Puola hankasi vastaan loppuun saakka – Suomesta lohkovoittaja

Sanni Nieminen aloitti Suomen maalinteon Puolaa vastaan. Maali oli Niemisen ensimmäinen naisten MM-tasolla. Kuva: IFF/Ville Vuorinen

Suomi päätti naisten salibandyn MM-kisojen alkusarjaurakkansa 5-2-voitolla Puolasta. Täten Suomi varmisti A-lohkon voiton.

Puola lähti otteluun puolustuksen kautta ja tyytyi odottelemaan omalla kenttäpuoliskollaan Suomen hyökkäyksiä. Ensimmäinen erä päättyi tasan 2-2. Suomi osui kolmesti toisessa erässä ja niiden maalien myötä Suomi vei myös voiton. Viimeinen erä oli maaliton.

Suomen tehopelaajia olivat 1+1 tehtailleet Nina Rantala ja Anne Suomalainen. Tiia Ukkonen syötti kaksi maalia. Veera Kauppi, Marianne Hannonen ja Sanni Nieminen osuivat kertaalleen.

Suomen MM-ottelut jatkuvat keskiviikkona MM-puolivälierien merkeissä ja vastaan tulee joko Saksa tai Tanska.

Linkit:
Pääkallotodistus: Onnistujat vähissä alkusarjan viimeisessä ottelussa
Ensimmäisen MM-maalinsa iskenyt suomalaispakki: ”Vastustajan maalivahti oli sairaan hyvä”
Suomen kakkossentteri löysi paljon parannettavaa: ”Pystymme nopeampaan pallonliikutteluun”