Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Suomelta vahva esitys finaalitappiosta huolimatta

12.12.
2015
12 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Silja Eskelinen vei Suomen 1-2-johtoon ensimmäisessä erässä. Ruotsi vei voiton lopulta rangaistuslaukaisukilpailussa. Kuva: IFF

Silja Eskelinen vei Suomen 1-2-johtoon ensimmäisessä erässä. Ruotsi vei voiton lopulta rangaistuslaukaisukilpailussa. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin välinen MM-finaali oli trilleri parhaasta ja pahimmasta päästä. Ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan 4-4 ja jatkoaika ei tuonut ratkaisua. Ottelu ratkesi vasta rangaistuslaukaisukilpailun kuudennessa parissa, kun Ruotsin Amanda Johansson-Delgado onnistui ja Ruotsin maalivahti torjui Veera Kaupin yrityksen.

Pääkallo.fi jakaa kalloja jokaisessa ottelussa naisten MM-kisoissa. Arvosteluasteikko on 1-5.

Ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyt Ruotsi joutui finaalissa erittäin tiukoille ja Suomi väänsi kunniakkaasti läpi ottelun. Suomen esitys oli erittäin tasapainoinen ja välieräottelun hermostuneisuus oli kaikonnut suomalaispelaajien otteista.

Täyden viiden kallon pelaajia oli yksi, ja useampi pelaaja esiintyi varsin kunniakkaasti. Maalivahti Jonna Mäkelä torjui erinomaisesti varsinaisella peliajalla ja ranagaistuslaukaisukilpailu ei tehnyt esityksissä poikkeusta. Mäkelälle annammekin tästä suorituksesta täydet pisteet.

Puolustuksesta edukseen esiintyivät Silja Eskelinen ja Tiia Ukkonen. Eskelinen oli ottelun alkupuolella hiukan vaikeuksissa, mutta paransi rutkasti pelin edetessä. Eskelinen laukoi myös Suomen 1-2-johtomaalin. Ukkonen pelasi vahvasti molempiin suuntiin ja iski ottelun avausmaalin. Ennen kaikkea Ukkonen oli kapteeni isolla k:lla ja johti joukkuetta komeasti.

Hyökkäyspäästä nostamme esille rohkeasti esiintyneitä pelaajia, joilla oli myös kyky haastaa kivikovan vastustajan pelaajia. Ella Alanko oli ajoittain suorastaan pitelemätön ja liike oli vahvaa. Alanko jakeli myös palloa onnistuneesti ja innovatiivisesti.

Toiseksi neljän kallon hyökkääjäksi nostamme jälleen Veera Kaupin. Kauppi esitteli vahvaa pallollista peliä, syötti yhden maalin ja aiheutti Ruotsille jäähyn, jonka aikana Suomi pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Kauppi onnistui myös rangaistuslaukaisukilpailussa ja osuma oli erittäin näyttävä.

Kahden kallon pelaajilla oli tänään liian kiire pallon kanssa tai ilman sitä. Heiltä olisi voinut odottaa kovempaa panosta kovassa paikassa.

Maalivahdit:
Jonna Mäkelä 5
Laura Loisa ei pelannut

Puolustajat:
Anne Suomalainen 2
Laura Mertsalmi 3
Tiia Ukkonen 4
Silja Eskelinen 4
My Kippilä 3
Sanni Nieminen ei pelannut
Mia Karjalainen 2

Hyökkääjät:
Nina Rantala 3
Ella Alanko 4
Eliisa Alanko 3
Veera Kauppi 4
Jaana Lirkki 3
Marianne Hannonen 2
Karoliina Kujala 3
Elina Kujala 3
Alisa Pöllänen 3
Laura Hietamäki ei pelannut
Kristiina Kauppila ei pelannut

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Edit 20.01. Jonna Mäkelän arvosana oli tarkoitus olla 5, kuten tekstissä lukee, mutta toimitukselle sattui näppäilyvirhe raporttia kirjoittaessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jaahans
12/12/2015
Enpä tiedä millainen on maailmanluokan suoritus jos ei Jonna Mäkelän peli sellainen finaalissa ollut
Jaahans
12/12/2015
Toki ymmärrän että joukkueurheilun yksilöurheilijaa ylistetään vain voitetun ottelun jälkeen eikä silloin kun on pitänyt joukkuetta 70min mukana pelissä ja rankkareissakin antoi mahdollisuuden voittaa
Junnu#8
12/12/2015
Ilman noin hyvää maalivahtipeliä. Olisi Suomi hävinnyt varsinaisella peliajalla.
Pääkallo.fi
12/12/2015
Juttua on muokattu. Kuten tekstiosuudessa jo alunperin luki, oli Mäkelän kohdalla tarkoitus lukea myös listausosiossa arvosanana 5 kalloa, mutta näppäilyvirheen vuoksi sinne oli lipsahtanut 4 kalloa. Ehdottomasti huikea peli Mäkelältä.
Jaahans
12/12/2015
Pahoittelut niin suorasukaisista kommenteista lompsin suoraan listaukseen ennenkuin luin jutun loppuun! Mutta kyllä Suomi ei maalivahtiin kaadu naisissa Mäkela miehissä Kosonen uskomattomia maalivahteja ja urheilijoita!
Katsoja
12/12/2015
Paikan päällä pelit katsoneena. Pääkallot koko turnauksesta pist./ott. ovat mielestäni kovin oikeuden mukaiset peliesityksiin nähden.

