Pettymys valtasi Suomen superlupauksen: ”En vielä osaa olla ylpeä”

Veera Kauppi teki upean rankkarimaalin. Kuva: Ville Vuorinen.

Veera Kauppi teki upean rankkarimaalin. Kuva: Ville Vuorinen.
Veera Kauppi teki upean rankkarimaalin. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomi pelasi tänään huikean ottelun salibandyn naisten MM-finaalissa, vaikka joutui taipumaan Ruotsille lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4. Suomen superlupaavalla Veera Kaupilla pelin jälkeen ensimmäisenä puserossa oli luonnollisesti suru.

Kauppi hassutti Suomen toisessa rankkarissa ruotsalaisvahti Emelie Friskin tyystin kahville ja nosti rystyllä tolpan kautta pallon maaliin. Kuudennessa parissa uudelleen vetämään päässyt Kauppi vei myös tuolloin maalinsuulla olleen Sara Hjortingin hyvin tilanteesta ulos, mutta lopulta Hjorting venytti varsinaisen haamupelastuksen ja Ruotsi rankaisi tasoittavassa parissa vieden MM-kultaa.

– En osaa oikein sanoa mitään. Ei tässä oikein tunne mitään muuta kuin päällimmäisenä olevan surun siitä, kun hävittiin, Kauppi kertoi ja katseli itkuisena lattiaan.

Kauppi pelasi loisto-ottelun ollen yksi Suomen parhaista pelaajista. Ylpeyttä ei kuitenkaan vielä nuori nainen omasta tai joukkueensa pelistä osannut mieltää.

– En vielä kyllä osaa olla ylpeä, etenkin kun epäonnistuin sen toisen rankkarinkin. Maalivahti sen lopulta koppasi.

Kauppi pelasi uransa ensimmäisen naisten MM-finaalin kisojen ensikertalaisena ja kotikisojen edessä. Vasta 18-vuotias Koovee-pelaaja kiittikin vuolaasti runsaslukuista ja reippaasti mukana elänyttä yleisöä koko turnauksesta.

– Aivan mahtavaa oli pelata tuolla. Kyllä kotiyleisö oli meille se kuudes kenttäpelaaja ja enemmänkin niin tänään kuin koko turnauksen ajan.

9 comments

  1. Hieno turnaus Veeralta! Varmasti harmittaa, kuten teki yleisön puolellakin! Tsemppiä tuleviin koitoksiin.

  2. Seuraavissa sitten maalit peliajalla, niin ei jää tuomareiden tunaroinniksi MM-kulta!

  3. ei paljon annetavaa joukkueelle, eipä juuri montakaan syöttöä antanut kavereille…

  4. PT mitä peliä olet katsonut? Kauppi syötti ekan maalin, antoi jatkoajalla kaksi häikäisevää poikkaria joita ketjukaveri ri vain osannut odottaa. Haluaisin kuulla hiukan enemmän perusteluita väitteellesi!

  5. Jos mvllä on keskikroppa kunnossa, on tuollaiset torjunnat arkipäivää. Samaa ei valitettavasti voi sanoa Mäkelästä, vaikka hyvän pelin pelasikin.

  6. Huikeat kisat Veeralta, joka ikänsä puolesta pelannut tänä vuonna myös U19-maajoukkueessa. Vielä kun ketjukaverusten ajatukset olisivat käyneet paremmin yhteen, niin Veera olis päässyt täyteen loistoonsa. Parin vuoden päästä joukkueen tärkeimpiä, ellei jopa tärkein.