Liigat

Lappeenrantalaispelaajalle jälkiseuraamuksia taklauksesta – kahden ottelun lisäpelikielto

04.12.
2015
4 Kommenttia
1
Liigat
Jouko Sumen hölmöili itsensä suihkuun 27.11. pelatussa NST-Indians ottelussa taklattuaan Valtteri Kainulaista päähän. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Jouko Sumen hölmöili itsensä suihkuun 27.11. pelatussa NST-Indians ottelussa taklattuaan Valtteri Kainulaista päähän. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt NST:n Jouko Suménin pelirangaistuksesta seuranneen yhden ottelun pelikiellon lisäksi kahden ottelun pelikieltoon.

Suménille tuomittiin peliragaistus (PR3) vierasjoukkueen Valtteri Kainulaisen päähän kohdistuneesta kontaktista Salibandyliigan ottelussa NST – Indians 27.11.

– Kainulainen potkaisee ilmasta alas tulevan pallon maalinsa edestä kohti laitaa. Välittömästi potkun jälkeen Kainulaisen selän takaa oikealta tulee NST:n Jouko Sumén, jonka vasen olkapää osuu Kainulaisen pään oikealle puolelle. Osuman seurauksena Kainulainen kaatuu lattialle ja hän loukkaantuu lievästi, kuvailee kurinpitäjä tilannetta.

– Videotallenteesta näkee, että Suménin toiminta on tarkoituksellista. Hänellä on mahdollisuus toimia toisin. Ympärillä ei ole pelaajia, jotka rajoittavat Suménin liikesuuntia. Suménilla on esteetön mahdollisuus havaita, että Kainulainen onnistuu pallon potkaisemisessa kohti laitaa. Kainulaisen peliasento on sellainen, että Suménin pitää ymmärtää, että Kainulainen ei havaitse häntä. Näistä elementeistä huolimatta Sumén jatkaa juoksuaan kohti Kainulaista. Juuri ennen osumaa Sumén vielä kohottaa vasenta olkapäätään ja työntää ylävartaloaan kohti Kainulaista. Olkapää osuu Kainulaista suoraan päähän, kurinpitäjä perustelee.

– Suménin teko on tahallinen. Sumén osoittaa merkittävää piittaamattomuutta vastapelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. Teon moitittavuutta lisää kontakti pallottomaan pelaajaan, liikelinjauksen leikkaavuus, vastapelaajan mahdollisuus välttää kontakti ja ennen kaikkea kontakti suoraan päähän.

Jouko Sumén kärsi pelirangaistuksesta seuranneen automaattisen yhden ottelun pelikiellon 29.11. ottelussa TPS-NST. Kurinpitäjän määräämän kahden ottelun lisäpelikiellon Sumén suorittaa otteluissa 19.12. NST-OLS ja 3.1. Happee-NST.

Teksti: Salibandyliitto

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Maalikooste (tilanne videolla ajassa 0:52)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hasse
04/12/2015
Onhan tuo PR3 selkeästi, mutta kaksi peliä lisää? Jos olisi ollut isomman jengin pelaaja, niin ei varmasti olisi tullut lisää kakkua.
Olganova
04/12/2015
Niin jokainen voi miettiä kun nokian, nst, salban, m-teamin, tps pelaaja tekee näin niin helppo lätkästä lisää sanktiota. Miettikää SPV, classic, erä, ssv happeen pelaajalle näin sattuis, niin ei peliäkään lisää! Niin päätöntä tuo liigan nöyristely noille jengeille!
Paitsi
04/12/2015
Paitsi jos kyseessä on Savolainen, Kiviranta tai Kotilainen :)
ööö
04/12/2015
Mitähän mahtaa tarkoittaa toi kolmonen PRn perässä. Ei ainakaan yhtä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.