Maajoukkueet

Kuusi tehopistettä mättänyt Suomen ykkössentteri: ”Aika helppoa oli tänään”

09.12.
2015
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Ella Alangon kelpasi hymyillä kentällä. Suomen ykkössentteri nakutteli hurjat tehot Saksan verkkoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Ella Alangon kelpasi hymyillä kentällä. Suomen ykkössentteri nakutteli hurjat tehot Saksan verkkoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomi oli tyly vastus Saksalle tänään naisten MM-kisojen puolivälierissä. Toisessa pelissä totaalisesti revenneen pelin loppulukemat kirjattiin lopulta 16-0 Suomen hyväksi. Pääkallo.fi jututti pelin jälkeen Suomen ykköskentän Ella Alankoa.

Alanko otti voiton suhteellisen rauhallisin mielin ja totesi Suomen olleen tänään täysin eri tasolla vastustajaansa nähden.

– Aika helppoa oli tänään. Vastustaja ei tänään pystynyt haastamaan meitä yhtään. Ei sooloiltu, vaan laitettiin palloa liikkeelle. Siten viisikot toimivat ja tässä oli lopputulos, Alanko kertoi Pääkallo.fi:lle ottelun jälkimainingeissa.

Suomen valmennus oli korostanut pelaajille nimenomaan ensimmäisen erän tärkeyttä.

– Puhuttiin siitä, että laitetaan peliin heti hurjasti liikettä ja avataan päädyn kautta peliä. Sitä kautta saimmekin Saksan pakan alas ja hyviä maalintekopaikkoja, Alanko kuvaili ottelua.

Alanko itse tehtaili tänään tehot 2+4, mikä on loistosuoritus siitä huolimatta, että vastustaja oli tänään pari askelta jäljessä. Hänen johtamansa ykköskenttä oli muutenkin tulessa, sillä Nina Rantalalle merkittiin tehot 2+3 ja sisko Eliisa Alangolle 3+0.

– Ai jaa, kuusi pistettä, no kyllähän se hyvältä kuulostaa! Välillä meidän kentän peli rullaa ja välillä ei. Tänään rullasi aika hyvin, Alanko naurahti.

Perjantain välieräkamppailussa vastaan asettuu Tshekki. Sitä lähdetään avaamaan huomenaamulla palaverien kautta.

– Saa alkaa heti keskittymään Tshekki-peliin. Pitää valmistautua hyvin ja keksiä keinot, miten se peli voitetaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.