Maajoukkueet

Ruotsalaisasiantuntija paljastaa: ”My Kippilä on yksi ehdottomista suosikeistani”

03.12.
2015
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Cornelia Fjellstedt (Ruots. nro 18) ja My Kippilä (Suom. nro 10) ovat Henrik Janssonin mukaan turnauksen mielenkiintoisimpia nimiä. Anna Wijk (Ruots. nro 5) on vahva ehdokas Emelie Lindströmin seuraajaksi. Cassandra Edberg (veryttelyasu) lopetti uransa Tampereen EFT:n jälkeen henkilökohtaisista syistä. Kuva: Salibandyliiga

Cornelia Fjellstedt (Ruots. nro 18) ja My Kippilä (Suom. nro 10) ovat Henrik Janssonin mukaan turnauksen mielenkiintoisimpia nimiä. Anna Wijk (Ruots. nro 5) on vahva ehdokas Emelie Lindströmin manttelinperijäksi. Cassandra Edberg (veryttelyasu) lopetti uransa Tampereen EFT:n jälkeen henkilökohtaisista syistä johtuen. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyn naisten MM-kisat starttaavat perjantaina. Useimpien ennakkoarvioissa Ruotsi on edelleen se kaikkein vahvin mestarisuosikki.

Kysyimme virka-apua ja mielipiteitä ruotsalaisen Innebandymagazinetin toimittajana työskentelevältä Henrik Janssonilta. Jansson vastaili eritoten Ruotsia koskeviin kysymyksiin, mutta myös Suomen iskukykyä ja menestysmahdollisuuksia sivuttiin haastattelussa.

Miltä Ruotsin joukkue vaikuttaa vuoden 2013 MM-kisoihin verrattuna?

– Pääosin samalta, mutta muutamia muutoksia on tullut. Isot tähdet kuten Emelie Lindström ja Sandra Mattson, jotka olivat molemmat ykkösketjun pelaajia Ostravassa, ovat nyt lopettaneet uransa. Johanna Holmblom ja Victoria Wikström ovat loukkaantuneita. Mukana on täten jonkin verran uutta verta, mutta maajoukkue on edelleen erittäin kokenut. Joukkue ei ehkä kokonaisuudessaan tunnu yhtä vahvalta kuin vuonna 2013, mutta se on kuitenkin erittäin hyvä ryhmä.

Monta kertaa maailman parhaaksi tituleerattu Emelie Lindström ei ole enää mukana. Kuka ottaa hänen paikkansa?

– On selvää, että uutta Emelie Lindströmiä ei ole, sillä hän oli omalla tasollaan. Anna Wijk on ainoa pelaaja, joka voisi vastata häntä hyökkäyspään taitojen suhteen. Joukkueessa on muutamia uusia pelaajia, kuten Jennifer Stålhult, Malin Andreasson ja Sara Helin, jotka taitavat maalinteon.

Ruotsin joukkueesta jäi yksi pelaaja pois loukkaantumisen (Johanna Holmblom) vuoksi ihan viime metreillä ja toinen henkilökohtaisista syistä (Cassandra Edberg). Miten nämä poisjäännit vaikuttavat joukkueeseen?

– Onneksi Superliigassa on paljon hyviä pelaajia joista valita. Jollekin muulle joukkueelle tuon taitotason pelaajien menettäminen olisi isompi ongelma MM-kisoja ajatellen. Sekä Johanna Holmblom että Cassandra Edberg merkitsivät joukkueelle paljon, koska ovat kokeneita pelaajia. Ehkä joukkue on nyt hiukan vähemmän kokenut. Valmentajan kannalta on toki myös haastavampaa löytää ketjujen välisiä kemioita, kun molemmat jäivät pois niin viime tipassa.

Ketkä ovat mielestäsi turnauksen mielenkiintoisimpia pelaajia?

– Ruotsin joukkueesta nostaisin Amanda Delgado Johanssonin ja Cornelia Fjellstedtin, jotka ovat molemmat nuoria, joista voi tulla todella kovia pelaajia. Suomen joukkueesta täytyy mainita My Kippilä, joka on yksi ehdottomista suosikeistani. Sveitsiläinen Nina Bärtschi on pelannut tähän asti erinomaisen kauden Superliigassa.

Ruotsi on ollut erittäin vahva vuosikausia. Miten muut joukkueet voisivat ottaa Ruotsin paikan mestareina?

– Suomella on mielestäni erinomainen mahdollisuus tänä vuonna. Mielenkiintoinen joukkue jossa on paljon uusia pelaajia, jotka tuskin välittävät historiasta ja aiemmista tuloksista. Lisäksi Suomella on kotiyleisön tuki takanaan. Suomi-Ruotsi -maaotteluiden 7-0-voitto osoitti sen mihin Suomi pystyy parhaimmillaan. Sveitsillä on myös muutamia maailmanluokan pelaajia. Jos he pelaavat korkeimmalla mahdollisella tasolla, niin heidät on myös hyvin vaikea voittaa.

Arvioi kisojen järjestys sijojen 1-5 suhteen?

1. Ruotsi
2. Suomi
3. Sveitsi
4. Tshekki
5. Latvia

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.