Lopputulos hyvä, mutta paljon jäi parannettavaa – Suomen kokenut maaliruisku: ”Voimasanoja käytettiin”

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Suomi pelaa lauantaina naisten MM-kisojen finaalissa. Perjantain välierässä Suomi kaatoi varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen Tshekin lukemin 4–3.

Suomi oli välierässä vaikeuksissa sumputtavan Tshekin kanssa. Monin paikoin suomalaisten otteet olivat arkoja – jopa jännittyneitä. Tshekin viisikkoa ei uskallettu haastaa. Ja kun ajoittain haastoja löytyi, niin alkoi heti tapahtua. Voittomaali syntyi vain kolme sekuntia ennen päätössummeria onnekkaan päätylautapompun ansiosta.

– Vaikea peli, tiivisti Suomen ykkösketjun kokenut maalintekijä Eliisa Alanko Pääkallo.fi:lle.

Hakametsässä oli yli 4500 katsojaa ja kovat panokset MM-välierässä. Pressiparvelle näytti, että jännititte.
– Ei tullut kentällä fiilistä, että olisi jännittänyt. Ei vaan saatu hyvää tunnetta peliin, Alanko vastasi ja jatkoi:

– Tiesimme Tshekin sumpusta. He ovat pelanneet jo pitkään samalla tavalla, mutta meillä on ollut aina ongelmia sen kanssa. Ja sitten jossain vaiheessa meiltä loppui vähän maltti.

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Viimeiseen erään lähdettiin yllättäen Tshekin 2–1-johdossa. Pukukopissa korostettiin omaa peliä ja malttia, mutta myös ääntä korotettiin.

– Kopissa käytettiin voimasanoja. Puhuttiin, että pitäisi herätä.

Huomiselle pitää parantaa paljon, muuten voi tulla vaikea peli.
– Voi tulla joo. Ei pelattu tänään omalla tasolla.

Miten peli vapautuu huomiselle?
– Pitää oppia nauttimaan tästä. Moni ei meistä kuitenkaan ole koskaan pelannut tällaisessa paikassa ja tällaisen yleisön edessä.

Viime kädessä vain lopputulos merkkaa. Unelma kotikisojen MM-kullasta elää edelleen. Ja nauttimalla kulta on otettavissa. Yleisöä on Hakametsässä varmasti vielä perjantaita enemmän.

One comment