

Vaaralliseksi menee.
andi
06/12/2015
Tällä tempulla varma valinta kuukauden pelleksi. Kurinpitäjä vol vaikka siirtyä kukkahattu tätien joukkoon.
djdjdj
06/12/2015
Naurettava tuomio.
ööö
06/12/2015
Senkö takia Savolle annettiin pelikieltoa, valitusta käsitellään, Oilers pelissä koska sitä ei rikettä ei voitu varmuudella todeta videolta? Vaikka tuomaritkaan eivät nähneet mitään rikettä?
JZ
06/12/2015
Termien käytössä ois toki suotavaa olla näissä aika johdonmukainen. Aika harvaa punaiseen johtanutta kolhua nyt voi pitää mitenkään suunniteltuna tai harkittuna, joten eiköhän loppujenlopuksi suunnilleen kaikki pelitilannerikkeet oo "pikaistuksissa" tehtyjä.
IHMETTELJIÄ
06/12/2015
Tämä tuomio antaa kyllä syyn ihmetellä tätä kurinpitäjän touhua. Tai tarkemmin sanottuna kurinpitäjän päätöksien johdonmukaisuuden puutetta. Valitettavasti tästä päätöksestä jää myös semmoinen paha maku suuhun, että nimi joka pelipaidan selässä lukee vaikuttaa päätökseen.
IHMETTELJIÄ
06/12/2015
Pari kysymystä vielä muille kommentoijille ja miksei toimituksellekin. Jos kyseisen rikkeen tekisi kuka tahansa muu, olisiko kurinpitäjän päätös ollut sama? Entä jos kyseisen poikittaisen mailan olisi tarjoillut muuan herra Savolainen, montakohan peliä olisi tullut huilia ja kuinka pahasti mies olisi tuomittu lehdistön toimesta?
Nyt meni täysin pelleilyksi
06/12/2015
Savolainen nyt on päässyt yleensä liian pienillä rangaistuksilla.

Sitten tähän päätökseen jos pelitilanteen ulkopuolella lyödään äkkipikaistuksissaan toista poikittaisella niin, että osutaan päähän ja lisäksi myönnetään teon tahallisuus on se melko erikoista, että sitä katsotaan lieventävänä asianhaarana eikä mitään lisärangaistuksia tule. Vahingoista ja epäselvisti tapauksista saa enemmän. Ikäänkuin Kotilainen olisi toiminut täyttä ymmärrystä vailla ja täten ei normaali rangaistus asteikko ole käytössä? Eikä varmaan ohjata hoitoonkaan. :)
Päätöskestisyystä
06/12/2015
No tässä vähän kesti kun piti eka kysyä happeelta että sopiiko tämmönen penalti. Ei sopinut kuin minimit niin kesti vähän, sori
tehtävä Pääkallolle
06/12/2015
Kysykää nyt ihmeessä Pullkisen mielipidettä tästä päätöksestä. Minua ainakin kiinnostaisi Sepon mielipide sekä valmentajana että kasvatustieteen osaajana? Painetaanko väkivallanteot villasella?
06/12/2015
eikai silla ole merkitystä, myöntääkö vai ei, jos on aikaisempaa kurinpitohistoriaa, pitäis se kakussa myös näkyä
Johan
06/12/2015
Johdonmukaisen epäjohdonmukaisia kommentteja. Kaikki jatkoon! Ehkä tässä on jengillä unohtunut, että tuosta tuli pr3. Eli ihan kunnon rangaistus. Kukaan ei loukkaantunut, ei ajettu polviin eikä moukaroitu päätä. Jos tästä pitää antaa enemmän kuin pr 3 niin eikös noiden sääntöjen sanamuodot laahaa sitten pahasti perässä ??
Jaski
06/12/2015
En sulata Kotilaisen tekoa mutta videolta tilanteen nähneenä näyttää tuo poikittainenmaila enemmän työntämiseltä joka sitten nousee olkavarresta päähän eikä niinkään poikkarilla lyönniltä.

Myöskään myöntäminen ei ole tässä kait lieventävä asia vaan kurinpitäjä toteaa että tapahtumassa riittää vaarallisuuden käsittely.

Toisekseen Savon kuuluisikin saada isompi rangaistus koska edelliset useat isommat rikkeet (pelirangaistukset) vaikuttaa aina uusiin päätöksiin.

Silti isompikaan rangaistus ei olisi ollut mielestäni vääryys.
ööö
06/12/2015
Johan, Savolle tuomittiin yhden pelin kielto vaikka ei saanut edes jäähyä. Ei osunut päähän. Ja päähän osuvat pitäisi karsia kovalla kädellä.
Turre
07/12/2015
3 kerta... Voi jeesus mitä pelleilyä. Kuka tämä kurinpitäjä on? Onko 3 kertaa vahingossa tehnyt väärin. Vittu mitä paskaa, jokaisesta noista kuuluu antaa useampi peli pelikieltoa ja jatkuvasta kooo kausi vaan poikki
Timppa
08/12/2015
Päätöksen takana on Jussi Wahe. Ihme pelleilyä. Nyt täytyisi liittohallituksen ottaa ohjat käsiin tai menee uskottavuus myös heihin! Vai ollaanko vaan hiljaa ja toivotaan että asiat unohtuu???????

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.