Maajoukkueet

MM-puolivälierissä tyly selkäsauna – Suomi rökitti Saksan 16-0

09.12.
2015
25 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Suomen ykkösvitja oli täysin pitelemätön Saksaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Suomen ykkösvitja oli täysin pitelemätön Saksaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Suomi ja Saksa kohtasivat naisten salibandyn MM-kisojen puolivälierissä keskiviikkona. Emäntämaa ei jättänyt vastustajalle minkäänlaisia mahdollisuuksia ja nuiji saksalaiset loppuluvuin 16-0.

Ottelu oli alusta asti Suomen hyppysissä ja ensimmäinen erä meni Suomelle lukemin 4-0. Toisessa erässä Suomi laittoi jalalla koreasti ja iski kymmenen maalia saksalaisten verkkoon. Viimeinen erä oli kaikkein maltillisin maalien suhteen. Suomi osui kuitenkin vielä kahdesti saksalaisten rysään.

Suomalaisten pistehirmu oli 2+4 taiteillut Ella Alanko. Nina Rantala komppasi tehoin 2+3. Eliisa Alanko ja Veera Kauppi iskivät molemmat kolme maalia. Alanko ohitti ottelussa Katriina Saarisen naisten maajoukkueen kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä. Alangolla on nyt kasassa 58 maajoukkuemaalia.

Karoliina Kujala ja Alisa Pöllänen tehtailivat pisteet 2+1. Kuvaavin tilastomerkintä lienee kuitenkin se, että Suomen maalia vartioineelle Laura Loisalle kertyi ottelussa ainoastaan kaksi torjuntaa.

Ottelun yleisömäärä oli kaikkiaan 2312.

Suomi jatkaa MM-turnausta perjantaina MM-kisojen välierissä, jossa vastaan astelee Tshekki. Välierä alkaa klo 17.45.

Ottelutilastot

Linkit:
Pääkallotodistus: Suomen ykköshyökkäysvitja liekehti Saksaa vastaan
Kuusi tehopistettä mättänyt Suomen ykkössentteri: ”Aika helppoa oli tänään”
Suomen päävalmentaja luottopuolustajan vammasta: ”Reidessä on pieni verenpurkauma”
Video: Kauniita sommitelmia ja näyttäviä osumia – näin Suomi kuritti Saksaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Pihapelikisat
09/12/2015
Tällaiset loppulukemat vain alleviivaavat sitä faktaa, että kyse ei ole missään nimessä maailmanlaajuisesta lajista, joten on aivan älytöntä puhua MAAILMANMESTARUUSkisoista.
ämäm
09/12/2015
Hienot kisat. Kaksi parasta maata tarpovat finaaliin, missä maailman paras maa lyttää Suomen.
Katsoja
09/12/2015
Loistava joukkue Suomella ja kauniita maaleja oli ilo katsella., hyvä Suomi!
Monet mollaa lopputulosta jotka eivät ole kiinnostuneita aidosti koko pelistä ja luultavasti harmitelevat oman lajinsa heikkoutta Suomessa.
Jalkapallon MM kisojen välierässä 2014 Saksa voitti Brasilian 7-0 ja tuskin kukaan salibandyn kannattajista kyseenalaisti kisojen arvoa?
Junnu#8
09/12/2015
Sama kaava tosiaan kuin Miesten vastaavissa. Ruotsi ja Suomi on vastakkain. Ja Ruotsi voittaa!!!
Haukotus
09/12/2015
Yleisö haukottelee, puolivälierä 16-0 kun höntsyjoukkue ja kohtaa toisen varsinaisista taso joukkueista ja sitten puhutaan että pelaajat ovat liekeissä, huh huh.....
haukotukselle
09/12/2015
Aivan ja puhutaan että tällä tasolla ei ole yhtään helppoa peliä, faktaa on että kaikki muut ovat helppoja paitsi finaali
Kahden joukkueen MM
09/12/2015
KATSOJAlle, muistatko millainen skandaali tuo fudiksen MM-tulos oli? Se oli siksi sitä, että kukaan ei etukäteen uskonut, että tasoero voisi maailman seuratuimmassa lajissa tuollainen MM-kisoissa. Ei kukaan. Siksi se oli skandaali ja kohu. Ei meillä, meillä hehkutetaan kun jatkuvasti syntyy näitä murskajaisia...

