Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Onnistujat vähissä alkusarjan viimeisessä ottelussa

07.12.
2015
15 Kommenttia
6
Maajoukkueet
Anne Suomalainen esiintyi vakuuttavasti Puolaa vastaan. Kokonaisuutena Suomen esitys oli varsin vaisu. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Anne Suomalainen esiintyi vakuuttavasti Puolaa vastaan. Kokonaisuutena Suomen esitys oli varsin vaisu. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Suomi ja Puola kohtasivat naisten salibandyn MM-kisojen A-lohkon viimeisessä ottelussa. Suomen peli ei lähtenyt missään vaiheessa erityisen korkeaan lentoon ja ennakkoon selkeästi heikompi Puola kaatui nihkein 5-2 lukemin.

Pääkallo.fi jakaa naisten MM-kisoissa kalloja asteikolla 1-5, kuten teimme viime vuoden miesten MM-kisoissakin.

Suomella oli ottelussa vastassaan tiukka puolustusmuuri ja sen rikkomiseen olisi kaivattu huolellisempaa syöttöpeliä ja enemmän luovia ratkaisuja. Myös maalipaikoista olisi pitänyt pystyä rokottamaan tehokkaammin.

Viiden kallon pelaajia ei tänään kentällä nähty, mutta kaksi neljän kallon pelaajaa löytyi Suomen joukkueesta. Anne Suomalainen vakuutti Suomen puolustuksessa ja sai siinä sivussa onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Toiseksi neljän kallon pelaajaksi nostamme Veera Kaupin. Kauppi iski ottelun voittomaalin komealla yksilösuorituksella, ja sekä uskalsi että pystyi haastamaan Puolan vankkaa puolustusmuuria jatkuvasti.

Ketjuista toimivin oli Suomen kakkosvitja. Ykkös- ja kolmosketjuille jäi paljon parantamisen varaa jatkoa ajatellen. Alkusarjan viimeisessä ottelussa avaavaan kokoonpanoon oli nostettu vähäiselle peliajalle jääneitä pelaajia. Kyseinen fakta vaikutti selkeästi jo hyvin yhteen hitsaantuneiden ketjujen pelaamiseen.

Maalivahdit:
Jonna Mäkelä ei pelannut
Laura Loisa 2

Puolustajat:
Anne Suomalainen 4
Laura Mertsalmi 2
Mia Karjalainen jäi pois ensimmäisessä erässä
Tiia Ukkonen 3
Silja Eskelinen 3
My Kippilä 2
Sanni Nieminen 3

Hyökkääjät:
Nina Rantala 3
Ella Alanko 2
Eliisa Alanko 2
Veera Kauppi 4
Jaana Lirkki 3
Marianne Hannonen 3
Karoliina Kujala 2
Elina Kujala 2
Alisa Pöllänen 3
Laura Hietamäki 3
Kristiina Kauppila 1