Maalivahdit: Jonna M. 3.75 ja Laura L. 2.50.
Puolustajat: Silja E. 3.50, Tiia U. 3.33, My K. 3.17, Sanni N. 3.00. Loput alle 3 pist.

Hyökkääjät: Veera K. 3.83, Aliisa P. 3.83, Karoliina K. 3.33, Nina R. 3.33, Laura H. 3.25 Loput 3.0 tai alle 3 pist.
Säbäniilo
12/12/2015
Jonna Mäkelä on tai oli varmasti paras mv Suomelle. Kokeneella veskarilla on paljon vahvuuksia, kuten perus peittopeli, pelinluku ja se että aina kun koppi on mahdollinen niin pallo myös hyppysiin liimautuu. Heikkouksina näen liikkumisen ja sitä kautta torjunta-asennon menettämisen tiukassa tilanteessa, sekä tätä nykyä pelin avaamisen. Sehän on toki tiedossa että Jonna on ollut kova heittämään palloa, mutta taitaa olla jo olkapää niin huonossa kunnossa että ei enää. Nämä mainitut heikkoudet näkyivät valitettavasti yhdessä Ruotsin maalissa, joka tuli heikosta avauksesta ja sen katkosta sekä rankkarikisassa, jossa joutui hiukan helposti kylkihylkeeksi ja eväät torjunnan tekemiseen olivat jo menneet. Mutta niin kuin tuli jo aluksi kirjoitettua, tuskin meiltä parempaakaan olisi löytynyt. Hyvä kun koko maailmassa ..
Bambou
12/12/2015
Sen heiton jälkeen tulleen maalin laittaisin enemmän Karoliina Kujalan piikkiin, joka nukkuu ja seisoo suorilla jaloilla, mikä antaa Wijkille mahdollisuuden katkoon. Ei se hyvä avaus kyllä myöskään ollut.
Huikeepeli
13/12/2015
Uusinnasta näki ettei siinä heitossa paljop järkee ollukkaa. En ois Karoliina Kujalana osannu itekkää odottaa että veskari rauhallisen kattomisen jälkee avaa tarkasti vartioidulle pelaajalle.. melkosen kaoottista oli lähdöt paineen alta koko joukkueella tänään.
Säbäniilo
13/12/2015
Toki vastaava huono avaus tai keskialueen menetys olisi voinut tulla kentällä kenelle tahansa muulle pelaajalle ja yleensä niitä tuleekin, mutta kaikki eivät vaan näy tulostaululla. Jänö kehui tilanteessa myös Wijkiä, joka oli tietysti hyvin hereillä. Mutta tuo aiempi nyt oli omalta puoleltani analyysiä vain Mäkelästä, ei yli 30 muusta finaalissa esiintyneestä. Jos oletetaan että kehitys on kahden vuoden päästä vastaava, ei Jonnalla ole enää säbäkullasta pelaavana maalivahtina annettavaa. Kovasti tietysti toivon että joku muu olisi vastaavalla tasolla silloin ..
Paljon hyviä
13/12/2015
Hienoja hyökkääjiä Kauppi, Pöllänen, Rantala, Alanko ja Alanko, Kujala ja Kujala! Olette tähtiä! Teidän varaanne seuraava joukkue, uusia tähtiä rinnallenne! Heikompien lenkkien tilalle uudet! Saatte vielä kullat kaulaanne.
Jonna Mäkelä upea maalivahti, ei tuu hetkeen toista.
Lisää hyviä
13/12/2015
Monesti muistetaan ja mainitaan hyökkääjät ja maalivahdit, mutta puolustajat unohdetaan, jotka ovat joukkueen peruskiviä. Tässä turnauksessa puolustuksen parhainpina nuori Silja Eskelinen ja kokenut joukkueen kapteeni Tiia Ukkonen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.