Sen sijaan, että pelataan näitä "maailmanmestaruuskisoja", pitäisi miettiä keinoja aidosti levittää lajia maailmalle. Kaikki raha siihen, ei tämmöiseen pelleilyyn.
S7
09/12/2015
Jou. Kuis kauan potkupalloa on pelattu? Tai lätkää? Lätkässä ehkä 3 maata vetää tosissaan.... ei toi levittäminen ihan hetkessä suju lajilla kuin lajilla, jostain se pitää lähteä. Se ois tosiaan paras linja, ettei ees pidettäis kisoja, nyt valot päälle..
T8
10/12/2015
S7, mitä näillä kisoilla tehdään? Kuka seuraa näitä Suomen tai Ruotsin ulkopuolella? Onko sulla valot jo niin pahasti jääny´ pitkille, ettet edes näe, ettei näiden voittajasta edes välitä kukaan suomen, ruotsin, sveitsin ja tsekin ulkopuolella? Mitä ihmettä varten lisenssimaksuja käytetään tällaiseen?
Katsoja
10/12/2015
Nämä MM- kisat nostavat naisten ja tyttöjen salibandyn arvostusta Suomessa ja myös lisää näkyvyyttä salibandymaailmassa.
He jotka kyseenalaistavat kisojen tarpeellisuutta voisivat ehdottaa vaihtoehtoa millä vastaavia tuloksia saadaan.. Pelkästään mollaamalla tasoeroja tuskin mitään rakentavaa keskustelua syntyy. Salibandyn historia on lyhyt mutta kahdenkymmenen vuoden aikana on harrastajien kasvu ollut täysin poikkeuksellista, vastaavaa kasvua ei ole missään muussa palloilulajissa.
Suomessa salibandyliigat ovat perinteisten palloilusarjojen tasolla jo nyt, tulevaisuudessa kolmen suosituimman sarjan joukossa jos laji kehittyy samalla vauhdilla.

Tampereella, Hakametsän hallissa on ollut loistava tunnelma sekä hienot yleisömäärät ja vielä paranee kun nyt alkaa ratkaisupelit.
Jos finaalissa on yleisöä yli 5000 niin lajin arvostus ja kannatus vaan kasvaa.
S7
10/12/2015
T8 ehdota tosiaan ite parempaa! Mutta taidat olla just tota peruskastia, joka ei osaa kuin valittaa joka asiasta. Ja näin se nyt menee urheilussa muutenkin, ettei kaikkia lajeja seurata kaikkialla ja kyllä mä nyt aika hyvin tiedän missä säbässä mennään. Ei todellakaan olla isoa lajia nähtykään, mutta pidetäänhän jääpallossakin mm-kisoja, ja niitä ei sitten seuraa kuin ehkä ruotsalaiset?
T8:lle
10/12/2015
Nämä kisat saa jonkun jota kisat ei kiinnostaa lainkaan kirjoittamaan tänne, hyvä alku...
Kahdet kisat
10/12/2015
Kisoissa kun väki on kuin kahdesta eri kerroksesta, niin miten olisi kaksi eri sarjaa, eli A- ja B-sarjat.
Nämä "kuustoistasnollat" ei kehitä ketään ja ennemminkin tuhoaa toisen fiilistä kuin nostaa sitä, kun saat 60min kyykkiä ja saat kaksi laukausta maalia kohden.
Kumpaakin sarjaan 8 joukkuetta ja sitä kautta vähemmän "turhia" pelejä.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että salibandyn paikka ei ole olympialaisissa.
Yhdet kisat
10/12/2015
Kun kyseessä on "nuori", mutta valtavalla volyymilla kasvava laji, niin todellakin on hyvä että kisoja ei ole jaettu kahteen sarjaan. Nyt "kasvavat" maat kuten Saksa ym. pääsevät näkemään läheltä mitä huipulle pääsyyn vaaditaan. Jos pelattaisiin kahdet kisat, niin veikkaan että lajin kasvutahti ainakin pienenisi.