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Ottelun ketjut näkee tämän linkin takaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Timanttia
07/12/2015
Onkohan Alanko senior kuitenkaan ihan täydessä pelikunnossa? Ei tunnu pääsevän pelin makuun sitten millään.
boss
07/12/2015
Itse olisin kyllä antanut nuoremmalle alankolle väh. 4 päätä. Esiintyi varsinkin ottelun lopussa erittäin vahvasti ja välillä oli jopa aivan eri kastissa muihin verrattuna.
#17
07/12/2015
Jotain luovuutta tosiaan olisin myös syöttöpeliin toivonut, nyt kaikki syötöt oli luettavissa. Tsemppiä jatkoon.
Poro
07/12/2015
Jos kentällä on Anne Suomalainen ja/tai Nina Rantala, niin siitä on luovuus ja yllätyksellisyys kaukana. Ihmettelen suuresti näiden pelaajien hehkutusta.
hailialaa
08/12/2015
Kyllä oli luokatonta, varsinkin vanhimmat pelaajat ihan pihalla.
Todellakin Alanko senior ihan väärässä paikassa.
Kysyn vaan?
08/12/2015
Jos seniori Alangolla puristaa maila tauon jälkeen, niin erittäin silmään pistävää on myös KujaloideN mailan puristus, missä maalit, syötöt pomppii, tyhjistä ohi? Puolestaan erittäin lämmittävää on että nuoremmat onnistuu ja kykenee suoriutuun paikoistaan enemmän kun hyvin.
Veke
08/12/2015
Kujalat ja vanhempi Alanko eivät kyllä olleet eilen tilanteen tasalla. Niiltä on kuitenkin tullu onnistumisia aiemmissa peleissä, Lirkki esimerkiksi on ollut ihan pihalla koko kisat.
Idiksii
09/12/2015
kivahan näitä on pyöritellä.. Nähdyn perusteella laittasin Rantala-Alanko Ella - Pöllänen.Pakkiin Suomalainen-Mertsalmi. Kauppi - Kujala E - Kujala K pakkiin Kippilä - Eskelinen. Lopuista kolmoskenttää vetämään vaihtoa aina väleihin. Ja jos ei E Kujalalta pallo irtoo ajoissa ni nuori Kauppi rakentamaan peliä. On siinä nuoresta iästä huolimatta Suomen kärkeä.
Lisää
09/12/2015
Potentiaaliset vaihtoehdot: Kujala K -> Hietamäki ja Eskelinen -> Ukkonen. Jotenkin tuntuu että nyt olleet kokoonpanot eivät vaan ole täysin kohillaan. Vanhempi Alanko voi toki vielä yllättää mutta melkoista surffailua tähän asti. Veera Kauppi taas on Suomen eniten yllätysvalmis pelaaja, jolle tarvitaan nyt vahvempia ketjukavereita. Valmennuksen homma ei varmasti ole helppo mut nyt ois hyvä katsoa turnausnäyttöjä tähän asti ja muodostaa kokoonpano jolla Ruotsi kaatuu sitten kun on sen pelin aika.
Turistit pois
09/12/2015
Joo kyllä kolmessa pelissä ois jo näyttöä pitäny irrota.
Täysin samaa mieltä! Kaupille arvoisensa ketju. Lirkki esim. täysi turisti. Näitä, jotka eivät ole koko kisoissa vielä kertaakaan onnistuneet pliis vähemmälle käytölle.
Alanko seniori poikkeus, se nyt sentään on aiemmin osoittanut olevansa MM-tason pelaaja ja voi vielä yllättää. Toisin kuin vaikka juuri nämä Veeran hyökkäyspään ketjukaverit.
Seniori
09/12/2015
Täällä nyt on haukuttu kakkosketjua oikein porukalla, mutta mielestäni se on parantanut peliään koko ajan. Puola pelissä oli jopa Suomen paras. Ja uskallan väittää että nämä kokeneet (Ukkonen, Alanko, Kujala) parantavat vielä, kun panokset kovenee. Veikkaan myös että Eskelisellä, Niemisellä ja Hietamäellä tulee viimeistään Ruotsia vastaan todella vaikeeta.
joo mutta
09/12/2015
Viimeksi parempien ketjujen hommaa vaikeutti se, että niissä kierrätettiin penkillä istuneita.
Lähinnä harmittaa se, että ilmiömäinen superlahjakkuus V. Kauppi ei pääse esille kuten ehkä tehokkaampien ketjukaveriden kanssa pääsisi. Yksin on vaikea tahkota.
Ja tavallaan tuo 'parantaa koko ajan' ei ihan riitä, nää on arvokisat. Pitäis tässä vaiheessa olla jo.
vielä
09/12/2015
... ja voi toki olla mahdollista, että Eskelisellä, Niemisellä ja Hietamäellä tulee Ruotsia vastaan vaiketa, mutta joillain on vaiketata jo nyt.
SENIORI
09/12/2015
Kerroppa toki miten muuttaisit ketjuja, jos sen asian voisit päättää? Ja jos kerta V.Kauppi on niin ilmiömäinen superlahjakkuus, niin luulisi kulkevan, jos rinnalla on edes välttävät pelikaverit. Ja uskallan väittää, että Hannonen ja Lirkki välttävästi osaavat kyseistä lajia pelata. Voi toki olla, että siskonsa kanssa tehoja olisi tullut näitä löpöporukoita vastaan enemmän kuin nyt, mut jossittelu ei tässä nyt vaan auta.
niin no
09/12/2015
No näillä toki mennään ja turha jossitella, se on ihan totta. Tässä pelissä kyllä taas kävi juuri niin että ensimmäinen ja kolmas kentällinen loisti, toisesta vain Veera.
Peluuttaisin enemmän parempia pelaajia ja rikkoisin kentällisiä, peluuttaisin enemmän ykkös-ja kolmosketjuja. Varmasti osaavat Lirkki ja Hannonen välttävästi pelata, en sitä kiellä tietenkään. Mutta eivät samalla tasolla kuin toiset hyökkääjät, väitän.
Mutta onneksi joukkueessa on myös niin paljon noita huippupelaajia, Alangot ja Rantala mm. hyvässä vedossa, tänään hienot lukemat!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.