Maajoukkueet

MM-finaalin ratkaisija: ”0-7-tappio herätti”

13.12.
2015
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Ruotsin juhlat alkoivat, kun Amanda Johansson Delgado siirti pallon rystyltä verkkoon. Kuva: IFF

Ruotsin juhlat alkoivat, kun Amanda Johansson Delgado siirti pallon rystyltä verkkoon. Kuva: IFF

Naisten salibandyn MM-kullan lauantaina Tampereella Ruotsille ratkaissut Amanda Johansson Delgado kertoi Pääkallo.fi:lle, että kahden vuoden MM-periodissa erityisen hyvää Ruotsin kisavalmistautumiselle teki syyskuun 0-7-tappio Suomelle.

Tshekin MM-finaalin 2013 jälkeen Suomi voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen 7-4. Ruotsi voitti seuraavista seitsemästä koitoksesta kaikki muut kuusi ottelua, paitsi Suomen 7-0 ilotulituksen syyskuussa Vantaalla.

– Se tappio teki erittäin hyvää meille. Se herätti. Olimme voittaneet melkein kaikki ottelut ennen sitä, Johansson Delgado kertoi MM-finaalin jälkeen.

– Suomella oli täällä fantastinen joukkue: My Kippilä, Veera Kauppi ja muut. Aivan loistavia pelaajia, Johansson Delgado kehui etenkin Suomen nuorta kaartia.

Ruotsalaishyökkääjä puhui finaalin ratkettua kentällä pitkään puhelimeensa ja häntä saatiin odotella pitkään ruotsalaisten pukukoppiin. Älypuhelimen naputtelu jatkui myös pukukopissa muiden pelaajien juhliessa ja laulaessa vieressä.

Ruotsalaissankarin kännykän ruudulle satoi lukuisia onnitteluviestejä, mutta hän ehti kuitenkin samalla kertaamaan rystyltä kämmenelle ja uudelleen rystylle siirtämäänsä ratkaisevaa rangaistuslaukausta.

– Tiesin etukäteen mitä teen. En ollut tehnyt Mäkelälle sitä aiemmin. Lähdin rauhassa liikkeelle… ja hitto, tein vain maalin.

Suomi oli ainoa joka pystyi kunnolla haastamaan Ruotsin. MM-finaali eteni tasatilanteessa 4-4 jatkoajan jälkeen aina rangaistuslaukauksille asti. Neljänneksi sijoittuneen Tshekin Ruotsi jyräsi alkusarjassa peräti 17-2.

Vasta 20-vuotias Johansson Delgado tulee olemaan Suomen harmina todennäköisesti vielä monta vuotta.

– Meillä oli aivan uskomaton joukkue. Taistelimme ja ansaitsimme mestaruuden.

Lue myös:
Suomen unelma MM-kullasta mureni finaalitrillerissä – Ruotsi hiljensi täyden Hakametsän
Raju tuomio MM-finaalissa – Suomen rankkari hylättiin: ”Samanlainen veivini on hyväksytty aiemmin”
Video: Rankkari hylättiin – oliko tämä MM-finaalin tuomio oikeusmurha?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.