Tottahan se on että Suomelle ja Ruotsille näistä 16-0 peleistä ei ole mitään hyötyä, mutta pienille maille on. Ja jos vielä reilun 10 vuoden päästä puolivälierissä nähdään kyseisiä lukemia, niin sitten voidaan alkaa puhua kaksien kisojen järjestämisestä.

Ja oikeassa olet, salibandy ei kuulu olympialaisiin ja sen takia se ei siellä olekkaan. Vielä...
...
10/12/2015
Ohan se tosiaan hauskaa että joku kuitenkin jaksaa vaivautua tänne kommentoimaan olemattomia kisoja :). Historiasta kiinnostuneet voi kaivaa netin syövereistä vaikka jääkiekon tai potkupallon mm-kisojen historiaa ja katsella niitä alkuajan tuloksia ja maita jotka siellä ovat aina pärjänneet. Mistä lie punakone nimityksin on saanut alkunsa.
kulkuri
10/12/2015
Salibandyn mollaaminen noin kiihkeästi on kyllä varsin huvittavaa. Kyse on kuitenkin runsasmaalisesta lajista. Eihän tuollainen rökälevoitto palvele ketään (paitsi Suomen hyökkäyspeliä, tuommoiset maalimäärät nakuttelee Ruotsikin noissa peleissä), mutta entäs sit tosiaan noi lätkän tasoerot. Arvostetuimmissa mahdollisissa kisoissa tais tulla Suomelle muutama vuosi sitten kuokkaan jenkeiltä 6-1? Palveleeko tuommoinen rökäletappio kumpaakaan osapuolta? ;)
...
10/12/2015
Vaikka on nyt ihan ohi aiheen, niin esimerkkinä Neuvostoliitto lätkässä. Vuodet 63-90. 27 vuotta, 20 kultaa, 27 mitalia. Pisin kultaputki 9 kultaa
#1
10/12/2015
Tarkistinpa huvikseni naisten lätkän yhdeksännet mm-kisat (vuosi oli 2005). Siellä kumpikaan finaalijoukkue ei hävinnyt varsinaisella peliajalla yhtään ottelua, hopeajoukkue Kanadan maaliero oli viidessä ottelussa 38-0 ja voittaja USAn vastaavasti 27-4. (finaali päättyi USA:lle 1-0 rankkarikisan jälkeen). Toki ei mitään vastaavia murskajaisia kuin salibandykisoissa, mutta se johtunee lajin luonteesta.

Naisten lätkäkisoissa finaalissa on muuten ollut joka vuosi myös samat kaksi maata. Jääkiekolla on historiaa reilusti yli sata vuotta, salibandyllä reillu kolmekymmentä. Siinä on hieman enemmän aikaa ollut levitä ympäri maailmaa.
Miesten salibandyliigan ottelun maalikeskiarvo 2014-2015
10/12/2015
oli 12,11 ja naisten 10,23. Eilisen ottelun 16,00, siis 1,3 kertainen verrattuna miesten salibandyliigan tyypilliseen otteluun. Kukaan ei ole käsittääkseni huudellut Salibandyn pääsarjoja lopetettavaksi.
Historiasta kiinnostunut
10/12/2015
Historiasta, jalkapallosta ja vähän numeroistakin kiinnostuneena muutama pieni kommentti edellisiin.

"Jalkapallon MM kisojen välierässä 2014 Saksa voitti Brasilian 7-0 ja tuskin kukaan salibandyn kannattajista kyseenalaisti kisojen arvoa?"

Tulos oli 7-1. Salibandyn "kannattajien" kyseenalaistuksiin en ota kantaa.

"Historiasta kiinnostuneet voi kaivaa netin syövereistä vaikka jääkiekon tai potkupallon mm-kisojen historiaa ja katsella niitä alkuajan tuloksia ja maita jotka siellä ovat aina pärjänneet."

Tuo "potkupallon" mm-kisat viittasi ilmeisestikin jalkapallon mm-kisoihin? Jos tuon osalta tuloksilla ajatellaan vaikka otteluiden maalieroja ja katsotaan aina kisojen kaikki ottelut, sekä alkusarjojen kuin myös pudotuspelienkin, niin historia on seuraavanlainen. Vuosi ja sitten kisojen ottelutulosten suurin maaliero:

1930, 5 maalia
1934, 6 maalia
1938, 8 maalia (Ruotsi-Kuuba 8-0)
1950, 8 maalia
1954, 9 maalia
1958, 5 maalia
1962, 5 maalia
1966, 5 maalia
1970, 4 maalia
1974, 9 maalia (Jugoslavia-Zaire 9-0)
1978, 6 maalia
1982, 9 maalia (Unkari-El Salvador 10-1)
1986, 6 maalia
1990, 4 maalia
1994, 5 maalia
1998, 5 maalia
2002, 8 maalia
2006, 6 maalia
2010, 7 maalia
2014, 6 maalia

Eli ei tuolla "alkuajan tuloksissa" tuon kannalta mitään sen ihmeellisempää näy. Katsoi sitten jalkapallosta kiinnostuneen tai "salibandyn kannattajan" vinkkelistä.
historiasta kiinnostuneelle
10/12/2015
Jalkapallo on ollut maailmanlaajuinen peli heti, kun pallo on keksitty. Eli aina. Salibandy on vasta leviämässä. Joten noiden kahden lajin vertaaminen on mielestäni täysin turhaa. Mutta jääkiekkoon ja varsinkin jääpalloon salibandy on hyvin verrattavissa.
Säbäniilo
10/12/2015
Olihan tuosta pelistä odotusarvona Suomen reilu voitto, tyttösäbää tuskin Saksassa vielä pelataan ihan siinä määrin kuin meillä. Mutta toisinkin olisi voinut käydä, muutamassa pelissä on jo ollut yllättävän tiukkaa numeroiden valossa niin Suomella kuin Ruotsillakin. Joka tapauksessa Saksa-pelin hiukan revenneeseen lopputulokseen oli myös ihan oleellisia syitä: Saksan peliohjelma oli liian kova joukkueelle ja Suomen peli sujui paremmin kuin vielä kertaakaan näissä kisoissa.

Ja vaikka tavallaan A-, B- ja C-tason kisoja ei salibandyssä enää olekaan, niin alkulohkot on kuitenkin jaettu ylempään ja alempaan tasoryhmään. Nykyäänhän karmeimmat tasoerot nähdään karsinnoissa, joissa muuten Ruotsi voitti Saksan lukemin 17-2.. Miesten karsinnoissa 2014 Suomen ottelut päättyivät esim. 38-0 ja 28-0. Nämä vastustajat eivät tosin päässeet itse kisoihin.
T8lle lisäfaktaa
10/12/2015
Eri kirjoittaja kuin aiempi, mutta ootko yhtään pitänyt silmiä auki T8? Televisioituja pelejä on yli 30, joista osa näytetään Aasiassa asti. Thaimaatakin kiinnostanut pelit, vaikka eivät tänne asti selvinneet.

Nuori laji tässä vielä ollaan, mutta kiinnostus ja kehitys kasvaa koko ajan. Sanonta ei Roomaakaan rakennettu päivässä pätee tässäkin, eikä varsinkaan tuolla asenteella.
Tampereella katsojana
10/12/2015
Tampereelle matkustanut katsojia mm. Japanista, Singaporesta sekä Australiasta saakka, että eiköhän salibandyä seurata melko laajasti.
Tiina
10/12/2015
Ihme jauhantaa - ainoa palloilulaji Suomessa, jossa ollaan sekä naisten ja miesten osalta pelaamassa Maailman Mestaruuksista finaaleissa. Kateus on paha vaiva :DDDD

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.